29.01.2019 16:19

Tredje træningskamp i Tyrkiet endte med endnu en sejr, da vi slog Europa League deltagerne fra Rapid Wien med 5-2.

Træningskamp
Tirsdag 29. januar kl. 14:00, Belek
OB – SK Rapid Wien 5-2 (4-1)
8. min. 1-0 Casper Nielsen
17. min. 2-0 Mikkel Desler
19. min. 3-0 Casper Nielsen
32. min. 4-0 Rasmus Festersen
33. min. 4-1 Christoph Knasmüllner
52- min. 4-2 Stefan Schwab
60. min. 5-2 Jeppe Tverskov

Sten Grytebust – Ramon Leeuwin (71. min. Julius Eskesen), Jeppe Tverskov, Marco Lund – Mikkel Desler, Casper Nielsen, Janus Drachmann, Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen (80. min. Gustav Grubbe) – Rasmus Festersen, Anders K. Jacobsen

Onsdag bød på en ny træningskamp mod en ny modstander fra et nyt land, da striberne stod overfor Rapid Wien fra den østrigske Bundesliga. Her har de grønne- og hvidstribede ikke klaret det for godt i den indeværende sæson, hvor de befinder sig i den nederste halvdel. Til gengæld har de imponeret i Europa League, hvor de er gået videre fra gruppespillet, så de er klar til 1/16-finalen, hvor italienske Inter venter.

Men selvom det er en modstander, der om et par uger skal ud og spille europæisk fodbold, lod OB’erne sig ikke skræmme. Selvom de var Rapid Wien, der rent spillemæssigt kom bedst fra start i de første fem minutter, så måtte den østrigske keeper i det ottende minut flå bolden ud af nettet.

I de sidste måneder af 2018 viste Casper Nielsen flere gange prøver på sin gode sparketeknik, så der er ingen tvivl om, at folk i Danmark ved, Casper har et fint spark. Det rygte er dog ikke nået til Østrig, så han kunne uden det store pres føre bolden op gennem midten, og fra godt 25 meters afstand bragede han bolden i kassen til en OB-føring på 1-0.

Målet gjorde noget ved OB’erne. I duellerne kom de tættere på modstanderne, og kæderne blev skubbet en tand frem, for at forstyrre Rapid Wiens opspil. Det klædte OB-spillet, og efter 17 minutter sendte Rasmus Festersen angrebskollega Anders K. Jacobsen i dybden. I første omgang fik Rapid Wien afvist angrebet, men OB fastholdt trykket, og kort efter chippede Casper Nielsen bolden forbi deres bagkæde, så Janus Drachmann kom alene igennem med keeperen. Meget uselvisk spillet han bolden på tværs til Mikkel Desler, der var kommet med frem på højrekanten, og så kunne Desler sparke OB på 2-0.

Bare to minutter efter havde OB så også gjort det til 3-0. Fra forsvaret af sendte Marco Lund bolden ned langs venstrekanten, og Jacob Barrett Laursen løb med. Helt nede ved mållinjen nåede han den og smed kuglen ind i feltet på sin førsteberøring. Bolden endte lige for fødderne af Casper Nielsen, der med sin anden scoring i kampen bankede bolden op i nettaget.

Et vildt resultat bare tyve minutter inde i kampen, og et lille kvarter senere så det endnu bedre ud. Et diagonalt skifte endte for fødderne af Jacob Barrett Laursen, som tog bolden med ind i midten af feltet, inden han sparkede på mål. I første omgang reddede den østrigske keeper, men Festersen var hurtigt over returen, og så sparkede han den ind til 4-0.

En nærmest perfekt første halvleg blev desværre afsluttet med en lille smule malurt i bægeret, da Sten Grytebust lavede en stor fejl, så Wien-angriberen uden problemer kunne reducere til 4-1.

I anden halvleg kom der yderligere spænding i kampen. Spillemæssigt var det startet særdeles jævnbyrdigt, men otte minutter inde i anden halvleg forsøgte Wien-anføreren sig fra distancen. Bolden ændrede retning efter en berøring fra en OB-forsvarer, så Grytebust var uden de store chancer inde på stregen.

Østrigerne havde en god tænding og energi i kampen, og fire friske markspiller og en ny målmand fra anden halvlegs start gav den masser af energi, men et kvarter inde i halvleg fik OB gjort det til 5-2. En veludført dødbold gav først en chance til Anders K. Jacobsen, dernæst til Ramon Leeuwin og i tredje omgang var det lykkens gang, da Jeppe Tverskov sparkede den i kassen.

Østrigerne skiftede kort efter en ny håndfuld spillere ind, og det gjorde dem ingenlunde dårligere. Det var dog ikke fordi, de herefter væltede i chancer, og med tyve minutter tilbage af kampen ændrede vi spillesystem fra 3-5-2 til 4-4-2.

Det gav en slutning på kampen, der mindede meget om de første 25 minutter af første halvleg. Rapid Wien mest på bolden, men uden at skabe de store chancer, og så vandt vi kampen med 5-2 over Rapid Wien.

Lørdag 2. februar kl. 15:00 OB – Helsingborgs IF, Nature Energy Park