Sejr over Halmstads BK i sidste sekund
Baltic Sea Cup

Sejr over Halmstads BK i sidste sekund

29 aug 2018

På en fantastisk scoring af Mads Frøkjær-Jensen i sidste sekund endte vores premiere i Baltic Sea Cup med en sejr på 3-2 over Halmstads BK

Baltic Sea Cup, 1. runde
Onsdag 29. august, 16:00, Nature Energy Park
OB – Halmstads BK 3-2 (1-0)
8. min. 1-0 Mathias Greve
51. min. 1-1 Alexander Johansson
53. min. 2-1 Mads Frøkjær-Jensen
81. min. 2-2 Oliver Hintsa
90. min. 3-2 Mads Frøkjær-Jensen

OB’s holdopstilling:
Oliver Christensen – Jonas Skytte (46. min. Gustav Grubbe), Kenneth Emil Petersen, Oliver Skolnik (46. min. Anton Pedersen), Yao – Mathias Greve (62. min. Jonathan Kjær), Mads Frøkjær-Jensen, Kamil Vacek (62. min. Lucas Møller), Anders Klynge (87. min. Rasmus Nissen) – Mathias Jørgensen, Peter Clement (76. min. Kristian Brøndum)
Bænken: Hans Christian Bernat, Anton Pedersen, Lucas Møller, Rasmus Nissen, Jonathan Kjær, Gustav Grubbe, Kristian Brøndum

Halmstads BK’s startopstilling:
Emil Jönsson - Edvin Kurtulus, Andreas Hadenius, Isac Larsson, Andreas Bengtsson - Erik Ahlstrand, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg, Emil Tot Wikström - Alexander Johansson, Isac Harrysson
Bænken: Max Johnsson, Gabriel Wallentin, Axel Berggren, Philip Comnell, Oliver Hintsa, Jacob Olsson, Nils Hedström

Kampens forløb:
Onsdag eftermiddag spillede OB sin første kamp i den nystartede Baltic Sea Cup, da svenske Halmstads BK gæstede Nature Energy Park. I truppen må der være tre spillere, som er født før 1997, og for OB var det Kenneth Emil Petersen, Kamil Vacek samt Mathias Greve, som alle tre var med i startopstillingen.

Og det var faktisk to af de spillere, der var med i målet til 1-0, som blev scoret efter otte minutter. Det skete efter en periode med masser af boldbesiddelse til OB. Spillet blev via Kamil Vacek hurtigt vendt fra højre til venstre. Her spillede Jonas Skytte så Peter Clement fri med en pasning mellem to svenskere. Peter Clement tog bolden med til mållinjen, og smed et fladt indlæg ind i feltet, hvor Mathias Greve fra en position midt i straffesparksfeltet sikkert sparkede bolden ind til 1-0.

Fem minutter efter var striberne tæt på at øge føringen. Et hjørnespark blev smidt over i det bageste område, hvor Kenneth Emil Petersen gik op i duellen, der resulterede i en nedfaldsbold. Den faldt ned for fødderne af Mads Frøkjær-Jensen, der sparkede bolden en meters penge over målet.

Selvom det skete efter et lille kvarters tid, så var det den sidste store chance, der var i en chancefattig første halvleg, som OB kontrollerede.

Chancer fik vi til gengæld masser af fra første fløjt i anden halvleg – og den første allerede tre minutter efter starten. Oliver Christensen fik fat i bolden, og sendt et udspark frem efter Mathias Jørgensen. Han sagde ”meep-meep”, og spænede derefter fra sin modstander, og lagde bolden ind på midten efter Peter Clement, der var en skostørrelse fra at sparke OB på 2-0.

Minutter efter var Clement igen tæt på, men denne gang fik målmanden fisket bolden til sig af to omgange, og to minutter efter lå bolden til gengæld i nettet bag Oliver Christensen. En svensk offensivspiller tacklede sig igennem OB-forsvaret, inden han flot sparkede bolden over i modsatte side af målet og bragte balance i regnskabet.

Den stilling holdt kun i to minutter, inden OB igen havde bragt sig foran. Mathias Greve lavede lækkerier på mållinjen, hvor han snød det svenske forsvar, og få sekunder senere serverede han bolden for fødderne af Mads Frøkjær-Jensen, der bare skulle sætte en inderside på bolden, før han kunne bringe OB på 2-1.

Det var OB, der var det stærkeste hold, og størstedelen af spillet foregik på Halmstads banehalvdel, der var sjældne gæster. Men med ti minutter tilbage af kampen forærede OB så til gengæld et mål til gæsterne.

En stor fejlaflevering fra Mads Frøkjær-Jensen fra midterlinjen havnede lige for fødderne af deres angriber, der fik sig en 30 meters friløber. Da han nåede ned til Oliver Christensens mål, rundede han køligt ham og sparkede den i nettet til 2-2.

OB forsøgte i de sidste ti minutter at etablere et pres mod Halmstad-målet, og selvom OB havde bolden mest, og Mathias Jørgensen kom til en enkelt stor mulighed, lignede det en uafgjort kamp, inden Mads Frøkjær-Jensen i tredje minuts overtid fik gjort sin fejl igen. Han stod upresset på kanten af feltet, og med en fantastisk flot afslutning fik han overlistet målmanden, og sendt OB på 3-2 med en afslutning, der gik ind via både overligger og stolpe.

Det blev kampens sidste aktion, og dermed endte vores første kamp i Baltic Sea Cup med en sejr på 3-2 over svenske Halmstads BK.

Kommentar fra Tonny Hermansen:
Det var en meget speciel kamp, hvor vi fodboldmæssigt startede rigtig fint. Vi havde kontrol og kom foran med 1-0 på et skidegodt mål. Vi falder lidt sammen, vi kunne ikke ramme hinanden, hvilket er meget naturligt, når det er et blandet hold, som skal lære hinanden at kende. Herefter synes jeg, vi falder lidt, og vi kommer så ud til anden halvleg, hvor vi starter godt med flere gode muligheder. Ud af ingenting får de så udlignet. Igen meget hurtigt kommer vi tilbage og laver et fremragende mål til 2-1. Vi må sige, at vores mål var fantastiske i dag, og derfra bør vi have kontrol over kampen. Vi skal lære de unge mennesker, at i en international kamp skal man simpelthen fastholde en føring, når man har den.

Vi sætter os selv under pres, laver for mange boldtab og bevæger os langsomt og bestemt ikke klogt nok. Vi havde god kontrol over kampen og snakkede om at spille dybt offensivt, men vi vælger så at spille den dybt mod vores eget mål og så scorer de til 2-2. Frøkjær får så udlignet sin egen skidte handling, så vi vinder i sidste minut på en fantastisk scoring fra hans fod.

Uanset hvad er en sejr en sejr. Men vi skal lære af det, og derfor jeg var gal efter kampen i omklædningsrummet, for vi skal aldrig nogensinde komme i så store problemer mod det her hold, men er man ikke skarp i samtlige situationer ,så scorer de på os, men vi vandt, og det er glædeligt.

Næste kamp:
Pogon Szczecin – OB, Stettin (Polen) – Dato er endnu ikke fastlagt

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik