IMG_9602

02.07.2019 12:41

Akademisæsonen er et overstået kapitel, og der er rigtig mange lyspunkter at se tilbage på fra den netop overståede sæson.

Akademiholdenes sæsoner er fløjtet af, og det har i store træk været et rigtig flot år for de unge stribede spillere. To Jysk/Fynske Mesterskaber, tre pokaltitler, et par nye Superligaspillere, et salg til udlandet og et væld af udenlandske kampe er, hvad der står på bundlinjen her efter sæsonen.

U12-drengene har været suveræne fra start til slut i denne sæson. Drengene har hele tiden spillet med i den øverste række af Golden League, og det er i foråret blevet til fem sikre førstepladser for drengene i Golden League. Netop U12-drengene var også med til at spille en af de tre pokaltitler hjem til Ådalen, da de vandt U13-drengenes pokalfinale med 2-1 over Svendborg fB.

U13-drengene har ligesom U12 haft en rigtig flot sæson. Som nævnt vandt de i fællesskab pokalturneringen, men U13-drengene vandt for anden sæson i træk deres pulje i Liga 1. Desværre blev det også andet år i træk, at drengene lige nøjagtig manglede det sidste. Således tabte de finalen om det Jysk/Fynske Mesterskab med 4-2 til FC Midtjylland, hvorfor det blev til en andenplads. Udenfor landets grænser har drengene også imponeret, og her er det blandt andet blevet til medaljer i en stor turnering i Portugal.

Hos U14-drengene tog vi det Jysk/Fynske Mesterskab hjem, og drengene har udviklet sig voldsomt meget i denne sæson. Første halvdel var ikke den største succes, og i Liga 1 stak AGF af og vandt efterårsturneringen. I foråret var AGF så røget i den nordlige pulje, mens vi i den sydlige skulle tage os af FC Midtjylland, hvis vi for andet år i træk skulle i finalen om det Jysk/Fynske Mesterskab for U14-hold. Det må man i den grad sige, vi gjorde, og vi vandt vores liga med imponerende 12 point ned til FCM efter 14 kampe. I finalen var der mulighed for revanche mod AGF, og her var striberne suveræne og vandt med hele 4-0. Pokalturneringen var desværre ikke en ligeså stor succes – her slog vores gode venner fra Næsby os ud inden pokalfinalen – men en titel som Jysk/Fynske Mestre krydret med en podieplacering i en tysk turnering, hvor vi blandt andet slog både Wolfsburg og Hertha Berlin er bestemt også flot.

Derudover var de unge drenge tilbage i januar med i KMD Cup, hvor der inden Superligaholdene blev spillet en turnering for U14-drengene, og her var det striberne, der vandt i en fyldt Ceres Arena.

På U15-årgangen var vi forsvarende Jysk/Fynske Mestre, da de nuværende U16-drenge i sidste sæson slog FCM i finalen. Derfor var der pres på årgang 2004, der i sidste sæson selv var i finalen om det Jysk/Fynske Mesterskab, men måtte se sig slået af Randers. Det pres viste de, at de sagtens kunne præstere under, og et rigtig stærkt forår var medvirkende til, at vi for andet år i træk skulle spille finale mod Randers FC i årgang 2004. Mens Randers sidste år tog sig af sejren, så blev den fynsk i år, og U15-drengene sikrede os sæsonens andet Jysk/Fynske Mesterskab med en sejr på 1-0. Drengene var også i pokalfinalen, men her blev det til et skuffende nederlag til vores samarbejdsklub Sanderum Boldklub.

U15-drengene markerede sig også i udlandet, og for fjerde år i træk deltog vi i den meget prestigefyldte Kevin De Bruyne Cup, hvor vi i åbningskampen slog Barcelona. Desværre tabte vi kvartfinalen i en straffesparkskonkurrence, men leverede igen i år

U16-drengene startede sæsonen som forsvarende mestre i Liga 1, og det var noget, drengene havde planer om at leve op til. Både første og anden halvdel af sæsonen blev vundet af striberne. Derudover har det været succesfuldt, at rigtig mange U16-spillere i løbet af sæsonen har været bærende kræfter i U17-Ligaen, hvilket er det primære formål med U16-mandskabet.

U17-drengene opnåede målsætningen om en plads i top seks, selvom spillet i perioder var til endnu mere. Dumme pointtab var dog afgørende for, at det ikke kunne blive til endnu mere for U17-drengene, som sluttede sæsonen med et enkelt point op til en fjerdeplads. Til gengæld har det være en sæson med spilletid til mange unge spillere – deriblandt Gustav Grubbe, der er blevet solgt til RB Leipzig, mens Daniel Obbekjær har får en fuldtidskontrakt hos os selv. Samtidig blev det også til et enkelt trofæ for U17-drengene, der vandt pokalturneringen efter en sejr på 3-0 over Dalum IF.

Tilbage i januar blev der også sat et trofæ ind på hylden, da U17-drengene vandt BC Catering Cup hjemme i Ådalen. I selvsamme måned tog vores U19-drenge sejren i Kai Thor Cup, der ligeledes blev afholdt i Ådalen.

Desværre var resultatet i U19-Ligaen ikke godt nok, hvor vi endte på en skuffende syvendeplads, som er dårligere end vores målsætning om en plads i top seks. Til gengæld er der skabt grundlag for en spændende næste sæson, ligesom der igen i år er blevet udviklet førsteholdsspillere. Hans Christian Bernat er rykket op i førsteholdstruppen, og Jonathan Harboe har først denne sæson fået alderen til at spille seniorfodbold, selvom han allerede for et år siden blev en del af førsteholdstruppen. Pokalturneringen blev vundet af vores U19-drenge, der ligesom U17-drengene slog Dalum IF i finalen.

Denne sæson var også sæsonen, hvor DBU indførte deres nye ranglistesystem i forhold til licenser – og der opnåede vi en meget tilfredsstillende femteplads.

Det har altså været en god sæson – både når man ser på udvikling og resultater. Derfor glæder vi os allerede nu helt vildt til den næste sæson, hvor forberedelserne til begynder den 22. juli, når spillerne vender tilbage på ferie – og hvor vi kort efter tager på en fælles Akademitræningslejr til Vildbjerg.