Sæsonen 2019/20: OB fra A-Å
Førsteholdet

Sæsonen 2019/20: OB fra A-Å

03 aug 2020

Vi har kigget på den forgangne sæson, som blev en kende anderledes, end man lige havde regnet med grundet corona. Der var dog heldigvis også plads til så meget andet.

Sæsonen 2019/20 er netop afrundet for Striberne, og det endte som bekendt med en plads i Europa Playoff-finalen og en placering som nummer syv i 3F Superligaen.

Vi har kigget sæsonen lidt i sømmene, og derfor får du her OB fra A-Å:

 

Angreb

Hvem skulle dog score, når vi nu solgte Bashkim Kadrii, buldrede det i medierne. Sander Svendsen tog lige så stille topscorerværdigheden til sig og nåede op på 13 mål, hvilket gav en fjerdeplads på listen over mest scorende i 3F Superligaen. I tilgift slog de unge kometer Mikkel Hyllegaard og Max Fenger til sammen med Issam Jebali, så det var vist ikke så slemt endda.

 

Brunsviger

En af mange fantastiske ting, der stammer fra Fyn. Vi er glade for kage, og fysisk træner Janus Blond sørger for, at kalorierne bliver løbet af igen.

 

Corona

Vi kommer ikke udenom, at corona-pandemien satte store spor både på og udenfor banen. Vi holdt os fra første færd til de anbefalinger, som regeringen og sundhedsmyndighederne sendte ud, og da vi igen måtte spille med tilskuere, måtte vi til sidst kun lukke 4.000 ind. Til gengæld var I utroligt gode til at overholde alle regler på stadion, hvilket gjorde arbejdet en del lettere for os og overbeviste myndighederne om, at man sagtens kunne gå til fodbold på Fyn under ordnede forhold.

 

Debutanter

Dem var der en del af, og vi nævner dem gerne: Hans Christian Bernat, Sayouba Mandé, Alexander Juel, Kingsley Madu, Jørgen Skjelvik, Robin Østrøm, Mathias Brems, Jonathan Harboe, Aron Elís Thrándarson, Tarik Ibrahimagic, Moses Opondo, Anders Klynge, Issam Jebali, Sander Svendsen, Mart Lieder, Max Fenger, Mikkel Hyllegaard, Jakob Breum, Jonas Skytte, Rasmus Nissen og Mikkel Michelsen. Kasper Larsen kom hjem til Odense og fik sin debut nummer to.

 

Esport

Vores unge Esport-drenge gik hele vejen til finalen om det det danske mesterskab og hentede et sæt flotte sølvmedaljer hjem til Odense. Den bedste placering siden lanceringen af FIFA-eksperterne i klubben, og der skal lyde et stort tillykke til Lucas ”Krøll”, Emil ”Skifter” og Nicolai ”Grøn” Grønnemose.

 

Fyn er fin

Der er smukt og dejligt på Fyn. Så dejligt, at man faktisk kan kalde det Nordens Mallorca. Smag lige på den til næste sæson.

 

Græsset er grønt

Når vi vender tilbage fra ferien, vil der stå en helt ny og frisk Bane 1 og vente på os. Den blev gennemrenoveret i den forgangne sæson, og nu glæder vi os til at betræde det saftige græs i Ådalen.

 

Husbyggeri

I maj måned kunne vi flytte ind i det nye superligahus. Byggeriet startede i 2019 og kørte snorlige, så vi kunne tage det i brug, inden sæsonen sluttede. Nye og lækre faciliteter byder os nu velkommen hver morgen, og det bliver en fornøjelse at arbejde i fremover.

 

Imponerende

Vi har mange fans på Fyn, men der findes også nogle i den store, vide verden. 7700 km væk fra Sdr. Boulevard 172 bor Jeff Gingold i Seattle i staten Washington på den amerikanske vestkyst, og han købte et sæsonkort til sæsonen 2020/21, selvom han nok ikke når til fodbold i Odense. Han tager også den stribede trøje på, når han løber, så borgerne i Seattle får noget pænt at kigge på. Imponerende.

 

Jeppe Tverskov

For andet år i træk blev Jeppe Tverskov kåret som ”Årets Spiller” ved vores traditionsfest i januar. Godt gået af vores sikre forsvarsstyrmand.

 

Keeper

Oliver Christensen markerede sig igen som en af landets bedste keepere med 10 clean sheets og en fast plads på det danske U21-landshold. Da han blev skadet, trådte Sayouba Mandé til. Hans debut i 3F Superligaen mod Silkeborg var ikke den bedste, men til gengæld præsterede han et clean sheet i kampen efter, da vi slog SønderjyskE med 2-0. Derudover er Mandé en fremragende danser.

 

Leg med kuglen

I januar var vi værter for det store indendørsstævne KMD Cup. Vi stillede selv med to hold i form af et superligahold og et Øens Hold-mandskab. Der var rig mulighed for teknikerne til at lege med kuglen, og hvem husker ikke Issam Jebalis geniale scoring mod Brøndby?

