Pokal i Hobro sejr

06.11.2018 19:48

Vi fik hele seks mål, da OB tirsdag aften spillede sig videre til kvartinalen i Sydbank Pokalen med en sejr på 4-2 i Hobro.

Sydbank Pokalen, 1/8-Finale
Tirsdag 6. november kl. 17:30, DS Arena
Hobro IK - OB 2-4 (0-1)
13. min. 0-1 Casper Nielsen
48. min. 1-1 Sebastian Grønning
49. min. 1-2 Casper Nielsen
51. min. 1-3 Jens Jakob Thomasen
55. min. 2-3 Pål Alexander Kirkevold
74. min. 2-4 Anders K. Jacobsen

Gule kort:
OB: 82. min. Casper Nielsen

Hobro IK's holdopstilling:
Adrian Kappenberger - Jesper Bøge, Frans Putros, Rasmus Minor Pedersen, Nicholas Gotfredsen - Jonas Brix-Damborg, Mikkel Mejlstrup Pedersen - Alexander Baun (46. min. Vito Hammershøy-Mistrati), Christian Cappis (56. min. Edgar Babayan), Sebastian Grønning - Quincy Antipas (46. min. Pål Alexaner Kirkevold)
Bænken: Jesper Rask, Vito Hammershøy-Mistrati, Pål Alexander Kirkevold, Edgar Babayan, Collins Tanor, Mathies Skjellerup, Djiby Fall

OB's holdopstilling:
Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund - Mikkel Desler (79. min. Kamil Vacek), Casper Nielsen, Jens Jakob Thomasen, Mathias Greve (69. min. Troels Kløve), Jacob Barrett Laursen - Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius (84. min. Mathias Jørgensen)
Bænken: Oliver Christensen, Alexander Ludwig, Kamil Vacek, Janus Drachmann, Bashkim Kadrii, Troels Kløve, Mathias Jørgensen

Tilskuertal: 1.017

Fredag slog OB Hobro med 1-0 hjemme på Nature Energy Park, og tirsdag aften stod de to mandskaber atter overfor hinanden. Det gjorde de i 1/8-finalen af Sydbank Pokalen på DS Arena i det nordjyske.

Ligesom i fredagens kamp startede det ganske stille og roligt. Det var med OB på bolden, og et Hobrohold, der stod dybt på banen, hvor de ville forsøge at straffe OB på omstillinger. Det var de også tæt på at lykkes med efter ni minutter, da Jens Jakob Thomsen smed bolden i midten. Alexander Baun satte i fuld galop den anden vej, og han forsøgte at finde Quincy antipas med en stikning, men pasningen blev for stejl, og den havnede for fødderne af Sten Grytebust.

OB fik bedre og bedre kontrol over kampen, og efter 13 minutter fik Casper Nielsen nettet til at blafre. Anders K. Jacobsen førte bolden frem, inden han gav den videre til Nicklas Helenius. Helenius tog den med ud i venstre side, inden han spillede den ind på midten til Mathias Greve, der stod fejlvendt på kanten af straffesparksfeltet. Greve lagde bolden skråt tilbage til Casper Nielsen, og Nielsen kringlede flot bolden op i krogen til en stribet føring på 1-0.

Resten af halvlegen var med OB som det bedste hold, men vi måtte se langt efter de store åbner chancer. På mange måder mindede det om fredagens kamp, der som bekendt endte med 1-0 til OB efter en scoring et lille kvarter inde i kampen.

Og vi havde gerne taget en gentagelse, for allerede tre minutter inde i anden halvleg fik Hobro udlignet stribernes føring. De brød igennem på højrekanten og smed et indlæg ind i den bageste del af straffesparksfeltet. Her kom Grønning først på bolden, men Grytebust reddede afslutningen, men Grønning sparkede returen i kassen til 1-1.

Den stilling holdt dog kun i et enkelt minut, så havde Casper Nielsen gjort sig selv til dobbelt målscorer. Bolden blev spillet ind på midten fra højre side, og på en firsttimer et par meter udenfor straffesparksfeltet sendte han et dykkende skud over Adrian Kappenberger, der stod lidt for langt ude, og OB havde igen kurs mod kvartfinalen.

To minutter senere blev den kurs endnu mere klar. Igen var det efter et gennembrud på højrekanten, der opstod en skudmulighed på kanten af feltet. Denne gang var det så Jens Jakob Thomasen, der fik skudmuligheden, og han sendte den ind mellem venner og fjender og i kassen ved den fjerneste stolpe.

Seks minutter spillet af anden halvleg, og vi havde allerede fået tre scoringer. Det var dog ikke nok, og fire minutter efter blafrede nettet på ny. Pål Alexander Kirkevold gjorde i dag comeback, og han viste hurtigt, hvorfor han blev topscorer i sidste sæson. Han prøvede lykken fra distancen, og sparkede den stærkt over i det fjerneste hjørne uden chancer for Sten Grytebust.

Herefter begyndte kampen igen at sætte sig, og OB havde fik fin kontrol over kampen. Der var flere fornuftige chancer, hvor vi kunne have gjort det til 4-2, men den fornødne skarphed manglede, men med et kvarter tilbage af kampen lykkedes det for os at komme på 4-2.

Jonas Brix-Damborg blev presset på kanten af Hobros straffesparksfelt, og han blev så stresset, at han spillede bolden direkte i fødderne på Anders K. Jacobsen. AK havde kort tid på kuglen, inden Kappenberger kom farende ud i ham. OB-angriber var kynisk i situationen, og han lobbede flot bolden i nettet.

Hobro forsøgte i det sidste kvarter at etablere et pres mod OB, men det lykkedes aldrig for alvor for dem. Så det var stadig OB, der skabte de største chancer, men flere mål fik vi ikke i en særdeles underholdende kamp, der sender os videre til kvartfinalen i Sydbank Pokalen!

Søndag 11. november kl. 20:00, OB – Esbjerg, Nature Energy Park