31.08.2019 15:01

I en kamp uden chancer vandt U19-drengene med 1-0 over FCK på en elegant straffesparksscoring fra Jonathan Harboe.

U19-Ligaen
Lørdag 31. august, kl. 12.30, Ådalen
OB - FCK 1-0 (0-0)
1-0 Jonathan Harboe (straffespark) (59.)

OB: Tarik Ibrahimagic (37.), Anders Klynge (87.)

U19-drengene havde fået en perfekt start på sæsonen med seks point efter de to første kampe, hvor Vejle og AaB havde være modstanderne. Lørdag var det så FCK, der stod på menuen, da københavnerne var på besøg i Ådalen.

Fra første fløjt var det en taktisk affære, hvor det var meget begrænset, hvad der blev skabt af chancer. FCK var det boldbesiddende hold, men et stærkt OB-forsvar sørgede for, at københavnerne ikke formåede at bruge boldbesiddelsen til at skabe chancer i første halvleg, som både endte uden mål og chancer.

Selvom Striberne ikke havde kontrolleret kampen med bolden, var man ikke som sådan nervøs, når københavnerne havde bolden. Alligevel var det et OB-hold, der var opsatte på at skulle være bedre på bolden i anden halvleg.

Og netop bedre på bolden var, hvad OB-drengene blev i anden halvleg. Boldomgangen blev bedre, og presset blev mere sammenhængende.

Men ligesom første halvleg var anden halvleg også en særdeles taktisk affære. Holdene stod stærkt i deres kæder, og det var svært at se, hvordan holdene skulle skabe den afgørende chance.

En lille times spil inde i kampen trykkede en OB’er af fra kanten af feltet, og bolden fløj op på armen af en FCK’er, hvorefter den landede for fødderne af Mikkel Michelsen. OB-angriberen kom alene med keeperen, der desværre vandt duellen, hvorefter dommeren tildelte OB et straffespark for den hånd på bolden, der havde været et kort øjeblik inden.

Jonathan Harboe tog sig af straffesparket, og med et særdeles suverænt udført straffespark sendte han kuglen i nettet til den modsatte side af FCK-keeperen, og sendte OB på sejrskurs på den første chance i kampen.

Herefter fortsatte holdene med at klø på, og det var først i de sidste ti minutter, FCK som sådan fik etableret et pres mod OB-målet. Men heller ikke her blev de for alvor farlige, og kun en enkelt gang kom de frem til en stor chance, hvor Hans Christian Bernat med en klasseredning sørgede for, at føringen på 1-0 holdt til sidste fløjt.