Sportschefen gør status: En uforglemmelig sæson
Nyt fra OB

Sportschefen gør status: En uforglemmelig sæson

04 aug 2020

Vores sportschef, Michael Hemmingsen, kigger tilbage på en mindeværdig sæson, som blandt andet bød på en corona-pause, et dansk mesterskab i U19 Ligaen og en Europa Playoff-finale.

Mange fans vil sent glemme den netop overståede sæson, og gennem sæsonens 381 dage har der været rigeligt med oplevelser, som Michael Hemmingsen nu kan se tilbage på.

- Vi fik egentlig en rigtig god start på sæsonen, og efter 15 runder lå vi på en fjerdeplads i tabellen foran blandt andre AGF, FC Nordsjælland og AaB. Derefter ramte vi desværre en dårlig stime med ti kampe uden sejr, hvilket gav et nyt situationsbillede i klubben. Det betød dog heldigvis også, at vi rykkede tættere sammen i klubben, og i fællesskab kom vi ud af den dårlige spiral og fik vendt resultaterne.

- Da det stod klart, at vi ikke skulle i Mesterskabsspillet, fik vi det bedste ud af kampene i Gruppespillet, hvor vi endte på en syvendeplads, så vi for anden sæson i træk blot var en sejr fra at skulle spille europæisk fodbold. Det fortjener spillertruppen og trænerteamet ros for.

- Hele vejen igennem oplevede vi en beundringsværdig opbakning fra de mange stribede fans, som kamp efter kamp støttede spillerne og hjalp dem i jagten på resultater. Jeg har også mærket, at spillertruppen har været imponerede over, at der i løbet af sæsonen blev solgt rekordmange sæsonkort, og sådan en opbakning ønsker man at tilbagebetale på banen.

- Mens vi kæmpede med resultaterne i 3F Superligaen, viste vi en flot styrke i U19 Ligaen, hvor vi i starten af juli kunne fejre, at det danske mesterskab er tilbage på fynsk jord. Vi vandt guld på både et stærkt fællesskab og en række imponerende enkeltpræstationer, og i slutningen af superligasæsonen fik mange fynske fodboldfans også øjnene op for Max Fenger, der tidligere havde stået for en god portion scoringer i U19 Ligaen. I den kommende sæson får han også selskab af Christian Vestergaard, Tarik Ibrahimagic og Rasmus Nissen, som på samme måde skal forsøge at spille sig ind på superligaholdet.

- I den forbindelse skal det også nævnes, at DBU tidligere på året rangerede os som landets femtebedste talentudvikler, da de vurderede alle landets klubber, som søgte talentlicens. Det er rigtig flot, og der skal lyde en stor ros til vores trænere og ledere, der alle har gjort et kæmpe arbejde både på og udenfor banen. Vi har flyttet os på mange af de punkter, der blev påpeget sidste år, men vi er en klub i udvikling, og vi håber, vi kan flytte os endnu mere fremadrettet.

- I Ådalen har vi i de seneste måneder også flyttet os rigtig langt, da vi endelig fik forbedret faciliteterne, så klubhus, omklædningsrum, styrketræning og banerne er i toppen af ligaen. Det gør, at vi nu har de bedste muligheder for at præstere, så vi i den kommende sæson kan følge op på de seneste års resultater. Forholdene i Ådalen har været et stort fokuspunkt, og det er noget, som både ungdomsholdene og superligaholdet fremover skal nyde gavn af.

- I klubben skal vi også nyde gavn af Emmanuel Sabbi, som vi allerede skrev kontrakt med tilbage i januar. Med hans indsats og evner vil han hjælpe til, at vi når vores fælles mål om at spille i Mesterskabsspillet i den kommende sæson. Kombineret med lidt kontinuitet og hårdt arbejde er jeg sikker på, at det nok skal lykkes.

Superligamandskabet er gået på ferie, men er tilbage den 18. august. Den nye superligasæson starter søndag den 13. september, hvor vi får besøg af F.C. København.