Annonce
Annonce
Teknisk chef runder af: Et meget specielt år på Akademiet
Akademi

Teknisk chef runder af: Et meget specielt år på Akademiet

29 dec 2020
Annonce

Tonny Hermansen kigger her tilbage på 2020 med Akademiet i fokus, hvor der trods udfordringer med corona også var stor glæde over U19-guld og en hel masse Superligadebutanter.

Annonce

Endnu et år er gået på Akademiet, og det bliver et, som teknisk chef Tonny Hermansen aldrig vil glemme, fortæller han med sin karakteristiske iver og entusiasme:

- Året har været noget specielt på mange måder. Det var ekstraordinært, at vi blev danske mestre med U19-holdet for første gang i 30 år, og det er selvfølgelig en dag, man aldrig glemmer. Samtidig har året været lidt kedeligt på nogle punkter, fordi der har været corona. På et tidspunkt stod vi i en situation, hvor alle turneringer blev lukket, og der var tvivl, om vi kunne få lov til at spille om guldet til sidst, så det var en kæmpe forløsning, at vi under de nye forudsætninger med færre kampe og fratagelse af point og mål kunne stå øverst på podiet til slut, siger Hermansen og erindrer skæbnedagen:

- Vi stod jo i en situation, hvor vi lige pludselig var presset, fordi Brøndby IF overhalede os til sidst, så vi skulle vinde kampen mod FC Nordsjælland for at vinde guldet. Det skete heldigvis på en søndag i juli, hvor drenge præsterede fantastisk og fik det her mesterskab, som var en kæmpe forløsning og til vild jubel for hele klubben. Det er noget, som jeg og alle de trænere, der har været med i de seneste fem år, aldrig glemmer. Stort cadeau til hele klubben for det.

Ungdomshold med gode takter
Efter opstarten er alle vores hold kommet okay i gang, og pilen peger heldigvis i den rigtige retning trods de øjeblikkelige placeringer, fortæller Hermansen:

- Det har været en lidt hektisk start på den nye sæson for U19. Jeg tror ikke helt, guldfeberen havde lagt sig, og så havde vi lige pludselig tabt de første par kampe. Heldigvis er U19 kommer efter det og sluttede fint på sjettepladsen. Med lidt mere tur i den kunne vi nok have ramt top tre, og så ville det jo være helt godkendt.

U17, U15, U14 og U13-holdene har også vist gode takter i 2020:

- U17-holdet ligger lige nu nummer 10. Her har vi været i den specielle situation, at vi har spillet nogle kampe uafgjort, som så er blevet afgjort i straffesparkskonkurrence, hvor vi har tabt en del point. Havde vi fået dem, og havde vi haft lidt flere marginaler og stabilitet på vores side, så havde vi været i top seks, men sådan skulle det desværre ikke være lige nu. Det må revancheres i foråret.

- U15-holdet har klaret det helt fantastisk. Her ligger vi lige nu på en tredjeplads, men med to kampe mere i hånden, end dem der ligger på andenpladsen. Der er kun et point op, så der har ikke været mange fingre at sætte på præstationen, fortæller Hermansen.

- U14-holdet har spillet nogle fantastiske kampe i østrækken, som oftest betegnes som den stærke række, og det har været rigtig godt for drengens udvikling. U13-holdet klarer sig rigtig fint. Det er meget op og ned lige nu, men generelt for alle de her hold, så handler det jo om hele tiden at udvikle sig, og det gør vi, siger Hermansen.

Et helt hold af Superligadebutanter
Netop udviklingen har spillere har været meget i fokus i det snart forgangne år. Hele 11 spillere fik i 2020 førsteholdsdebut, og vi har generelt haft meget glæde af ungdomsspillerne i OB:

- Vi har haft rigtig mange unge spillere, der har rykket op og spille på førsteholdet. Vi har haft en masse førsteholdsdebutanter, og derudover har vi fået skrevet kontrakt med fem spillere, og det er i sig selv fantastisk. Sidste år havde vi succes med at sælge spillere til andre klubber, men i år har der været mange spillere, der er rykket op på vores førstehold, og det er også en kæmpe succes.

- Det vidner om, at vi opfylder akademiets målsætning om at skabe en fin balance mellem at skabe salgbare spillere og spillere til Superligaen. Det har vi i de seneste år kunne opfylde, og det fortsætter vi forhåbentlig med. Så et mystisk år med corona og afbræk i de forskellige turneringer, men et rigtig, rigtig flot år samlet set.

Mod nye mål
Nu er året snart omme, og det er ikke tiden til at læne sig tilbage. Vi skal fremad, mener den tekniske chef:

- Mere vil have mere, og der tror jeg, at det i Odense Boldklub er vigtigt, at vi skal være ærgerrige og hårdtarbejdende, fordi kommer vi til at hvile på laurbærrene, så går det den forkerte vej.  Det handler om hele tiden at søge muligheden for nye mål og dygtiggøre ungdomsspillerne med små procenter hver eneste dag.

- Jeg plejer altid at sige til trænerne og spillerne, at det handler om at vinde. At vinde betyder nødvendigvis ikke kun at vinde kampe, det betyder også, at vi vil vinde til træning. Det betyder, at vi skal udvikle os i træningen hver eneste gang. Hver eneste træningsdag er en udviklingsdag, og det giver meget tid at udvikle sig i på et år, siger han og fortsætter:

- Vi gør det fantastisk lige nu i forhold til at bestige bjerge hver dag. Vi har en ledelse, der bakker op omkring Akademiet, så man kan udvikle dygtige fodboldspillere og personer, og jeg tror på, at vi skal blive ved med at løfte os selv hver dag. Det er hele fundamentet for et stærkt Akademi, afslutter Tonny Hermansen.

Godt Nytår!

Sammen for klubben. For byen. For altid.

Annonce