- Resultaterne kommer kun ved hårdt arbejde
Superliga

- Resultaterne kommer kun ved hårdt arbejde

06 dec 2018

Janus Drachmann glæder sig til et gensyn med MCH Arena, og han ser FC Midtjylland som favoritter, men ser bestemt også muligheder for striberne i fredagens kamp.

Anfører Janus Drachmann kan godt mærke, at selvtilliden er høj i spillertruppen, og den for tiden gode stime er kommet efter en periode med hårdt arbejde på træningsbanen. Han håber, at spillerne fortsætter med det hårde arbejde og kæmper for hinanden på banen.

- Det er altid sjovere at være en del af et vinderhold, men vi er også nødt til at være bevidste om, hvad der har fået os hertil, hvor vi står nu, og det føler jeg også, vi er. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at være ydmyge og holder begge ben på jorden. Ligaen er stadig tæt, og hvis vi ikke får point i de sidste to kampe i efteråret, så kan vi risikere at være helt ude af top seks, så tæt er ligaen.

- Det, der har fået os hertil, er vores defensive substans. Vi har været rigtig svære at score mål imod, og vi har været gode til at dræbe kampene, når først vi er kommet foran. Vi har en stor selvtillid, og det har resulteret i fire sejre i træk. Det begynder at være svært at huske, hvornår vi sidst har tabt en kamp. Det var selvfølgelig mod Esbjerg i september, hvor vi tabte med 0-2, og det lyder måske lidt mærkeligt, men det var en kamp, som vi følte, vi skulle have vundet. Det er lang tid siden, men vi ved godt, at vi ikke skal hvile på laurbærrene, for resultaterne kommer kun ved hårdt arbejde, og det har vi fået ind i holdet, og det er det hårde arbejde, der har båret os til her, hvor vi står nu, fortæller Janus Drachmann. 

Sidste gang, Janus Drachmann var på MCH Arena, stod han som nykåret danmarksmester, og han glæder sig nu til at komme tilbage og få nye minder på MCH Arena.

- Det bliver godt, jeg glæder mig til at komme tilbage og hilse på dem alle sammen - både før og efter, og forhåbentlig er det mig, som har det største smil på. Det vil være rigtig dejligt. Jeg har mange gode minder derfra, selvom jeg ikke var der i mange sæsoner, og jeg håber da på, at jeg i morgen aften kan skabe et nyt, godt minde.

Midtjyderne må til fredagens opgør undvære deres angriber Paul Onuacho, men OB's anfører kalder ikke hans karantæne for en tidlig julegave, da han ved, at de har en anden dygtig spiller, som kan komme ind i stedet for.

- Der er ingen tvivl om, at FCM er favoritter, men jeg ser også vores muligheder. Vi spiller med selvtillid, vi har vundet fire i streg. Vi er, sammen med FCK og FCM, det hold, der har lukket færrest mål ind, så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke kan tage noget med derfra i morgen. Nu har jeg selv spillet for FCM, og de har rigtig mange dygtige spillere, men det er klart, der findes ingen spillere i Superligaen, som minder om Paul. Han er en ener, han er on fire for tiden, men de har en anden klassespiller i truppen, som de kan sætte ind i stedet for. Det betyder, at de vil gøre tingene på en anden måde, og det skal vi være forberedte på.

Den gode stime har sendt striberne op på en tredjeplads i Superligaen, men Janus Drachmann mener ikke, det er noget, man skal ligge for meget i.

- Det er dejligt, men vi skal ikke tænke for meget på det. Vi skal stadig have point med fra de sidste to kampe, inden vi går på juleferie. Det gælder om at skabe et godt udgangspunkt, inden vi starter op til foråret. Vi kan dog ikke løbe fra, at det rykker med fire sejre i en tæt Superliga, men omvendt kan en eller to tabte kampe få det til at rykke den anden vej på samme tid, siger Janus Drachmann.

Opgøret mellem FCM og OB sparkes i gang fredag aften kl. 19:00 på MCH Arena.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik