11.11.2018 21:55

Det blev Casper Nielsens overtidsscoring til 2-1, der sendte OB op på en fjerdeplads i Superligaen.

Gult kort:

87. min. Casper Nielsen, 90. Jacob Barrett

Esbjerg FB:
27. min. Adrian Petre, 83. Yuri Yakovenko

OB's holdopstilling:

Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund (57. min. Alexander Ludwig) - Mikkel Desler, Mathias Greve (54. min Casper Nielsen), Janus Drachmann, Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen - Bashkim Kadrii (78. min. Anders K. Jacobsen), Nicklas Helenius

Bænken: Oliver Christensen, Casper Nielsen, Alexander Ludwig, Kamil Vacek, Jens Jakob Thomasen, Mathias Jørgensen, Anders K. Jacobsen

Esbjerg FB's holdopstilling:

Jeppe Højbjerg - Jeppe Brinch, Rodolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen – Mark Brink (46. min. William Møller), Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen, Daniel Anyembe, Adrian Petre (67. min. Yuri Yakovenko), Mathias Kristensen (81. min. Brent McGrath)

Bænken: Jonas Jensen, Simon Bækgård, Agustin Garcia Iniguez, William Møller, Brent McGrath, Yuri Yakovenko, Nikolaj Hagelskjær

Tilskuertal: 4.127

OB og Esbjerg tørnede sammen søndag aften, og det skulle siden vise sig at blive en underholdende kamp mellem de to stribede mandskaber, hvor Esbjerg-målmanden kom i fokus over flere omgange.

Gæsterne fra Vestjylland kom under pres i åbningsminutterne, men de fik et hjørnespark efter små ti minutter, hvor Jesper Lauridsen fandt en helt fri Rodolph Austin, der kunne heade bolden i nettet.

OB prøvede at svare hurtig igen, hvor Mikkel Desler, med en fladt indlæg, fandt en helt umarkeret Troels Kløve. Han kom først på bolden, men den røg et stykke over Esbjerg-målet.

Kort tid efter måtte kampen afbrydes i små ti minutter, da strømmen på stadion forsvandt. Snart var lyset dog tilbage i masterne, og spillet kunne fortsætte med OB som det dominerende hold.

Troels Kløve skaffede OB et hjørnespark, og den blev slået ind i boksen til en højtflyvende Jeppe Tverskov, der headede kuglen mod det lange hjørne, men en Esbjerg-spiller sprang op og reddede den på stregen.

Marco Lund fik med et kvarter tilbage af første halvleg en albue i hovedet og måtte ud til behandling. Han kom stærkt tilbage på banen og viste, at hovedet ikke tog skade af Adrian Petres høje albue. Hjørnesparket blev slået, og Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet kom ud for at bokse bolden ud af farezonen, men det lykkedes ikke, og Marco Lund dukkede op ved bagerste stolpe og headede bolden hårdt ind i netmaskerne.

I slutminutterne af første halvleg fik Esbjerg et frispark, hvor bolden kom ind til en Esbjerg-spiller, der kunne heade mod mål, men Sten Grytebust diskede op med en suveræn redning og sørgede for, at striberne kunne gå til pause med 1-1.

Esbjerg kom ud til anden halvleg med større gejst og fik sat flere afleveringer sammen, men alligevel blev det OB, der fik de største chancer. Jacob Barrett kom forbi sin direkte modstander på kanten og sendte en hård bold ind i hovedet på den indskiftede  Casper Nielsen, men han fik desværre ikke kraft på sit hovedstød, og Esbjerg-målmanden kunne samle bolden op i handskerne.

Esbjerg forsøgte sig også med en indskiftning, hvor ukrainske Yuri Yakovenko kom på banen. Han fik flere forsøg i halvlegen, hvor den farligste chance kom på et hjørnespark. Han kom højest, men bolden sejlede stille og roligt over Sten Grytebusts mål.

Det hele lignede en pointdeling på Nature Energy Park, men det ville Casper Nielsen ikke stille sig tilfreds med. Jeppe Tverskov kom til et indlæg på højrekanten i de dødende overtidsminutter, hvor han med venstreskøjten fandt Anders K. Jacobsen inde midt for mål. Han fik ikke træf på bolden, og den dumpede i stedet ned foran en helt fri Casper Nielsen, der sendte et fladt skud afsted mod mål. Bolden røg imellem benene på Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet, og det sendte OB i ekstase og op på en fjerdeplads i Superligaen.