28.01.2019 17:46

Mandag vandt OB med 2-0 over polske Lechia Gdansk, som er nummer 1 i den polske Ekstraklasa.

Træningskamp
Mandag 28. januar kl. 15:00, Belek
Lechia Gdansk – OB 0-2 (0-1)
40. min. 0-1 Bashkim Kadrii
69. min. 0-2 Bashkim Kadrii

Oliver Christensen – Ryan Johnson Laursen (75. min. Gustav Grubbe), Jeppe Tverskov (46. min. Marco Lund), Oliver Lund (70. min. Daniel Obbekjær), Yao (84. min. Rasmus Festersen) – Mathias Greve, Jens Jakob Thomasen, Casper Nielsen (46. min. Mads Frøkjær-Jensen), Julius Eskesen (70. min. Ramon Leeuwin) – Bashkim Kadrii, Nicklas Helenius

Det var på papiret en særdeles vanskelig modstander, der ventede for striberne i den anden træningskamp under træningslejren i Tyrkiet. Lechia Gdansk fører nemlig den polske liga, og i deres første 20 ligakampe har de kun to gange forladt banen uden at få point. Efter en snak mellem Jakob Michelsen og den polske træner stod det tilmed klart, at de ville komme med deres 11 stærkeste i første halvleg, mens der ville blive skiftet fuldstændig ud til anden halvleg.

Det startede alligevel ganske fornuftigt med stribede briller, og tolv minutter inde i kampen burde det allerede være blevet til en OB-føring på 1-0. Bashkim Kadrii førte bolden frem, og Julius Eskesen kom godt med på venstresiden. Bashkim spillede ham fri, men afslutningen blev reddet af den polske keeper.

I den anden ende af banen havde polakkerne problemer med at spille sig igennem til de helt store chancer, så for det meste endte det med et forsøg fra distancen, som Oliver Christensen i OB-målet sikkert tog sig af.

Ti minutter før pausen var OB igen tæt på at komme på 1-0. Denne gang var det efter et skarpt slået hjørnespark fra Julius Eskesen, som blev servet ind i panden på Helenius, som var tæt på at dirigerer den i kassen. Gdansk fik dog afvist, og så gik det i stedet hurtigt den anden vej med en omstilling, men en vågen og opmærksom Oliver Christensen fik stoppet omstillingen.

Fem minutter efter fik OB en ny dødbold på gæsternes banehalvdel. Cirka 35 meter fra mål sparkede Julius Eskesen et frispark over i det bageste område af feltet, hvor en OB’er fik den sendt ind midt i feltet. Her forsøgte Oliver Lund sig først med et karatesparkslignende forsøg, som ikke gav pote – i hvert fald ikke i første omgang. Til gengæld var der bonus i anden omgang, da bolden havnede for fødderne af Bashkim Kadrii, som med en flot førstegangsafslutning sparkede OB på 1-0.

Anden halvleg bød på en helt ny modstander, og mens det i første halvleg var en tæt kamp vurderet ud fra spil og chancer, så var det Michelsens tropper, der dominerede i de sidste 45.

Det blev da også udnyttet en enkelt gang, da OB bragte sig foran med 2-0 i kampens 69. minut. Igen var det Bashkim Kadrii, der med et tørt hug sparkede bolden i kassen, og mens det ved hans første scoring i kampen var på en nedfaldsbold, så drev han selv bolden frem i denne omgang – efter en fin pasning fra Mathias Greve.

Målet blev det sidste i kampen, og så endte det med en fortjent sejr til OB på 2-0 over den polske ligas tophold.

Tirsdag 29. januar kl. 14:00, OB – Rapid Wien, Belek