Annonce
Annonce
Sådan kommer vi til at spille europæisk fodbold i den kommende sæson
3F Superliga, Førsteholdet

Sådan kommer vi til at spille europæisk fodbold i den kommende sæson

19 maj 2022
Annonce

De kommende ti dage afgør, om vi skal på et europæisk eventyr i næste sæson, og vi har endda flere mulige veje mod Europa.

Annonce

Når regnskabet for sæsonen om to uger skal gøres op, kan resultatet meget vel være en plads til OB i en af de europæiske turneringer efter sommerpausen. Vi har nemlig ikke bare én, men to muligheder for at spille os til europæisk fodbold:

Conference League

På lørdag kan vi spille sæsonens sidste superligakamp, når vi gæster Vejle Boldklub, men hvis vi vinder her, og Viborg FF samtidigt taber, så kan der vente en afgørende Europa Playoff-kamp søndag den 29. maj. Det kræver dog, at Viborg FF tager hjem uden point samtidig med at vi får alle tre, da det vil føre til pointlighed, hvor vi vil tage syvendepladsen på målscore.

Selvom alt dette skulle falde på plads i 3F Superligaen, og vi ender på syvendepladsen, er vejen til Europa dog ikke slut endnu. Syvendepladsen møder nemlig fjerdepladsen i en playoffkamp om den sidste europæiske plads i Conference Leagues playoffrunde – eller hvad?

For i et scenarie hvor FC Midtjylland vinder pokalturneringen samtidig med, at de ender på enten første- eller andenpladsen i mesterskabsspillet, går deres europæiske plads fra pokalturneringen videre til fjerdepladsen. Derfor vil playoffkampen den 29. maj skulle spilles mod femtepladsen, som enten bliver AaB, Brøndby IF eller Randers FC.

Europa League

Det behøver vi dog ikke bekymre os over, hvis vi selv tager sejren, når vi på Kristi Himmelfartsdag møder FC Midtjylland i Pokalfinalen. Vinderen er nemlig sikret adgang til en playoff-kamp om Europa League. Det står klart efter Ruslands udelukkelse for UEFA-turneringer, som har rykket Danmark op af ranglisten.

Her kan den massive stribede opbakning blive afgørende, og der er vi heldigvis rigtig godt stillet, da der kommer mere end 14.000 stribede fans på Brøndby Stadion til Pokalfinalen. At stadionet i højere grad er blåt og hvidt fremfor sort og rødt, må alt andet lige også være en vigtig faktor.

Der er altså ingen nemme veje til Europa, men intet er langt fra umuligt. Begge scenarier kræver vores absolut bedste – både fra truppen og fra fans. 

Vil du med til Vejle og støtte os, kan du købe din billet her.

Annonce