Statistikken peger mod stribede point og mange tilskuere
3F Superliga

Statistikken peger mod stribede point og mange tilskuere

12 feb 2020

I de fire seneste forårspremierekampe i Odense har vi hentet point, og når vi møder BIF i Odense, er tilskuergennemsnittet tæt på 10.000. Bliv klædt på til søndagens kamp med masser af statistik her.

Søndag aften klokken 18.00 tager vi hul på forårssæsonen, når Brøndby IF gæster Nature Energy Park. Det er to store klubber, der står overfor hinanden, og tager man udgangspunkt i de tidligere indbyrdes opgør, så kan man forvente masser af tilskuere på stadion.

41 gange har vi mødt Brøndby på hjemmebane, og i gennemsnit har der været 9.784 tilskuere til kampene i Odense.

Kampens dommer bliver Michael Tykgaard, og han har to gange tidligere dømt kampe mellem OB og Brøndby IF. Begge gange var på Vestegnen, og det er værd at bemærke, vi ikke har tabt i dem. Første gang vandt vi med 2-1, mens det i det andet opgør endte 1-1.

Samlet set har vi haft Michael Tykgaard 27 gange. Her er det blevet til 11 sejre, seks uafgjorte og 10 tabte. Brøndby IF har han dømt 30 gange, og hos dem er statistikken 12 sejre, otte uafgjorte og 10 tabte.

Fire OB-spillere er i karantænefare. Jeppe Tverskov, Oliver Lund og Jens Jakob Thomasen indkasserer en karantænedag ved næste kort, mens det for Janus Drachmanns vedkommende kræver seks strafpoint. Brøndby har Hermannsson, Frendrup og Rosted i karantænefare.

Det bør være 50/50 hvorvidt man starter på hjemmebane eller udebane i forårets første kamp, men vi har i det 21. århundrede haft langt flere hjemme- end udebanekampe, når foråret har skullet sparkes i gang. I år er 21. gang, en forårssæson skal sparkes i gang i dette århundrede, og det bliver den 15. gang, vi starter på hjemmebane, det er 71,4 % af gangene.

I de 14 foregående forårspremierer på hjemmebane er vores statistik 8-3-3, og det er blandt andet blevet til sejre over FCK, FCM og BIF. I de fire seneste forårspremierer i Odense er vi tilmed ubesejrede.

Det bliver vores hjemmebanekamp nummer 11 i den igangværende sæson. I de 10 første har vi taget fem sejre, tabt tre og spillet uafgjort to gange. Brøndby IF kommer til at spille deres tiende udebanekamp i sæsonen, og de ni foregående har kastet 10 point af sig.

Oliver Christensen er i gang med sin debutsæson som førstekeeper for OB. I de første 20 kampe har han præsteret imponerende otte clean sheets, hvilket er næstbedst i hele ligaen. Brøndbys Marvin Schwäbe står blot noteret for fire af slagsen.

Brøndby IF har med salgene af Hany Mukhtar, Dominik Kaiser og Kamil Wilczek sagt farvel til 27 scoringer. Det svarer til hele 73 % af de 37 mål, de scorede i efterårssæsonen. Topscoreren i den nuværende Brøndby-trup er Simon Hedlund, som har scoret tre mål.

I vores nuværende trup er Sander Svendsen den mest scorende med otte mål i Superligaen, mens Mart Lieder følger lige efter med de seks mål, han scorede for SønderjyskE i efterårssæsonen.

Særligt i kampens sidste kvarter skal vi være på dupperne. Her har Brøndby IF scoret ni af deres 37 mål, og samtidig er det den periode af kampen, vi har lukket flest mål ind med otte indkasserede.

I opstarten er Issam Jebali den spiller, der har scoret flest mål af alle spillere fra 3F Superligaen. Fem gange har vores tunesiske offensivspiller fået nettet til at blafre i opstarten, hvor det for vores vedkommende er blevet til fire sejre og to uafgjorte kampe.

Vil du som mange andre være en del af braget, så kan du købe din billet til kampen her.