- Skal holde fokus på os selv
Superliga, Førsteholdet

- Skal holde fokus på os selv

19 feb 2019

Det var tre vigtige point, OB tog på hjemmebane mod Vejle, og ifølge Janus Drachmann, er det et resultat, der skal følges godt op på.

De stribede spillede søndag årets første Superliga-hjemmekamp mod Vejle. Her kunne Janus Drachmann se med fra tribunen, da striberne tog tre point på Nature Energy Park.

- Selvfølgelig ville jeg helst have spillet, men alligevel synes jeg, det var en god oplevelse at se med fra tribunen, og det håber jeg også, det var for resten af tilskuerne og spillerne inde på banen. Jeg synes, vi dominerede kampen, især i første halvleg, og vi burde have været foran med mere end én før pausen. Det bliver selvfølgelig spændende til sidst, når de smider alt frem, og vi ikke får kampen lukket, men jeg synes, det var en fortjent sejr. Det var også en sindssyg vigtig sejr, i forhold til at holde trit med resten af det store tog der ligger midt i tabellen.

Sejren på 1-0 betød ikke kun tre point på kontoen – det gav ifølge kaptajnen også et mentalt boost, som kan bruges i resten af grundspillet.

- Det var vigtigt at komme på rette spor igen efter en skidt start på året. Humøret er altid bedre efter en sejr om søndagen, og det kunne man også mærke, at det var i går. Vores humør er, som det skal være, og det er rigtig vigtigt, nu når vi går en svær periode i møde, siger Drachmann og fortsætter.

-Top seks-striden bliver et slagsmål lige til sidst. Nogle af de hold, der ligger omkring os i tabellen, møder vi internt, så vi kan selv vælge, om vi vil i top seks. Hvis vi er gode nok, så kommer vi i top seks, og hvis vi ikke leverer, når vi skal, så kommer vi ikke i top seks. Det er kun os selv, vi kan skyde skylden på, hvis top seks-projektet ikke lykkes. Vi skal ikke være afhængige af, hvordan de andre hold klarer sig – vi skal fokusere på at vinde vores egne kampe.

Selvom den tætte tabel kan lægge et pres på holdet, mener Drachmann, at OB godt kan håndtere det.

- Det giver os det samme pres, som det gør for alle andre klubber. Vi har meldt ud, at vi gerne vil i top seks. Det er et mål for os, ligesom det er for mange andre hold – derfor følger der et naturligt pres med til kampene. Det skal være der, og vi skal kunne håndtere det. Det er et pres der kommer udefra, men også et vi lægger på os selv, og det er netop det pres, der gør det sjovt at spille fodbold.

Top seks-projektet skal lykkes ved at følge devisen om en kamp ad gangen, og den næste udfordring ligger i Horsens.

-Horsens er altid et svært sted at spille. De har førhen haft mere fysik i boksen, men nu har de to hurtige angribere, som kan noget anderledes, og de har generelt nogle gode tekniske spillere rundt på banen. De har stadig en del fysik, og viste i weekenden, at de er gode til standarder. Det er et hold, der kender deres begrænsninger, de ved hvad de kan, og gør ikke tingene sværere, end de skal være – og det er måske egentlig det, der er deres styrke.

 

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik