IMG_9888

28.09.2019 17:52

U19-drengene var endnu en gang suveræne, da de på udebane vandt med 4-0 over FC Nordsjælland og sikrede sig den sjette sejr i træk.

0-4 Emil Suarez (57.)

U19-drengene stod lørdag overfor en af de på papiret sværeste opgaver, da de gæstede FC Nordsjælland på Right To Dream Park. FCN er traditionelt set stærke i U19-årgangen, hvor de i sidste sæson blev nummer tre. Derudover vandt de U17-Ligaen, så det var to stærke årgange, der var samlet som modstandere i dagens kamp, hvor de i startopstillingen havde hele fem forskellige nationaliteter.

Kim Engstrøms U19-drenge havde fået en perfekt start på sæsonen, hvor det i de første fem kampe var blevet til fem sejre – og kun i en enkelt kamp havde lukket mål ind. Derfor var der også store forventninger til defensiven denne lørdag, og den levede fuldt ud op til forventningerne.

Hjemmeholdet havde det svært mod OB-defensiven, der stod imod de hurtige, offensive spillere fra FC Nordsjælland, og i de første 45 minutter kom de ikke igennem til en eneste chance. Det var dog heller ikke, fordi OB-spillerne væltede om sig i store chancer, men på er par frisparksforsøg nærmede de sig en scoring – først ved Tarik Ibrahimagic, der sparkede tæt over mål og sidenhen ved Jonathan Harboe, der måtte se sit forsøg reddet af FCN-keeperen.

I første halvlegs sidste minut blev OB så tildelt endnu et frispark, da Jonathan Harboe blev nedlagt på kanten af straffesparksfeltet. Tarik Ibrahimagic tog bolden til sig, og han bragede bolden over i det fjerneste hjørne, hvor keeperen kun kunne se til.

Dermed lignede det en stribet pauseføring på 1-0, men i andet minuts overtid fik vi endnu en lækker scoring på kunstgræsbanen. Anders Klynge trak ind i banen fra højre side – og i bedste Laudrup-stil vippede han bolden forbi FCN-forsvaret. Bag dem kom Max Fenger stormende, og han lagde køligt bolden i nettet til 2-0 på første halvlegs sidste chance.

En fortjent pauseføring til et OB-hold, der var bedre i begge ender af banen end hjemmeholdet fra FC Nordsjælland.

Og den kvalitetsforskel fortsatte i starten af anden halvleg, da Max Fenger allerede efter to minutters spil blev dobbelt målscorer, og denne gang var det Jonathan Harboe, der var i oplæggerens rolle. En perfekt times dybdeaflevering og et perfekt timet dybdeløb gav en stor chance til Max Fenger, der med en flot afslutning sendte bolden over i det lange hjørne og OB foran med 3-0.

Små ti minutter senere blev selvsamme Max Fenger sendt afsted i dybden. FCN-keeperen kom stormende ud af sit mål, og udenfor straffesparksfeltet lod han bold være bold og fokuserede i stedet på Max Fenger, som han skubbede i jorden. Rødt kort til keeperen – og frispark til OB 25 meter fra målet.

Selvom vi i første halvleg var blevet forkælet med en flot frisparsscoring, så fik vi endnu en på Right To Dream Park. Denne gang var det Emil Suarez, der gik til bolden, og ligesom Ibrahimagic gjorde i første halvleg – så sendte han bolden op i målhjørnet, så keeperen kun kunne se, at bolden gik i kassen til 4-0.

Herefter blev det en anderledes fodboldkamp. OB-spillerne stillede sig tilfredse med føringen på 4-0, og FC Nordsjælland kom bedre med i kampen, og de fik skabt et par muligheder i kampen, hvor spillet bølgede frem og tilbage.

OB skabte også chancer, og vi kunne sagtens have fået flere mål i kampen, efter Striberne slap kontrollen. Det kom der dog ikke, og det endte med en både flot og fortjent sejr til OB på 4-0 over FC Nordsjælland. Sejren var den sjette i træk, og samtidig var det clean sheet nummer fem i træk til OB-holdet, der fører U19-Ligaen med maksimumpoint.