Obbekjær blev OB's næstyngste debutant
Superliga, Førsteholdet

Obbekjær blev OB's næstyngste debutant

29 apr 2019

Daniel Obbekjær satte næsten Superliga sæson-rekord med sin debut mod FCK i går aftes.

Daniel Obbekjær fik i går sin Superliga-debut, da han blev skiftet ind i stedet for Mathias Greve efter 64 minutter. Han nåede at spille 29 minutter i Parken, og det var bestemt en godkendt indsats fra den unge midtstopper.

Obbekjær kom i sin tid fra Næsby, og han har imponeret, siden han kom hertil. Det var ikke første gang, han var med i truppen, men første gang han kom på banen. Det var uden tvivl et skelsættende øjeblik i Obbekjærs egen karriere, men det skabte også historie i Superligaen.   

Daniel Obbekjær var nemlig kun 16 år og 286 dage ung, da han blev skiftet ind. Det gør ham til den næstyngste spiller, der har spillet i Superligaen i denne sæson. Han er kun overgået af Mathias Madsen fra Horsens, der blot var tre dage yngre end Obbekjær, da han spillede Superliga-bold for første gang i denne sæson.  

Hvis man kigger på hele Superligaen, er Daniel Obbekjær den niende yngste spiller all-time. Nummer et på listen, Kenneth Zohore, var 251 dage yngre en Obbekjær, da han fik debut i Danmarks bedste række.

Daniel Obbekjær er også OB’s næstyngste spiller all-time. Her er det kun Mads Raben, der fik sin Superliga-debut for OB tidligere i karrieren end Obbekjær. Mads Raben var 16 år og 75 dage gammel, da han fik debut, hvilket betyder han var 211 dage yngre.

Top 5 over OB’s yngste debutanter:

1. Mads Raben, 16 år 75 dage

2. Daniel Obbekjær, 16 år 286 dage

3. Mathias Jørgensen, 17 år 179 dage

4. Lars Jacobsen, 17 år 238 dage

5. Emil Peter Jørgensen, 17 år 250 dage

Daniel Obbekjær kan stadig nå at toppe OB’s liste for yngste spiller i startopstillingen all-time. Her er det Lars Jacobsen, der topper listen – han var i startopstillingen, da han fik sin debut, og Obbekjær har derfor næsten et år til at blive den yngste spiller i startopstilling for OB all-time.

Vi håber i hvert fald at se meget mere fra Daniel Obbekjær - nu og i fremtiden.

 

Statistikkerne er taget fra superstats.dk.