PB030672

03.11.2019 16:45

Bashkim Kadrii og Sander Svendsen scorede et flot mål hver, da Hobro IK blev besejret 2-1 på Nature Energy Park.

Hobro IK: Mikkel M. Pedersen (45.)

OB ville ikke være det samme uden Øens Hold, og det blev også markeret inden kampstart mod Hobro IK. Fra tilskuerpladserne kunne man se repræsentanter fra vores 109 samarbejdsklubber pryde græstæppet på Nature Energy Park, og de blev hyldet med behørige klapsalver.

I Stribernes startopstilling kunne man i dag finde Bashkim Kadrii, Sander Svendsen og Issam Jebali, og de tre angribere skulle være med til at nedbryde nordjydernes defensiv, hvilket vi havde svært ved i den sidste kamp på DS Arena.

Opgøret startede også meget lovende. Der var ikke engang spillet et minut før Issam Jebali gav en advarsel til Peter Sørens tropper om, hvad der var i vente. Her trykkede den tunesiske angriber af fra distancen, men hans skud blev rettet af, og Jesper Rask kunne derfor redde skuddet.

Striberne kom godt fra start og styrede slagets gang. Efter syv minutter fik vi fremtvunget et hjørnespark, og det tog Bashkim Kadrii sig af. Han sendte en høj bold ind i feltet, som det nordjyske forsvar ikke clearede ordentligt, og derfor røg bolden ud til Kadrii igen. Han tog et hurtigt træk udenom Imed Louati, lagde bolden til rette for sit giftige venstreben og smækkede til bolden, der strøg direkte i netmaskerne.

Udeholdet havde det meget svært i kampens begyndelse. De kunne ikke rigtig komme frem til chancer og blev konstant trykket af vores offensiv. Der gik heller ikke længe før Stribernes føring blev udbygget. Jakob Barrett Laursen modtog bolden i venstre side af banen og afleverede kuglen knaldhårdt til Bashkim Kadrii, der med sit første touch sendte læderet i dybden til Sander Svendsen, der var helt fri. Derfor kunne han let prikke bolden i mål bag en chanceløs Jesper Rask. Nordmanden har nu scoret syv mål i syv i kampe på Nature Energy Park.

Nordjyderne skulle lige have lov til at sluge scoringen af Sander Svendsen, men efter en halv time begyndte de at vågne op. Først fik de et hjørnespark, som Oliver Christensen boksede væk. Herefter begik Ramon Leeuwin et meget tvivlsomt frispark på kanten af feltet, og det skulle vise sig at blive farligt. Dødbolden tog Emmanuel Sabbi sig af, og han skød bolden i krogen akkurat uden for Oliver Christensens rækkevidde.

Efter udeholdets reducerende mål faldt tempoet i kampen, hvor begge mandskaber var gode til at afvise hinandens angreb. Nordjyderne kunne dog ikke holde os helt fra fadet og gav os flere gode kontramuligheder. Først fik Janus Drachmann opsnappet bolden på midten af banen, og var tæt på at sende en bold i dybden til Bashkim Kadrii. Kort før pause afviste holdet fra Nordjylland Jacob Barrett Laursens flotte flade indlæg i sidste sekund, og derfor forblev stillingen 2-1 ved pausefløjt.

I anden halvleg stillede nordjyderne sig langt tilbage på banen, og vi var derfor i kontrol. Det gav os masser af plads, så vi nemt kunne holde bolden i egne række. Vi manglede dog den sidste skarphed i flere af vores angreb, og derfor blev vi ikke rigtig farlige.

Vi blev dog forkælet med lækre kombinationer i midten af anden halvleg. Her forvandlede Janus Drachmann og Sander Svendsen udeholdet til træningskegler med flotte førstegangsafleveringer i deres straffesparksfelt, men angrebet løb desværre ud i sandet.

Ti minutter senere valgte Moses Opondo at tørre hele Hobro-forsvaret med masser af flere lækre driblinger i venstre side af banen. Desværre blev Opondo tacklet i sidste øjeblik, men dribleturen mindede om noget, man plejer at kunne se i Barcelona af en argentinsk troldmand.

Efter 79 minutter så det ud til, at indskiftede Anders K. Jacobsen blev nedlagt på ulovlig vis i straffesparksfeltet, men dommerens fløjte forblev tavs, og spillet gik derfor videre.

Mod slutningen af anden halvleg forsøgte nordjyderne at presse på for det udlignende mål, hvor Emmanuel Sabbi først havde et giftigt forsøg. Kort efter fik de udeholdet nyt frispark på kanten af feltet, som Pål Alexander Kirkevold tog sig af, men vores mur var placeret korrekt og fik blokeret nordmandens skud.

Det helt tunge pres udeblev dog, og vi fik afvist holdet fra Nordjylland gang på gang, og hvis vi ikke gjorde, så var Gribben fra Kerteminde klar i kassen. I overtiden kom Pål Alexander Kirkevold frem til et hovedstød, men her var OC hurtigt ude med lappen og fik skubbet bolden til hjørnespark. Tættere kom udeholdet aldrig på og derfor vandt vi 2-1 på Nature Energy Park efter tre flotte scoringer.

Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund – Alexander Juel Andersen (Oliver Lund, 69.), Moses Opondo, Janus Drachmann, Jacob Barrett Laursen – Issam Jebali (Anders K. Jacobsen, 69.), Sander Svendsen, Bashkim Kadrii (Mads Frøkjær-Jensen, 78.)