OB:
Mads Frøkjær (18.), Jens Jakob Thomasen (77.)

Tilskuertal: 2.485

Dommer: Sandi Putros

På en halvkølig sensommeraften skulle drengene fra den fynske hovedstad forsvare striberne mod FC Nordsjælland. Det startede dog skidt ud, og allerede efter to minutter kunne FCN bringe sig i front, efter et fladt indlæg nåede på tværs af feltet til den bagerste stolpe. Her bankede Oliver Villadsen den i kassen langs jorden hvor en pote fra Oliver Christensen ikke var nok til at stoppe afslutningen.

Det rokkede dog ikke ved den fantastiske lydkulisse, der blev leveret af de mange medrejsende OB-fans der holdt OB foran på lægterne lige fra det første og til lang tid efter det sidste fløjt.

Efter en periode med bølgende spil frem og tilbage opstod den næste store chance for FCN i det tolvte minut, hvor en omstilling resulterede i et indlæg og en tilhørende afslutning, der dog blev afvist af stolpen.

Kort efter fulgte en dødboldsituation nær FCN’s felt efter Jens Jakob Thomasen blev skubbet i ryggen. Frisparket blev udnyttet til et indlæg mod bagerste stolpe der nåede Mads Frøkjær som med en førstegangsberøring sendte den indover hvor den dog blev clearet tæt under mål. Kort efter var det Sabbi, der var tæt på at udligne, men det lykkedes akkurat ikke.

Det til trods var den første halve time klart præget af mange farlige FCN-angreb, hvor OB kun sporadisk blev alvorligt farlige. Det sås dog i det 34. minut, hvor Sabbi løb en flot bold fra Alexander Juel Andersen op, afdriblede en forsvarer og lagde bolden fladt i det lange hjørne. Flaget røg dog op efter lidt betænkningstid, og målet blev annulleret for offside.

Efter de første 45 minutter og tre ekstra minutters tillægstid var stillingen 1-0 i FCN’s favør. Resultatet kunne vi ikke indvende noget mod, og selvom FCN var bedst på banen, fortsatte de fynske fans med at være klasser over de lokale fra Farum.

Lige så skidt første halvleg startede, lige så smukt startede anden halvleg. På et hjørnespark fik Max Fenger headet bolden smukt på tværs af feltet, hvor han fandt Sabbi, der sendte den videre til Issam Jebali, som sikkert prikkede bolden i boksen. Efter et par minutters VAR-check for offside fik målet lov at stå, og Striberne var tilbage i kampen.

Anden halvleg bar klart præg af et OB-mandskab, der havde ædt sig ind på kampen, og striberne kom til flere gode muligheder – dog uden det absolutte slutprodukt.

FCN var ikke nær så farlige i anden halvleg, som de var i første, men med godt tyve minutter tilbage af kampen blev de tildelt den største chance i spillet, da Putros pegede på pletten. Det gjorde han efter et sammenstød mellem Jens Jakob Thomasen og Andreas Schjelderup. Den unge nordmand tog sig selv af straffesparket, og det gjorde han desværre på sikker vis, så FCN bragte sig foran 2-1.

Bare to minutter efter var vi dog ved at svare igen, da Max Fenger var tæt på at glide bolden i mål efter et hårdt, fladt indlæg fra Sabbi.

I kampens døende minutter jagtede striberne en udligning, men det lykkedes desværre ikke; i stedet blev en fejlaflevering i stribernes eget forsvar udnyttet af Simon Adingra, der lukkede og slukkede opgøret med sin scoring til 3-1 i kampens tillægstid.