 

Miraklet i Madrid

Den 6. december 2019 var det præcis 25 år siden, at en flok gæve fynboer tog til den spanske hovedstad og sendte selveste Real Madrid ud af UEFA Cup´en. Nede med 2-3 fra første opgør i Odense, sejrede vi sensationelt med 2-0 på Estadio Santiago Bernabéu og sørgede dermed for det største danske resultat i international klubfodbold.

 

Neongult

Da vi tre dage senere mødte AaB på Nature Energy Park, havde vi fået lavet en specialtrøje i neongul og sort, som var farverne på trøjen, da vi bankede Real Madrid. Den blev brugt mod nordjyderne og i årtiets sidste kamp mod FC København i Parken. Legendetrøjen blev lidt af en sællert og blev revet ned fra hylderne, da den gik i salg.

 

Overvældende

Vi åbnede dørene til Miraklet i Madrid Talks på Nature Energy Park d. 22. oktober 2019, hvor hele holdet fra triumfen i 1994 var inviterede. Det blev til en fornøjelig aften, hvor Lars Høgh, Kim Brink og Ulrik Pedersen fortalte 25 år gamle anekdoter. En helt igennem eminent og overvældende aften, hvor vi sammen driblede ned ad mindernes allé.

 

Pavestolt

For andet år i træk lå vi med i toppen, da DBU lavede deres evaluering af landets akademier. En flot femteplads blev det til, og det var igen beviset for, hvor langt man når med en målrettet og dedikeret indsats. Stor cadeau til vores akademi og alle omkring vores ungdomshold.

 

Quiz

Dem var der en del af på Nature Energy Park som pauseunderholdning. Førstepræmien var et ”håndtag” med seks øl, som man lige kunne nå at hente, inden anden halvleg blev sat i gang.

 

Sammenholdet

Fuldstændigt uvurderligt. Det vi oplever med vores trofaste fans både på og udenfor banen, på vores sociale kanaler og i bybilledet er helt unikt. Uden jer var vi ingenting.

 

Trøjen

Euroman var ikke i tvivl: ”Superligaens fedeste trøje” blev vores stribede dress udnævnt som sidste sommer. Vi er ganske enige og glæder os til at vise vores nyeste trøje frem snart.
ps. Den er også fed.

 

U19

Vores U19-drenge kronede en unik sæson med at vinde guld. Det første mesterskab til OB i 29 år, og der skal lyde et trefoldigt HURRA for træner Kim Engstrøm og hans drenge, der tog pokalen efter en 3-1 sejr over FC Nordsjælland hjemme i Ådalen. Nu står den på europæisk fodbold efter sommerferien og et nyt eventyr for vores akademi.

 

Virtuelle billetter

Op til vores hjemmekamp mod Esbjerg solgte vi sammen med AUDI Odense virtuelle billetter. For hver solgte billet smed AUDI Odense 100 kr. oveni, og der blev på den måde samlet 40.000 kr. ind. De gik alle sammen til fanmiljøet, som kunne bruge dem til aktiviteter på stadion.

 

X-it

Vi sagde farvel til Ramon Leeuwin, Alexander Ludwig, Jacob Barrett Laursen, Mathias Greve, Julius Eskesen, Bashkim Kadrii, Kingsley Madu, Jonathan Harboe og Anders K. Jacobsen i løbet af sæsonen. Vi takker alle for indsatsen i stribet.

 

Yngste mand

Jakob Breum blev med sine 16 år og 203 dage den yngste debutant for OB i den forgangne sæson. Han var den fjerdeyngste debutant i den netop overståede 3F Superligasæson og den tredjeyngste OB-debutant i hele klubbens 133 år gamle historie.

 

Zzzzzz

Coronapausen var lang, og vi savnede jer noget så grusomt. Vi var derfor meget glade, da vi fik lov til at spille foran publikum igen, og vi kunne mærke jeres geniale opbakning. I købte trøjer, billetter, fornyede sæsonkort og prydede et stort banner på stadion og var i det hele taget en stærk inspiration for os alle.

 

Ægte rekord

I var med til at sætte en ægte rekord, da vi slog antallet af solgte sæsonkort nogensinde i OB´s historie. Det er helt igennem vidunderligt at vide, at vi har så trofaste og vedholdende fans, og det bånd vil aldrig kunne klippes over. #stribetforlivet.

 

Øens Hold

Igen i år sender vi en stor buket blå og hvide roser til alle samarbejdsklubberne i Øens Hold. I har uddannet spillere, som vi har nydt godt af, og vi håber, at vi har kunnet give jer lidt igen. Grundet coronaen kom vi ikke så meget ud til jer som håbet, men vi tager hjertens gerne revanche.

 

Åhhhhh, Odense Boldklub, byens stolthed i hvid og blååååååå

Vi takker og bukker for jeres utrolige støtte og ser frem til endnu en sæson med vores fantastiske fynske fodboldfans. Sammen for klubben. For byen. For altid.