Aron

24.04.2022 18:39

Med en straffesparksscoring i kampens tillægstid trak vi os sejrrigt ud af Provinsklassikeren efter en 2-1-sejr i Aarhus.

AGF:
Frederik Brandhof (10.), Jack Wilshere (79.), Adam Daghim (90.)

Dommer: Morten Krogh

Provinsklassikeren mod ”de hvi’e” fra Aarhus har altid et ekstra lag af spænding over sig, og søndagens brag på Ceres Park var ingen undtagelse – særligt med tanke på tabellen, hvor en sejr var tiltrængt for begge hold. Til dels for at holde sig inde i varmen i forhold til at nappe syvendepladsen, men også for at lægge afstand til holdene under nedrykningsstregen.

Allerede efter et par minutters spil kom AGF foran 1-0, da en personlig fejl af Bernat blev udnyttet af Dawid Kurminowski. Kort efter kunne Max Fenger have bragt OB på 1-1 efter en fejlaflevering fra AGF blev opsnappet, men Fengers skud blev blokeret. Første halvleg startede dermed med fuld fart over feltet.

Efter små 20 minutter spil bankede Michael Anderson bolden i mål, der dog blev snittet ubevidst af Albert Grønbæk på målstregen. Da Grønbæk var i offside, blev målet annulleret. Ikke mange sekunder senere sendte Sander Svendsen en kvalificeret afslutning mod mål, men den blev pareret til hjørne af Jesper Hansen i AGF-målet.

Resten af halvlegen var karakteriseret af et væld af omstillingsmuligheder, og en del skud mod mål. Ultimativt manglede begge hold den sidste kvalitet for at få netmaskerne til at blafre, og de gik derfor til pause med stillingen 1-0 til AGF.

Cheftræner, Andreas Alm, forsøgte at ændre på tingenes tilstand i pausen, og skiftede Max Fenger og Jakob Breum ud til fordel for Mads Frøkjær og Emmanuel Sabbi.

Efter få minutters spil af anden halvleg fik vi straffespark da AGF’eren Alexander Munksgaard havde hånd på bolden i straffesparksfeltet. Issam Jebali overplacerede dog straffesparket, så stillingen forblev uændret.

Der skulle dog ikke gå mange minutter, før et indkast fra Jørgen Skjelvik blev udnyttet med maksimal effekt af Sander Svendsen. Sander tog bolden til sig, trak ind i banen og afsluttede resolut og fladt mod nærmeste stolpe til stillingen 1-1.

Efter målet fulgte en lang periode der var præget af høj intensitet, hvor der blev gået til den, og der blev presset på i begge ender. Det synede da også af, at AGF ville være tilfredse med det ene point, mens vi jagtede sejrsmålet.

Dette var også afspejlet i, at AGF skiftede system mod slutningen af kampen, og udskiftede de to offensive spillere Michael Anderson og Jack Wilshere med to defensive i form af Yann Bisseck og Frederik Tingager.

Kort efter skiftede AGF atter ud, hvor den unge Adam Daghim kom ind, og han skulle vise sig at få en helt central rolle i kampen.

En dødboldsituation endte med, at Daghim tydeligt gik efter bolden med albuen. Dommer Morten Krogh pegede straks på pletten uden at tøve. Straffespark til OB.

Som med første straffespark var det Issam Jebali, der samlede bolden op og gik mod pletten, hvor han skulle forsøge at gøre op for det straffespark, han sparkede forbi tidligere – og man må sige, han gjorde det godt igen. 1-2 til OB og smukke scener hvor Jebali og OB-spillerne kunne tonse ud til de mange medrejsende fans og fejre scoringen.

Det blev dermed tre velfortjente point, som striberne kunne tage med sig hjem til den fynske hovedstad.

Hans Christian Bernat – Nicholas Mickelson, Kasper Larsen, Mihajlo Ivančević Jørgen Skjelvik – Jens Jakob Thomasen, Aron Thrandarson (Bashkim Kadrii 85.), Sander Svendsen (Troels Kløve 71.), Issam Jebali, Jakob Breum (Emmanuel Sabbi 45.) – Max Fenger (Mads Frøkjær 45.)
Bænken: Sayouba Mandé, Bashkim Kadrii, Troels Kløve, Emmanuel Sabbi, Mads Frøkjær, Robin Østrøm, Joel King