Suveræn straffesparks-scoring sikrede Striberne sejren
Nyt fra U19

Suveræn straffesparks-scoring sikrede Striberne sejren

31 aug 2019

I en kamp uden chancer vandt U19-drengene med 1-0 over FCK på en elegant straffesparksscoring fra Jonathan Harboe.

U19-Ligaen
Lørdag 31. august, kl. 12.30, Ådalen
OB - FCK 1-0 (0-0)
1-0 Jonathan Harboe (straffespark) (59.)

Gule kort:
OB: Tarik Ibrahimagic (37.), Anders Klynge (87.)

Kampens forløb:
U19-drengene havde fået en perfekt start på sæsonen med seks point efter de to første kampe, hvor Vejle og AaB havde være modstanderne. Lørdag var det så FCK, der stod på menuen, da københavnerne var på besøg i Ådalen.

Fra første fløjt var det en taktisk affære, hvor det var meget begrænset, hvad der blev skabt af chancer. FCK var det boldbesiddende hold, men et stærkt OB-forsvar sørgede for, at københavnerne ikke formåede at bruge boldbesiddelsen til at skabe chancer i første halvleg, som både endte uden mål og chancer.

Selvom Striberne ikke havde kontrolleret kampen med bolden, var man ikke som sådan nervøs, når københavnerne havde bolden. Alligevel var det et OB-hold, der var opsatte på at skulle være bedre på bolden i anden halvleg.

Og netop bedre på bolden var, hvad OB-drengene blev i anden halvleg. Boldomgangen blev bedre, og presset blev mere sammenhængende.

Men ligesom første halvleg var anden halvleg også en særdeles taktisk affære. Holdene stod stærkt i deres kæder, og det var svært at se, hvordan holdene skulle skabe den afgørende chance.

En lille times spil inde i kampen trykkede en OB’er af fra kanten af feltet, og bolden fløj op på armen af en FCK’er, hvorefter den landede for fødderne af Mikkel Michelsen. OB-angriberen kom alene med keeperen, der desværre vandt duellen, hvorefter dommeren tildelte OB et straffespark for den hånd på bolden, der havde været et kort øjeblik inden.

Jonathan Harboe tog sig af straffesparket, og med et særdeles suverænt udført straffespark sendte han kuglen i nettet til den modsatte side af FCK-keeperen, og sendte OB på sejrskurs på den første chance i kampen.

Herefter fortsatte holdene med at klø på, og det var først i de sidste ti minutter, FCK som sådan fik etableret et pres mod OB-målet. Men heller ikke her blev de for alvor farlige, og kun en enkelt gang kom de frem til en stor chance, hvor Hans Christian Bernat med en klasseredning sørgede for, at føringen på 1-0 holdt til sidste fløjt.

Kommentar fra Kim Engstrøm:
Jeg er superglad i forhold til at vi vinder en fodboldkamp, der var meget tæt, og hvor de små marginaler afgjorde det. Vi haltede efter i første halvleg, hvor vores pres ikke lykkedes, og vi var for dårlige med bolden. Vi fik rettet nogle ting til i pausen, og vi dominerede i store dele af anden halvleg, uden det blev til målchancer, og der skulle lidt en tilfældighed til, for at vi kunne score.

I de sidste ti minutter måtte vi kæmpe hårdt, og FCK satte sig på det, men de kom kun frem til en enkelt afslutning, hvor Hans Christian Bernat leverede en fremragende redning.

Stor ros hele truppen for at spille sig til den tredje sejr i streg, og vi viste i dag, at vi også på dårlige dage kan arbejde sejren hjem. Så det er en fed fornemmelse, og vi glæder os over, at det gik, som det gik, og vi kigger frem mod Lyngby, hvor vi skal arbejde ligeså hårdt, hvis vi skal tage den fjerde sejr i træk.

OB's holdopstilling:
Hans Christian Bernat - Christian Vestergaard, Teitur Magnússon, Daniel Obbekjær - Jonas Skytte, Tarik Ibrahimagic (Anton Stage, 74.), Jonathan Harboe, Anders Klynge, Mathias Brems - Emil Suarez (Valdemar Ibsen, 87.), Mikkel Michelsen (Simon Skøtt, 81.)
Bænk: Peter Bergmann, Valdemar Ibsen, Anton Stage, Simon Skøtt

Næste kamp:
Lørdag 14. september, kl. 13.00, Lyngby – OB, Lyngby Stadion

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik