Sayouba Mandé er kommet for at vinde
Førsteholdet

Sayouba Mandé er kommet for at vinde

20 aug 2018

Sayouba Mandé sætter ord på sin første OB-træning og om skiftet fra norsk fodbold.

-Jeg vil beskrive mig selv som en løve. Jeg betragter feltet som en jungle, hvor jeg skal jagte bolden. Fansene skal se, at jeg er en løve, når jeg går på banen, og jeg vogter buret som en løve, fortæller Sayouba Mandé, der mandag havde sin første OB-træning.

Træningen var en stor succes for den nye ivorianske målmand, og han var særligt tilfreds med den målmandsfilosofi, der er i klubben, hvor han er sikker på, at han kommer til at udvikle sig i en positiv retning.

- OB er den rigtige klub for mig, da jeg gerne vil blive en bedre og klogere målmand, end jeg allerede er. Omgivelser i den her klub, giver mig i hvert fald mulighederne for at blive bedre. Her er dygtige målmænd, spillere og trænere. Især med den målmandsfilosofi, der er her i klubben, er jeg sikker på, at jeg vil kunne nå mit topniveau. Jeg ved, at det er en stor klub med en endnu større historie, og jeg vil gerne hjælpe klubben tilbage til toppen af dansk fodbold, siger Sayouba og forklarer om sine ambitioner i OB-trøjen.

- Jeg er en ambitiøs målmand, og derfor sætter jeg ambitiøse mål for mig selv. Jeg er kommet til klubben for at vinde. Jeg vil gerne kunne føre holdet frem til noget stort og være med til at vinde medaljer til klubben.

Sayouba skulle for første gang træne med på græsset i Ådalen, hvor OB’s målmandstræner, Lars Bjerring, fik efterladt et godt indtryk på den nye målmand.

- Det er dejligt at komme i gang her i klubben, og det var en god første træning. Jeg kan rigtig godt lide Lars’ filosofi, og den måde han arbejder med klubbens målmænd på. Jeg synes, at niveauet for målmænd her i klubben er højt, og det må være hans fortjeneste. Derudover har jeg allerede fået snakket med en del af spillerne i klubben og er begyndt at lære dem at kende. Det er flinke folk, som jeg glæder mig til at spille sammen med, udtaler Sayouba Mandé.

På træningsbanen blev det også til et gensyn med en tidligere modstander fra norsk fodbold – Sten Grytebust, der ligesom Sayouba har taget skridtet fra norsk til dansk fodbold. Det er en målmand, som Sayouba har den største respekt for og glæder sig til at gå i hans fodspor her i Odense.

-Jeg husker tilbage på mit første år i Stabæk i 2012, hvor jeg spillede overfor ham. Allerede dengang havde han et højt niveau, og han er kun blevet bedre, efter han kom til OB, hvor der er en god målmandstræner og gode omgivelser. Jeg synes, at han er en dygtig målmand, der har et utrolig højt topniveau. Han har hele målmandspakken, og han har udviklet sig meget i OB. Jeg vil, ligesom ham, ramme det samme høje niveau, og hans rejse i OB har nok inspireret mig. Der er måske lidt vej hen mod det fulde potentiale endnu, men alt kan lade sig gøre. En ting, som jeg især vil forbedre i mit spil, er mine beslutninger i feltet, og det skal nok komme i takt med, at jeg får flere træninger og kampe her i OB, siger Mandé.

I morgen venter der endnu en artikel med den nye løve i buret, hvor Sayouba Mandé fortæller om, hvad fansene kan forvente, og om hvordan det er at spille fodbold så langt væk fra sit hjemland.