05.05.2019 20:21

Søndag aften slog vi FC Midtjylland med 3-1 hjemme på Nature Energy Park, og dermed er vi lige nu kun et enkelt point efter Esbjerg fB.

Tilskuerantal: 5.119

Søndag aften tog vi imod FC Midtjylland hjemme på Nature Energy Park i Superligaens 33. runde. Vi jagter bronzemedaljer, og dagens gæster fra FC Midtjyllands endelig resultat i denne sæson er allerede faldet på plads – de vinder sølv.

Det startede særdeles jævnbyrdigt, og der var meget spil på midten af banen i de første ti minutter, inden Bashkim Kadrii i ellevte minut blev sendt i dybden. Vores topscorer forsøgte med en flad afslutning efter det lange hjørne at sende den i kassen, men Jesper Hansen fik lige akkurat fingerspidserne på bolden.

Herefter fulgte der en periode, hvor FCM havde bolden en del, men det foregik nede på deres egen halvdel, og de virkede ikke farlige. Det var kun, når de fik hjørnespark, man sad med fornemmelsen af, at det kunne blive farligt – men på den ødelagde de det for dem selv ved at begå frispark.

En lille halv time inde i kampen kom gæsterne så frem til deres første mulighed i kampen. Onuachu erobrede bolden fra Alexander Ludwig, og den tårnhøje nigerianer satte tempo på mod OB-målet. Ludwigs forsvarskollega, Jeppe Tverskov, kom dog stærk ned og bakkede op om Ludwig, og så fik de i fællesskab lukket FCM-topscoreren ned.

Fem minutter efter blev Bashkim Kadrii ligesom tidligere i kampen sendt afsted i dybden. Inde på midten lå Jens Jakob Thomasen, og Bashkim forsøgte at finde ham med en aflevering, men FCM-forsvareren fik blokeret bolden.

Kort efter kunne FCM-forsvaret dog ikke stille noget op. Oliver Lund slyngede et indkast ind i det forreste område, hvor Alexander fik fjernet Onuachu, inden han steg til vejrs og headede den i kassen til en fynsk føring.

Bare tre minutter senere var det tæt på at blive 2-0. Casper Nielsen fik mulighed for at trykke af fra højresiden, og det så ud til, at bolden havde retning mod fjerneste stolpe, men den sneg sig akkurat forbi stolpen på det, der blev sidste chance i første halvleg.

En flot første halvleg blev fulgt op af en helt perfekt start på anden halvleg. Der var bare spillet to minutter, da Jesper Hansen igen måtte hente bolden ud af nettet. Ryan Johnson Laursen fandt Bashkim med en flad aflevering, og han fulgte Johnson Laursens gode eksempel og smed en flad aflevering videre ind i feltet. Her landende den for fødderne af Jens Jakob Thomasen, som uden problemer kunne sparke os foran med 2-0.

FCM skabte ikke chancer, og derfor var det ganske logisk, at den næste chance i kampen igen tilfaldt OB. Troels Kløve pressede højt på Jesper Hansen, og FCM-keepers clearing blev skæv, så Bashkim Kadrii kunne prøve lykken. Desværre sneg bolden sig lige akkurat forbi det tomme FCM-mål.

Stemningen på stadion havde fået et nøk op, efter det var blevet 2-0, men efter 62 minutter fik FCM så skruet lidt ned for den, da Marc Dal Hende efter et hjørnespark fik skrabet bolden ind over stregen til 2-1.

Den fornyede spænding varede dog kortvarigt. For allerede minuttet efter fik vi bragt os på 3-1. Ligesom på 2-1 scoringen var Bashkim Kadrii assistmageren. Han blev sendt afsted i dybden, og da han kom ind i gæsternes straffesparksfelt, sendte han kuglen ind på midten til Casper Nielsen, som sikkert sendte den forbi Jesper Hansen til 3-1.

Efter scoringen til 3-1 var det småt med chancer, og det største højdepunkt kom i tredje minuts overtid, da Gustav Grubbe blev skiftet ind til sin debut i Superligaen. Dermed kan vi skrive tre vigtige point ind på kontoen, som betyder, at vi lige nu kun er et enkelt point efter Esbjerg fB – et hold vi møder på hjemmebane fredag aften.

Sten Grytebust – Marco Lund, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig – Ryan Johnson Laursen, Jens Jakob Thomasen, Janus Drachmann, Oliver Lund – Casper Nielsen (Mads Frøkjær-Jensen, 90.), Bashkim Kadrii (Anders K. Jacobsen, 90.), Troels Kløve (Gustav Grubbe, 90.)

Bænken: Sayouba Mandé, Rasmus Festersen, Mathias Greve, Anders K. Jacobsen, Mads Frøkjær-Jensen, Gustav Grubbe, Daniel Obbekjær