_DSC2797 copy kopier

26.05.2023 20:14

Flere spillere tog afsked med Nature Energy Park i en smuk kulisse af mere end 13.000 fans. En afsked der endte med en forløsende sejr på 2-1 til OB.

OB: Emmanuel Sabbi (75.)
AC Horsens: Janus Drachmann (50.), Mikkel Lassen (67.), Jacob Buus Jacobsen (94.)

Tilskuertal:
13.618

Kampens dommer:
Peter Kjærsgaard-Andersen

Med solen hængende over Nature Energy Park kunne der allerede inden kampstart uddeles topkarakterer i Odense. Den første til et udsolgt stadion og en anden til den brølende Richard Møller Nielsen Tribune, der viste sig som en tydelig 12. mand. Men om det tredje 12-tal skulle i hus, var op til spillernes præstation på banen til sæsonens sidste hjemmebanekamp.

Det var et Horsens-mandskab, der trådte ind på grønsværen med alt at spille for. For på trods blot en enkelt sejr i deres foregående 10 kampe, kunne Horsens med en sejr i dagens opgør rykke over nedrykningsstregen. En sejr til striberne ville derimod holde liv i håbet om en 1. plads i kvalifikationsspillet til OB, såfremt Silkeborg skulle tage point fra FC Midtjylland.

Kampen startede uden nogen af holdene kom frem til de helt store chancer. Dog spillede OB sig stille og roligt ind i kampen i løbet af første halvleg. Og med bedre spil begyndte chancerne også at vise sig.

Første store chance faldt til Jakob Breum, der kunne hamre bolden mod kassen efter en halv times spil. Desværre endte chancen i en rungende lyd af bolden, der tordnede mod overliggeren. OB blev ved med at presse på videre ind i første halvleg på trods af en tidlig udskiftning af Yankuba Minteh til fordel for Charly Horneman.

Målmand Matej Delac viste flere gange sikre hænder i AC Horsens’ mål, hvilket betød OB måtte gå til halvleg med stillingen 0-0.

OB kom bedst ud til anden halvleg, men det var AC Horsens der kunne sætte første mål på tavlen. Bolden fandt Magnus Risgaard Jensen i feltet, hvorefter han kunne sparke gæsterne foran til stillingen 0-1.

10 minutter senere blev Jakob Breum ramt i Horsens’ felt, hvilket resulterede i straffespark til OB. Emmanuel Sabbi samlede bolden op og sparkede den sikkert ind i nederste venstre målhjørne til en udligning.

Og imens der blev sunget en gang Odense, altid Odense fra tribunerne, blev det pludselig ikke blot en gange Sabbi, men hele to gange Sabbi, da han sendte OB foran med en flot afslutning til 2-1.

AC Horsens kom dog helt tæt på at spolere fredagsstemningen i de sidste sekunder af den ordinære spilletid. Heldigvis kom Martin Hansen flyvende på tværs af målet for at parere bolden væk. Derefter handlede det om at sikre sig sejren. Og kort efter kom forløsningen, da slutfløjtet lød til den endelige stilling 2-1.