IMG_5588

06.09.2018 21:43

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da OB i anden runde af Sydbank Pokalen vandt med 4-0 over AB.

Sydbank Pokalen, 2. runde
Torsdag 6. september, kl. 19:30, Gladsaxe Stadion
AB Gladsaxe - OB 0-4 (0-3)
21. min. 0-1 Bashkim Kadrii
27. min. 0-2 Ryan Johnson Laursen
39. min. 0-3 Nicklas Helenius
60. min. 0-4 Nicklas Helenius

OB: 66. min. Yao

AB's holdopstilling:
Oliver Børner - Philip Oslev, Adnan Curovic (46. min. Nicholas Rohde), Matti Olsen, Seejou King - Lucas Petersen, Tobias Noer - Daniel Elly (62. min. Armend Aslani), Sylvester Seeger-Hansen (46. min. Albert Nørager), Rasmus Tangvig - Yones Nielsen
Bænken: Mark Fabricius, Daniel Warmbach, Armend Aslani, Nichlas Rohde, Albert Nørager, Marcus Hørbye

OB's holdopstilling:
Oliver Christensen - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund - Ryan Johnson Laursen, Mathias Greve, Janus Drachmann, Kamil Vacek, Jacob Barrett Laursen (62. min. Yao) - Bashkim Kadrii (55. min. Rasmus Festersen), Nicklas Helenius (73. min. Mads Frøkjær-Jensen)
Bænken: Hans Christian Bernat, Alexander Ludwig, Rasmus Festersen, Julius Eskesen, Troels Kløve, Yao, Mads Frøkjær-Jensen

Tilskuertal: 1.210

Torsdag aften stod i pokalturneringens tegn, da OB gæstede AB i Sydbank Pokalen. AB hører til daglig hjemme i 2. division, men Jakob Michelsen havde inden kampen udtrykt respekt for torsdagens modstander, der i truppen har mange spillere med erfaring fra landets to bedste rækker.

Det var da også hjemmeholdet fra Gladsaxe, der kom frem til den første store chance i kampen. På en nedfaldsbold efter et hjørnespark var de ved at få den sparket i kassen, men en fantastisk fodparade fra debutant Oliver Christensen forhindrede det, og otte minutter senere kunne AB’s målmand fiske bolden ud af nettet.

Fra 25-30 meters afstand tog Bashkim Kadrii sagen i egen hånd og bragede kuglen helt op i hjørnet for at fjerne spindelvæv. Via overliggeren gik bolden i kassen bag en chanceløs Oliver Børner. Og bare seks minutter senere måtte han igen fiske bolden ud af nettet. Bashkim Kadrii spillede Ryan Johnson Laursen fri i dybden med en chipbold bag akademikernes forsvar. Ryan tog et træk forbi keeperen og knoklede bolden i mål til en stribet 2-0 føring efter 27 minutters spil.

En perfekt start for striberne, der ellers i de senere år har haft nogle grumme oplevelser mod laverede rangerede hold i pokalturneringen. Truppen var dog opsatte på, at det ikke skulle ske i denne sæson, og 39 minutter inde i kampen kom OB endnu et skridt tættere på videre avancement. Bashkim Kadrii førte bolden frem, og han havde Ryan med til højre, mens Helenius var i venstre side. Bashkim valgte venstre, og efter et par små driblinger sparkede Nicklas Helenius klogt bolden ind i det korte hjørne og bragte OB på 3-0 godt fem minutter inden pausen.

Anden halvleg blev en stille affære. Striberne var i fin defensiv kontrol, hvor de gjorde deres pligter, så hjemmeholdet ikke fik skabt en eneste åben målchance i de sidste 45 minutter. I den anden ende var OB til gengæld farlige et par gange. Helenius sparkede efter 60 minutter OB på 4-0 med sin brede inderside, og senere var både Festersen og Greve tæt på at øge føringen.

Med små tyve minutter tilbage af kampen blev der givet debut til Mads Frøkjær-Jensen, så vi i dag fik tre debutanter på banen, hvoraf to af dem var fra vores aget akademi i form af Oliver Christensen og Mads Frøkjær-Jensen, mens Kamil Vacek også spillede sin første OB-kamp.

Fredag 14. september, kl. 19:00 Esbjerg fB – OB, Blue Water Arena