Tips og tricks til at arbejde hjemmefra
Business

Tips og tricks til at arbejde hjemmefra

22 mar 2020

Verdenssituationen har ændret sig meget på kort tid, og det har blandt andet medført, at alle fysiske møder i dag er blevet digitale, og brugen af onlinemødeværktøjer som Microsoft Teams og Skype er vækstet voldsomt i løbet af kort tid.

COVID-19 påvirker hele verdenssamfundet, og da det ikke er muligt at spille superligafodbold for tiden, forsøger vi i stedet at aktivere klubbens netværk, så vi i fællesskab kan komme igennem denne svære tid.

Unit-It er en af klubbens sponsorer, der er vant til at rådgive om digitale platforme:

- Den nye situation har ændret den måde, vi bruger de digitale værktøjer. Hvor det før var et tilvalg, er det nu et krav for at kunne arbejde. Før har vi lige kunnet gå hen til skrivebordet og vende tingene 1-1, men nu kræver det, at vi arbejder mere struktureret. Hos Unit-it holder vi derfor væsentligt flere interne møde, end vi har gjort før. Samtidigt er alle vores eksterne møder nu over Microsoft Teams eller Skype, og det er fint, men det kan være svært at tage helt nye møder, hvor personligheden også spiller ind, siger Henrik Nürnberg, Sales Director hos Unit-It.

Husk det sociale aspekt på arbejdspladsen

Når man ikke længere mødes fysisk, skal man derfor også huske at holde de sociale relationer ved lige i organisationen, og hos Unit-It har det medført, at man fortsat mødes til en fredags-øl – nu er det blot hjemmefra og gennem Microsoft Teams.

- I fredags inviterede vi ind til en fredags-øl over Teams, hvor vi mødtes til hyggesnak og holdt fast i det sociale element. Så sad folk med hver deres øl, kaffe eller vand, og det fungerede rigtig godt, selvom folk talte mere i munden på hinanden, end vi ellers gør til onlinemøder. På den måde skal man være lidt kreativ, så man stadig får sine sociale kompetencer i spil, selvom man arbejder hjemmefra, siger Henrik Nürnberg.

Du kan også blive klogere på Microsoft Teams

Hos Unit-It er de også hårdt ramt af den nye verdenssituation, og derfor er en række rutiner blevet ændret på kontoret, som de nu også ønsker at hjælpe andre med at få gavn af. Derfor tilbyder Unit-it nu gratis inspirationskurser, så du fortsat kan holde interne og eksterne møder.

- Microsoft Teams er gratis for alle det næste halve år. I næste uge har vi derfor skemalagt nogle inspirationsmøder om Microsoft Teams, hvor alle kan tilmelde sig og deltage helt gratis. Det er ikke kun for beslutningstagere, det er også for brugere og medarbejdere - høj som lav, siger Henrik Nürnberg.

Du kan gratis komme med til inspirationsmøde allerede i morgen kl. 10.00 og tirsdag den 24. marts kl. 15.00. Inspirationsmøderne varer 30-40 minutter, og Thomas N. B. Vestergaard fra Unit IT tager dig igennem sessionerne.

Hvis du ønsker at deltage i inspirationsmøderne, kan du tilmelde dig her.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik