Annonce
Annonce
Okosun: Jeg skal blive bedre og bedre
Førsteholdet

Okosun: Jeg skal blive bedre og bedre

11 okt 2020
Annonce

Her i anden del af vores interview med Ayo Simon Okosun kan du blive klogere på, hvilket mindset han går ind på banen med, og hvad hans forventninger er til tiden i OB.

Annonce

Det er ikke altid, at afleveringen sidder i skabet, og skuddene sidder oppe i målhjørnet, men for Ayo er det næsten lige så vigtigt at efterlade det hele ude på banen.

- Min filosofi er, at jeg altid skal give mig selv 100 procent, når jeg går ind på banen. Det værste er, hvis man har spillet en kamp og kommer hjem og tænker ”aarh, jeg kunne godt have gjort mere”. Jeg må ikke gemme mig. Jeg skal gøre alt, hvad jeg kan, for så kan jeg bagefter sidde og tænke, at jeg har gjort alt, og så kan jeg tilgive mig selv, hvis jeg har brændt en stor chance eller andet. Sådan er det i fodbold, og så er jeg videre, hvis jeg har givet mit bedste, siger Okosun og fortsætter:

- Selvfølgelig vil jeg også virkelig gerne vinde, men mit mindset er, at jeg ved godt, at det ikke lige er altid, at driblingerne sidder der, måske tæmmer man en bold ud over sidelinjen – det sker for alle – men jeg vil alligevel kunne stå bagefter og føle, at jeg kan være stolt af mig selv, hvis jeg har gjort mit bedste. Så vil jeg altid gå fra banen med hovedet oppe.

Og når Ayo så går fra banen med hovedet holdt højt, hvad er han så for en?

- Jeg har altid fået at vide, at jeg er et meget roligt menneske, og det er jeg da også. Der skal en del til for at stresse mig. Jeg er en rolig type, men jeg er ikke så seriøs, som folk sommetider tænker om mig. Der er mange, der tror, at jeg er ret seriøs, men det er jeg ikke rigtigt, når man lærer mig at kende. Jeg kan godt lide at joke og sådan noget der. Jeg har altid været rimelig nede på jorden og afslappet og meget åben for alle mulige forskellige mennesker, fordi jeg selv er et lidt sammensat menneske, siger Ayo.

Nu er 27 år jo ingen fodboldalder, men Ayo kunne også godt forestille sig, at han fortsætter karrieren uden for banen, når han er færdig med at spille på den.

- Jeg har bare studenterhuen, og jeg er ikke rigtigt i gang med noget. Jeg ved ikke, hvad det skulle være, og det er også derfor, at jeg ikke er startet på noget. Jeg kunne forestille mig, at jeg fortsætter i fodboldverdenen, efter jeg er stoppet med at spille. Hvis jeg har brugt 30 år af mit liv på en ting og har mange af mine kompetencer inden for det, så ville det være åndssvagt ikke at prøve at udnytte dem. Det er det, jeg tænker lige nu, men jeg er ikke så bekymret over det. Det skal nok løse sig.


Fodboldambitioner
I forhold til sin fodboldkarriere er Ayo også meget rolig, han tager en dag ad gangen.

- Jeg tænker meget i nutiden. 100 procent. Jeg tror ikke, at man skal tænke alt for langt frem. Du kan alligevel ikke forudse, hvad der kommer til at ske. Man skal altid gøre det bedste i det, man er i, og så skal der nok komme resultater på den lange bane. Det har i hvert fald været min oplevelse. Hvis man tager en dag ad gangen, så holder man fokus. Hvis man samtidig lægger det arbejde i det, man skal, så skal der nok komme yderligere skridt, man kan tage. Hvis du bliver ved med at prøve at forbedre dig, så skal det nok lykkes det hele, mener Okosun.

Selvom Ayo tænker 100 procent i nutiden, så er det jo naturligt for alle fodboldspillere at drømme stort, men for Okosun handler det også om, at drømmen motiverer ham til at blive bedre og bedre.

- Jeg synes, det ville være trist, hvis jeg ikke havde ambitioner. Der er absolut intet galt i at være her i fire år, hvis jeg er glad for det. Men hvis jeg ikke havde ambitioner om at tage det næste skridt, så ville jeg jo stå stille og ikke udvikle mig. Så ville jeg i realiteten blive værre. Jeg har altid et mindset om, at jeg skal blive bedre og bedre. Det vil jeg altid stile efter, og så vil der jo naturligt komme skridt op ad fodboldtrappen. Men det er ikke sådan, at jeg går og tænker, at jeg skal noget andet inden for en bestemt tidsperiode. Sådan fungerer det ikke for mig. Det er bedste bare at holde fokus og så se, hvad der kommer.

Ambitioner med OB
Vores nye midtbanemand har skrevet under med os til 2024, og han er meget begejstret over muligheden for at spille for Striberne.

- Mine ambitioner med OB er at spille så meget som muligt og bidrage med så meget som muligt. Selvfølgelig håber jeg også selv at gøre det godt, men at holdet gør det godt er alfa og omega. I bund og grund er vi her jo alle sammen med personlige ambitioner, men man gør det bedst sammen. Så hvis det fungerer for holdet, så bliver vi også bedre individuelt. Det vigtigste er, at holdet fungerer, så skal de individuelle ting også nok komme, fastslår Okosun.

Og holdet har vist, at de fungerer. Selvom resultaterne til dels har været skuffende, har spillet været godt, og det tyder også godt for hans tid her, mener Ayo.

- Hvis vi rammer det, vi skal ramme, og hvis holder fungerer, så tror jeg på, at vi kan fastlåse os i top seks. Det er et rigtig stærkt hold med mange dygtige spillere. Det er en klub med en god fanbase og en god hjemmebane. Så potentialet er der helt sikkert. Jeg tror ikke, at det er umuligt, at vi kan lege med i toppen, men for nu er målet top seks. Det kræver også, at vi rammer en god stime og virkelig finder det rigtige frem. Vi skal også hele tiden blive ved med at forbedre os som gruppe og hold, afslutter Okosun.

Annonce