Benjamin Jakobsen — 14.05.2018 17:55

Alle seks mål blev scoret i første halvleg, da OB slog FC Helsingør med 4-2 i Reserveligaen.

Reserveligaen
Mandag 14. maj, 16:00, EWII Park
OB – FC Helsingør 4-2 (4-2)
7. min. 1-0 Mikkel Desler
12. min. 1-1 Osama Akharraz
21. min. 1-2 Melvin Frithzell
37. min. 2-2 Rasmus Festersen
43. min. 3-2 Mathias Jørgensen
45. min. 4-2 Mathias Jørgensen

OB’s startopstilling:
Thomas Mikkelsen – Mikkel Desler, Oliver Skolnik, Nana Welbeck, Jacob Buus (72. min. Nicolai Skøtt) – Julius Eskesen, André Rømer, Mads Frøkjær (76. min. Laurits Lillemose), Mathias Greve (69. min. Julius Fechtenburg) – Rasmus Festersen (64. min. Peter Clement), Mathias Jørgensen (46. min. Mathias Bonde)

FC Helsingørs startopstilling:
Adrian Kappenberger – Ricki Olsen (67. min. Nicolas Willumsen), Mathias Johannsen, Alexander Kierker, Frederik Bay – Felipe Tontini (46. min. Jonathan Eriksen), Frederik Roepstorff, Mikkel Basse (57. min. Emil Wass), Osama Akharraz (57. min. Hocine Derrar) – Melvin Frithzell (46. min. Lucas Lodberg), Daniel Stückler

Sæsonens sidste kamp for striberne i Reserveligaen fandt sted mandag eftermiddag på EWII Park, da FC Helsingør var på besøg. I det omvendte opgør var det Helsingør, der vandt med 2-1, og allerede efter to minutter af dagens opgør viste de tænder, da de headede bolden over mål efter et indlæg.

På det efterfølgende angreb var det så OB, der var ved at bringe sig foran. Efter et glimrende stribet opspil smed Jacob Buus en chipbold om i det bageste område af feltet, hvorfra Mathias Greve flugtede bolden tæt forbi stolpen.

Fem minutter senere kom OB så igen igennem Helsingørs højre forsvarsside. Denne gang var det Mathias Jørgensen, der i fuld fart driblede forbi dem, inden han spillede bolden skråt tilbage gennem feltet. Mikkel Desler kom blæsende ind i feltet og sparkede bolden imellem benene på målmanden til en tidlig OB-føring på 1-0.

Føringen holdt dog kun fem minutter, da Mikkel Basse fandt Osama Akharraz, der efter en glimrende detalje sparkede bolden ind til 1-1. Det skete efter en periode, hvor FC Helsingør var kommet bedre med i kampen, end de ellers havde været i de første ti minutter.

Efter scoringen var det som om, OB fik et bedre tag på kampen, og det meste af spillet foregik på gæsternes halvdel. Men efter 21 minutters spil slog de til på en omstilling, da Melvin Frithzell sparkede dem foran 2-1.

Mathias Jørgensen var to minutter efter tæt på at bringe balance i regnskabet efter en god dybdebold fra Mathias Greve, men Jørgensens afslutning fløj direkte i sidenettet. Kort efter var det i den anden ende, der var fare på færde, da Daniel Stückler trampede sig ind i OB-feltet efter et par næsten-tacklinger fra OB-spillerne, men hans flade indlæg blev afvist af OB-forsvaret.

Det var en ganske underholdende fodboldkamp, hvor det bestemt ikke tydede på, at vi havde fået det sidste mål i kampen. Og det havde vi bestemt ikke. Mathias Greve pillede bolden fra Mikkel Basse på midten af banen, inden han stak den til Rasmus Festersen, der tog et par træk og sparkede den ind til 2-2 mellem målmanden og den forreste stolpe.

Fem minutter inden pausen fik Jacob Buus muligheden for at bringe OB foran 3-2. Igen var det efter en god chipaflevering fra Mathias Greve, OB kom frem til en stor mulighed, men afslutningen manglede skarphed, og den landede i stedet på tribunen.

Den skarphed viste Mathias Jørgensen til gengæld to minutter senere, da han blev sendt afsted af Rasmus Festersen. Det gav en løbeduel mod Ricki Olsen, og her var den unge OB-angriber hurtigst. Derfor var det ham, der fik fat i bolden for snuden af helsingørspilleren. Han fortsatte sit løb med kuglen ved fødderne, inden han sparkede den over i det lange hjørne udenfor målmandens rækkevidde. Kort efter var unge Jørgensen igen på spil, da han fra venstre side sparkede bolden ind til 4-2, hans ottende mål i forårets Reserveliga.

OB skiftede i pausen Mathias Jørgensen ud og satte i stedet Mathias Bonde på banen. Det gav et par rokeringer i formationen hos OB – blandt andet blev Julius Eskesen rykket frem som angriber. Og allerede to minutter inde i anden halvleg kom han frem til en stor chance, men gæsternes målmand, Adrian Kappenberger, vandt duellen overfor Eskesen, der måtte se sin afslutning blive reddet.

En lille håndfuld minutter senere var det så hans angrebsmakker, Rasmus Festersen, der var ved at bringe OB på 5-2. Han rundede smart Adrian Kappenberger efter en stikning fra Mathias Bonde, men han kom for langt ud i siden, så afslutningen gik forbi målet.

Efter 15 gode OB-minutter hvor OB sad fuldstændig på spillet og flere gange skabte lovende muligheder, kom FC Helsingør igen bedre med i kampen. De blev dog ikke for alvor farlige – og efter en håndfuld fine nordsjællandske minutter fik OB atter overtaget i kampen.

Overtaget kastede dog ikke de helt store åbne muligheder af sig, og spillet blev mange gange afbrudt af udskiftninger fra begge mandskaber, som gjorde, at der ikke var meget rytme i kampen.

Det sidste kvarter var med massiv stribet kontrol, og der var også flere store chancer, hvor OB’erne burde have lavet et par kasser mere. Men det skete ikke, og således endte årets sidste kamp i Reserveligaen med en sejr på 4-2.

Dermed ender OB på en 2. plads i Reserveligaens pulje 2 efter FCK, men foran Brøndby og FC Helsingør.