Annonce
Annonce
Superligaen 2018/19: OB fra A-Å
Superliga

Superligaen 2018/19: OB fra A-Å

06 jun 2019
Annonce

Vi zoomer ind på Striberne og vores præstationer i den forgangne sæson.

Annonce

Antal tilskuere:

Som vi tidligere har nævnt, er OB den klub, der har haft størst tilskuerfremgang i hele Superligaen. Hele 32, 5 % gik vi frem i forhold til forrige sæson og sluttede med et snit på 6.919 tilskuere på Nature Energy Park.

Den bedst besøgte kamp var opgøret mod Brøndby d. 25. maj 2019, hvor 14.246 fans havde fundet vej til stadion.

Bedste placering siden 2011:

Med en fin femteplads sluttede OB sæsonen af. Dermed opnåede Striberne den bedste placering i Superligaen i otte år!

Clearinger:

Vi kan sagtens sparke bolde ud af kommunen. Jeppe Tverskov er med 133 clearinger den OB-spiller, der oftest har sendt bolden væk, når vi har været pressede.


Derudaf:

Men hvis du tror, at Jeppe bare sparker væk, så tager du fejl. Med 2.346 afleveringer er han den spiller i Superligaen, der oftest sender bolden afsted mod en medspiller.

Eminent:

Og lad os nu bare få alle gode gange tre med Tverskov. Med 73 bolderobringer får han oftest fat i kuglen af samtlige spillere i den bedste danske række.

Farlig fremadrettet:

Modstanderne gør klogt i at holde øje med Casper Nielsen. 46 gange har han skabt chancer for OB i den forgangne sæson og er dermed den spiller, der kreerede flest muligheder for medspillerne.

Grebet ud:

Det er ikke rart, når målmanden bare plukker ens indlæg eller afslutninger ned fra luften. Her har Sten Grytebust grebet modstanderne ud 19 gange i løbet af sæsonen.
 

Hak på kassen:

Med 378 forsøg på mål er vi det hold, der har afsluttet fjerdemest i sidste sæson af samtlige Superligahold.

Ikke længere, mester:

Kommer du i nærheden af det stribede felt, så kan du være sikker på, at Ryan Johnson Laursen er over dig som en høg. 82 gange har han sat en blokering ind og er vores top man på det område.

Jernhård:

Med 583 tacklinger i løbet af sæsonen ligger vi på fjerdepladsen, når man ser på alle holdene.

Kort

Ikke et eneste rødt kort blev det til i den forgangne sæson, mens vi fik 57 advarsler. Det gav fem karantænedage, som var det færreste antal i Superligaen.

Læge:

Vi sagde farvel til vores læge gennem 47 (!) år, Christen ”Doc” Villberg, som nu går på pension. En sand legende, som blev hyldet inden årets sidste kamp på Nature Energy Park.

Mål:

48 gange fik vi nettet til at blafre i denne sæson. Det er det højeste antal OB-kasser siden sæsonen 2015/16.

Nummer ni netter

”Målscorer med nummer ni: Bashkim Kadrii”! Ti gange lød det i højttalerne, når sæsonens OB- topscorer var på pletten.

Oplægger:

Kadrii kunne ikke bare score, han havde også øje for andre. Vores bedste oplægger var nemlig også angriberen med det giftige venstreben, som havde næstsidste fod på bolden fem gange.

På skrift:

To glædelige nyheder røg ud d. 15. maj 2019: Først forlængede Ryan Johnson Laursen med tre år, og så fulgte Oliver Lund trop med to år mere i kontrakten.

Quickstep:

Det går hurtigt, når vi sætter en kontra i gang. Med tre kasser er vi på tredjepladsen over hold, der kører af sted på en hurtig omstilling og scorer.

Rent bur:

11 gange formåede vores keeper at holde modstanderne fra at score i indeværende sæson.

Superligahus

I 2020 skulle der gerne stå et nyt Superligahus til rådighed i Ådalen med topmoderne faciliteter til gavn for alle i og omkring klubben.

Trænere

Jakob Michelsen og Henrik Hansen kom til som nyt makkerpar, inden sæsonen gik i gang. Med en ny dynamisk spillestil og gode hjælpetrænere fik de gjort fodbold-Danmark opmærksom på, at der spilles farligt fint fodbold på Fyn.

Ungdommen blomstrede:

Hele fire spillere fra akademiet fik debut i denne sæson i skikkelser af Mads Frøkjær-Jensen, Oliver Christensen, Gustav Grubbe, og Daniel Obbekjær. De to sidstnævnte er henholdsvis den næst- og tredjeyngste debutant i OB´s historie.

Varm mad og varme hænder

Vi fik ansat en professionel kok, der sørger for den rigtige ernæring til spillerne, mens der også blev arbejdet benhårdt i den medicinske stab. Uden mad og drikke (samt en massør) duer heltene ikke.

X-Faktor:

Den giver vi til vores fans. Uden jer var vi ikke kommet så langt. Der var 1.800 fans i Vejle, da vi havde mest brug for det, og så slutter vi af med sæsonrekord og det højeste antal tilskuere på hjemmebanen i 10 år.

Yngst:

Gustav Grubbe var med sine 16 år og 98 dage den yngste spiller på banen for OB og den yngste spiller i Superligaen i denne sæson.

Zappe:

Ikke alene vil I gerne se os på stadion. Når I zapper rundt på tv, rammer I også oftere en kamp med Striberne. I forhold til seertallene i sæsonen 2017/18, fulgte 16,13 % flere med i den just overståede sæson, når OB var den ene part. Det er den største stigning blandt alle Superligaklubber.

Ældst:

Kenneth Emil Petersen var 33 år og 209 dage, da han spillede sin sidste kamp i den stribede trøje d. 11. august 2018 mod Hobro IK og var dermed den ældste OB-spiller i sæsonen.

Ønsker held og lykke i fremtiden:

I løbet af sæsonen solgte vi Mathias Jørgensen til New York Red Bulls og Mikkel Desler til Haugesund, mens Kenneth Emil Petersen stoppede karrieren. Når vi starter op igen, må vi undvære Sten Grytebust, Yao Dieudonne og Rasmus Festersen, der alle skal prøve noget nyt. Hver og en får kæmpe klapsalver med på vejen.

Året 2019

Foråret var helt forrygende, hvor vi sikrede os top seks og sluttede med den bedste placering i otte år. Tilskuersnittet på Nature Energy Park steg til næsten 7.000, og der er masser af gode ting at bygge på til næste sæson. Vi glæder os til at jer derude, når det går løs igen.

Husk, at du kan købe sæsonkort allerede nu.

Kilder: superstats.dk, transfermarkt.com og superliga.dk

Annonce