Ramon Leeuwin: Et nyt eventyr venter
Superliga

Ramon Leeuwin: Et nyt eventyr venter

23 aug 2018

Ramon Leeuwin har taget skridtet fra en tryg tilværelse i Utrecht og skal teste sig selv i Superligaen og i OB.

Det har været godt, jeg var spændt på at komme i gang og se, hvilket niveau de andre spillere vil have. Jeg har fået bekræftet, at det er et højt niveau, og der er en god intensitet til træning. Jeg har ikke lært alle navne på holdet endnu, men det skal nok komme efter de næste træningspas, sådan kommenterer Ramon Leeuwin på de første træninger i klubben.  

Den 30-årige forsvarsklippe er kommet til OB fra hollandsk fodbold, hvor han kommer med en del rutine og erfaring. Han nåede at spille knap 200 kampe i Æresdivisionen. Dansk fodbold er heller ikke helt uvant for OB’s nye nummer 5, der har stået overfor en del danske spillere i sin tid i Holland. Han fik også fornøjelse af at spille sammen med Simon Makienok i Utrecht.  

- Jeg har tidligere spillet med og mod danske spillere i Æresdivisionen, og derfor kender jeg lidt til det potentiale de danske fodboldspillere har fået fra Superligaen. Jeg kan mærke, at det er en liga, hvor konkurrencen er stor. Samtidig er det en teknisk god liga med høj intensitet, og det handler for mig om at komme i gang og udforske ligaen og tilpasse mig det høje niveau, siger Leeuwin, der samtidig fortæller, hvad klubbens fans kan forvente af ham, og hvad han vil tilføje til truppen. 

Aggressivitet. Jeg vil gerne fortsætte med at være en aggressiv og sulten forsvarsspiller, men det handler også om at spille med hovedet og med hjertet. Du skal tænke dig om på banen og ikke ende i dumme situationer. Jeg har spillet omkring 200 kampe i den bedste hollandske liga, så jeg kommer med en del erfaring, som jeg gerne vil give videre til de andre spillere. Det er også forventet af mig, at jeg skal gå ind og påtage mig en lederrolle på holdet, og den opgave ser jeg frem til. En af mine styrker er, at jeg er god til at guide og vejlede spillere omkring mig. Det er en ung trup, og jeg vil prøve at være hjælpsom og hjælpe dem til at blive endnu bedre.   

Han forklarer også, at den tidligere hollandske OB-spiller, Mohamed El Makrini, skal have en del af æren for, hvorfor han netop valgte den fynske klub.  

- Han sagde, at han havde det godt med sin familie her. Det er vigtigt, når man flytter med sin familie et nyt sted hen, at de vil føle sig tilpas og trygge. Mohamed er en god ven, og jeg snakkede med ham igen i går, hvor han fortalte, at han nød den konkurrence, der er på holdet og det niveau, som spillerne i klubben har. Han sendte billeder til mig af byen og klubben, og jeg måtte give ham ret. Det er en flot by, og det er en dejlig klub. Det er også min opfattelse, at Danmark ligner Holland på flere områder med den samme kultur og de samme typer, og det vil derfor blive en let tilpasning for mig. Det bliver ikke den største omvæltning, hvilket er rart, siger Leeuwin og uddyber skiftet. 

- Der er mange faktorer, der spiller ind. Jeg er kommet et sted i min karriere, hvor jeg må se på mine muligheder, og det virker som det rette tidspunkt at udfordre mig selv og starte et nyt eventyr. Da Utrecht fik tilbuddet fra OB, begyndte jeg at undersøge klubben. Det er en stor klub i Danmark, og det var en god snak, jeg fik med personerne i klubben, og jeg er sikker på, at vi kan udrette noget stort sammen.  

Han mener ikke, at sproglige udfordringer kommer på tale, da han allerede har anskaffet sig et lille hjælpemiddel.  

Alle i klubben snakker flydende engelsk, og træneren er god til at oversætte på banen. Jeg skal bare i gang med at lytte og snakke med de andre, og jeg har også købt en bog. Det er en bog, der kan hjælpe mig til at forstå og snakke dansk, og den skal jeg til at starte på nu.  

Leeuwin glæder sig også til at få sin familie med til Danmark, og de skal nok kunne falde til og udnytte de muligheder, som Odense kan tilbyde. 

- Min mor havde svært ved at forstå, at jeg skulle flytte til Danmark, det var et lille chok for hende, men min kæreste og mine børn var ellevilde. De glæder sig til at flytte hertil, når jeg finder et hus til os. Jeg viste min kæreste billeder af byen, og hun var vild med alle de grønne områder - parker og legepladser. Hun er også glad for de shopping-muligheder, der følger med, når man bor i en stor by. Det er en by, hvor vi kan være trygge og sammen som en familie. Lige nu bor jeg på et hotel, indtil jeg finder det rigtige hus, men jeg glæder mig til at blive genforenet med min familie og opleve byen sammen med dem.  

Ramon Leeuwin og resten af OB-truppen rejser til Vejle på søndag, hvor jagten på et godt resultat kan begynde.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik