To år til Hans Christian Bernat
Førsteholdet, Akademi

To år til Hans Christian Bernat

16 mar 2019

Til sommer bliver vores nuværende U19-målmand Hans Christian Bernat rykket op i førsteholdstruppen på en 2-årig kontrakt.

Når OB-spillerne efter sommerferien møder ind til forberedelserne frem mod 2019/20-sæsonen i Superligaen, så er der et nyt, men samtidig velkendt, ansigt i førsteholdstruppen. Den 18-årige målmand, Hans Christian Bernat, der har spillet i OB siden sommeren 2016, har nemlig skrevet under på en førsteholdskontrakt med OB, der løber frem til sommeren 2021.

Inden Hans Christian Bernat for tre år siden kom til OB, havde han blandt andet spillet for vores to samarbejdsklubber Morud IF og Næsby Boldklub, og efter Hans Christian Bernat i de seneste tre år har haft base i Ådalen, så er han en målmand, som sportsdirektør Jesper Hansen har et indgående kendskab til.

- Vi er rigtig glade for, at vi er blevet enige med Hans Christian Bernat om en fuldtidskontrakt for de næste to år. Siden sommeren 2016 har han været en del af vores Akademi, og vi har hele tiden haft en tro på, at potentialet er så stort, at han i fremtiden kan blive Superligamålmand for os. Han har en enorm fysik, som vi tror på kan komme op på et endnu højere niveau, når han begynder at træne fast sammen med resten af vores førsteholdstrup. Men fysikken bliver for alvor en styrke for ham, fordi han tør bruge den. Han er frygtløs, og der er ikke en duel, han ikke tør gå ind i, så den fysiske del af målmandsspillet er helt klart en af Hans Christians styrker.

- Når ”HC” bliver en del af førsteholdstruppen efter sommerferien, har vi to egenudviklede målmænd i førsteholdstruppen i form af ham og Oliver, og de er ikke bare med, fordi de er egenudviklede. De er med, fordi de begge to har potentialet til at tage skridtet fra at være førsteholdsspiller til at blive Superligaspiller, og det vidner om, at der bliver gjort et rigtig stort stykke arbejde på vores Akademi, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

Hans Christian Bernat, der har spillet 17 danske ungdomslandskampe, og som snart rejser til England med det danske U19-landshold, er også selv rigtig glad for at have skrevet under på en fuldtidskontrakt i OB. Han føler selv, at han har udviklet sig meget i de seneste par år, og samarbejdet med målmandstræner Lars Bjerring er en af grundene til, at han havde stor interesse i at skrive under på en fuldtidskontrakt i OB.

- Jeg har et sindssygt godt samarbejde med Lars Bjerring, som er vores dygtige målmandstræner her i OB, og jeg ser frem til to gode år i fremtiden. Hvis Lars og jeg kan få det til at fungere sammen med resten af målmandsteamet, så kan det her blive rigtig godt. Jeg både tror og håber på, at jeg kan fortsætte den udvikling, jeg har været inde i. Jeg skal arbejde stenhårdt og bevise mit værd overfor OB, så det forhåbentlig ikke kun blive to år, men mange gode år, siger en stolt Hans Christian Bernat.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik