IMG_4150

Benjamin Jakobsen — 12.05.2018 15:27

Der var stort spillemæssigt overtag til striberne, men effektiviteten var slet ikke til stede, og derfor blev det kun til 2-2 mod Vejle.

U19-Ligaen
Lørdag 12. maj, 15:15, Ådalen
OB – Vejle 2-2 (2-2)
5. min. 1-0 Mathias Jørgensen
12. min. 1-1 Nikolaj Lebæk
30. min. 1-2 Kasper Døhr Thychosen
45. min. 2-2 Anton Pedersen

Hans Christian Bernat – Nicolai Skøtt, Anton Pedersen, Jacob Mikkelsen, Jonathan Kjær – Anders Klynge (52. min. Julius Fechtenburg), Jonathan Harboe, Oliver Skolnik (78. min. Laurits Lillemose), Peter Clement – Elias Lamnaouar (67. min. Lucas Møller Jensen), Mathias Jørgensen

Kim Engstrøm havde i optakten snakket om, at det kunne blive svært mod Vejle, og svært blev det også for OB’s U19-drenge. Det startede ellers så glimrende, da OB allerede efter fem minutters spil bragte sig foran. For tredje gang i de første fem minutter brød Nicolai Skøtt igennem på højrekanten og smed et fladt indlæg ind i feltet. De første to gange var lige ved, men tredje gang blev den serveret for fødderne af Mathias Jørgensen, der sikkert bragte OB på 1-0. En perfekt start på kampen set med stribede briller.

Det var med OB i kontrol, og et Vejle-hold, der forsvarede sig lavt. Til gengæld gik det lynende hurtigt den anden vej, når de rødblusede jyder først fik fat i bolden. Det var da også på en omstilling, da kom på 1-1 efter 12 minutters spil. En chipbold fra venstre side blev banket i kassen af Nikolaj Lebæk på en flot flugter.

OB fortsatte det spillemæssige overtag, men havde svært ved at komme til de helt store chancer. Enten var det den sidste aflevering, inden det blev farligt, som glippede – eller også sejlede indlægget igennem feltet eller ud over mållinjen.

Derfor var det i stedet vejlenserne, der efter 30 minutters spil bragte sig foran. Agon Mucolli drev bolden frem i en omstilling, rundede en OB-forsvarer, og spillede den derefter på tværs til Kasper Døhr Thychosen, som bankede bolden ind til 2-1. En kold spand vand i hovedet på OB-drengene, der havde bolden rigtig meget i første halvleg.

Det lignede en første halvleg, der ville ende med en vejlensisk føring på 2-1, men i det sidste minut i første halvleg smed Anders Klynge bolden ind i hovedet på Anton Pedersen på et hjørnespark. Den høje centerforsvarer satte panden på bolden, og med et kraftfuldt hovedstød bragte han balance i regnskabet få sekunder inden pausefløjtet.

Anden halvleg lignede på mange måder den første. Det var OB i spillemæssig kontrol, men der var store problemer med at skabe de helt åbne muligheder. Ti minutter inde i halvlegen var OB dog inde i en god periode med flere farlige forsøg.

Først driblede Mathias Jørgensen ind gennem alle Vejle-spillerne fra højre side og sparkede fladt i det korte hjørne. Her kom Vejle-keeperen dog godt ned og sendte den til hjørnespark. Kort efter var Mathias Jørgensen igen tæt på, da han blokerede en clearing fra keeperen. Desværre fløj bolden lige over målets overligger. Bare to minutter senere var det så Peter Clement, der var tæt på efter et hjørnespark, men her stod en Vejle-spiller godt placeret på mållinjen, hvor han kunne sende bolden væk.

Kort efter var Mathias igen tæt på – denne gang da Vejle blev fanget i en omstilling, men her fløj bolden direkte i sidenettet. Vejle havde et par omstillinger, hvor de fik testet Hans Christian Bernat af i OB-målet. Her viste OB-keeperen dog ingen svaghedstegn, og OB var ikke i nærheden af at tabe opgøret.

Til gengæld var i den grad en lige ved og næsten kamp for striberne. Men efter 86 minutters spil lignede det så endelig, OB ville bringe sig foran. Lucas Møller Jensen kom alene igennem efter et flot dybdeløb, men målmanden fandt en stor redning frem. Sådan en havde han desværre endnu en af bare to minutter senere, da Anton Pedersen ellers var tæt på at gøre sig selv til dobbelt målscorer på et hjørnespark, men ind ville bolden ikke.

Effektiviteten manglede i den grad hos striberne, og derfor endte det med 2-2 i U19-Ligaen mod Vejle.