Obbekjær: Kommer hjem med et smil på læben
Førsteholdet

Obbekjær: Kommer hjem med et smil på læben

20 jan 2020

Daniel Obbekjær var meget glad for sin prøvetræning i Premier League-klubben Brighton, som foregik i sidste uge.

Han er høj nok i forvejen, men i disse dage skal der måske lige sættes en centimeter eller to til i passet hos Daniel Obbekjær.

Sidste uge bød nemlig på en prøvetræning hos Premier League-klubben Brighton, som over flere omgange har fulgt vores 17-årige forsvarstalent. Og da chancen bød sig, slog både han og klubben selvfølgelig til, da Brighton åbnede dørene til træningsanlægget på den engelske sydkyst:

- Det var en helt vild fed tur. Deres faciliteter er jo kæmpestore og moderne, og det er bare nogle andre forhold, man har i Premier League. Jeg trænede med deres U23-spillere, som havde et meget godt niveau. Tempoet var ret højt, og der bliver gået til den i duellerne, som der er mange af. Det skal man jo selvfølgelig vænne sig til, men det var meget sjovt at prøve, siger Daniel Obbekjær.

Der arbejdes på nye, flotte baner i både Ådalen og på Røde Stjerne, så vores spillere får optimale forhold at træne på, og det var også noget, man i den grad havde i Brighton:

- Vi trænede kun på græs, og der var syv-otte baner, som stod snorlige, når man startede ud. Og på de dage, hvor det regnede, hoppede vi ind i en stor hal med kunstgræs, og så gik det bare derudaf. På deres U23-hold var der tre-fire trænere tilknyttet, så det var et ret stort set up, fortæller han.

Englænderne trænede i samme omfang som herhjemme, og Obbekjær følte sig godt modtaget derovre:

- De var vældig flinke over for mig, og det er selvfølgelig rart. De var gode til at vise mig rundt og fortælle hvor man skulle hente sit tøj, hvor og hvornår der var træning, osv. Jeg snakkede også en del med de andre spillere, så det var meget positivt.

Hvad der nu skal ske, ved vores tårnhøje mand ikke endnu, men det har helt sikkert været en god oplevelse for ham:

- Nu må vi så se, hvad der skal ske. Men jeg har i hvert fald ikke fortrudt, at jeg tog af sted, og jeg er da også kommet hjem med et smil på læben, slutter han.

Daniel Obbekjær startede karrieren i Næsby Boldklub, inden han via Øens Hold-samarbejdet kom til OB. Her har han gennemgået en stor udvikling med vores dygtige trænere på akademiet, hvilket har gjort, at han er anfører på det danske U18-landshold, fast mand på vores U19-mandskab, som vandt Kai Thor Cup i weekenden, og kun har lukket fire mål ind i 12 kampe i efteråret, hvor man ligger suverænt nummer et i sin pulje.

Desuden var han den næstyngste spiller i Superligaen i denne sæson indtil nu med sine 17 år og 82 dage mod AC Horsens d. 6. oktober, og den tredjeyngste spiller på banen i OB´s historie, da han med sine 16 år og 286 dage kom ind mod FC København i Parken d. 28. april 2019.

Han kan komme på banen igen, når vi starter op i foråret mod Brøndby IF. Den kamp spilles søndag d. 16/2 kl. 18 på Nature Energy Park. Du kan købe billet her.