Søndag kan U19 blive danske mestre
Nyt fra U19

Søndag kan U19 blive danske mestre

27 jun 2020

Formår vores U19-drenge at slå AGF søndag klokken 13.00, kan vi for første gang i 29 år vinde det danske mesterskab i U19-Ligaen, og den kamp har vi taget en snak med cheftræner Kim Engstrøm om.

For første gang i 29 år kan vi blive danske mestre i U19-Ligaen. Vi har stadigvæk to kampe tilbage i sæsonen, men hvis vi søndag eftermiddag slår AGF på udebane, så er der ikke længere nogen af forfølgerne, som kan indhente os. Dermed venter der en vanvittigt vigtig kamp for Kim Engstrøms tropper, og de glæder sig naturligvis gevaldigt til den kommende kamp.

- Vi glæder os helt vildt til søndagens kamp, hvor vi inden kampstart har bragt os i en fantastisk position. Vi har i de 90 minutter muligheden for at vinde det danske mesterskab, og det er 100 % vores egen fortjeneste, at vi står med den unikke mulighed.

- Lige fra sæsonens første kamp meldte vi ud, at vi skulle vinde medaljer i denne sæson, og dem har vi sikret os nu. Vores fantastiske efterår gjorde, at vi lå suverænt nummer et i ligaen efter den første halvsæson, og der opjusterede vi så også vores målsætning, så den ikke bare lød på, at vi skulle vinde medaljer, men på at denne sæson skulle ende ud i et dansk mesterskab, siger Kim Engstrøm, som er cheftræner for vores talentfulde U19-mandskab.

De nærmeste forfølgere er FCN og Brøndby, som begge er fire point efter Striberne. Her i slutspillet er det for Striberne blevet til to uafgjorte kampe mod Brøndby og FCM, og Engstrøm er sikker på, at drengene har, hvad der skal til for at slå AGF.

- Nu er det endelig muligt for os at hjemføre det danske mesterskab. Havde vi i første runde slået Brøndby, så var der ikke afgjort noget i forhold til mesterskabet. Havde vi slået FCM i onsdags, var der heller ikke noget, der var afgjort. Nu er det den helt afgørende kamp og vores første af to matchbolde. Det, tror jeg, betyder meget for drengene, og jeg forventer, at de kommer til at spille mere frigjorte end i de første to kampe, fordi de ikke kommer til at rende rundt inde på banen og tænke på alle mulige scenarier.

- Vi skal ud og spille det gode fodbold, som vi rigtig mange gange har gjort i denne sæson. Det er det spil, der har gjort, at vi helt fortjent fører U19-Ligaen. Da vi gik ind i slutspillet, havde vi tre point ned til FC Nordsjælland. Det forspring har vi i de to seneste runder formået med et enkelt point. Godt nok er der kommet endnu et hold med i ræset, men vores forspring ned til den nærmeste forfølger er blevet større, selvom vi har spillet to svære kampe, siger Engstrøm.

Spillet fra Striberne har ikke været så flydende i de to første kampe, og det har i store perioder af de to kampe været vores modstander, som har set bedst ud. Det er dog ikke noget, der bekymrer cheftræneren gevaldigt.

- Vi startede ud med en svær udebanekamp mod Brøndby, som er det hold, der har præsteret stærkest her i slutspillet, og senest mødte vi FCM, som vel er det bedste hold, når man ser på hele foråret. De vandt to kampe inden coronapausen, hvorefter de så har spillet uafgjort med os. Men de har også slået både Lille og Røde Stjerne ud af UEFA Youth League, hvor de har spillet sig helt frem til kvartfinalen.

- Så selvom det ikke har været lige kønt, så skal man se på, hvem vi har spillet mod. Der er kun gode hold i den danske U19-Liga, og særligt her i slutspillet, hvor det kun er top syv, der deltager. Så AGF bliver uden tvivl også en hård nød at knække, men vi tror på, at vi med vores eget spil, og udelukkende med fokus på os selv, kan tage sejren, som endegyldigt vil sikre os alle i OB det danske U19-mesterskab for første gang i 29 år.

Kampen mod AGF spilles søndag klokken 13.00, og AGF har desværre besluttet, at der ikke er adgang for tilskuerne grundet coronavirus.

Til gengæld er er der andre måder, du kan følge med i drengenes jagt på guldet.

- På vores LIVE-Twitter-profil vil vi holde jer opdateret, når der scores i kampen, men også når der er pause og slutfløjt.
- På Akademiets Facebook-side vil der ligeledes blive liveopdateret.
- Derudover så er værterne så venlige, at de live-streamer kampen. Det kan du blive klogere på her.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik