To sæt sølvmedaljer til U13-drengene
Nyt fra U13

To sæt sølvmedaljer til U13-drengene

02 sep 2019

I to af de tre seneste uger har U13-drengene været i udlandet, og begge gange fik de talentfulde OB-spillere medaljer med hjem til Ådalen!

U13-drengene har i de seneste uger deltaget i to internationale turneringer, hvor det er blevet til to andenpladser for de unge Striber.

Først var drengene en tur i Bierbeek i Belgien, hvor 24 mandskaber deltog i turneringen. OB var kommet i pulje med RB Leipzig, Eintracht Frankfurt og russiske Kuban Krasnodar. En stærkt besat pulje, men striberne imponerede og spillede sig frem til en andenplads. De skete ved at slå Krasnodar 1-0, spillede 1-1 med Leipzig, mens det blev 0-0 mod Frankfurt. Efter en kvalifikationspulje blev drengene semifinaleklar.

Her ventede FCK, mens Anderlecht skulle møde RB Leipzig i den anden pulje.

Selvom OB blev nummer to i puljen, og FCK blev nummer et, så var det Striberne, der var bedst i semifinalen, og københavnerne blev besejret 1-0.

Drengene var klar til finalen, hvor RB Leizig ventede, efter de i semifinalen havde slået Anderlecht med hele 3-0. Tyskerne havde taget førstepladsen i den indledende pulje, så selvom det blev 1-1 i det indbyrdes opgør, måtte de være snævre favoritter.

Kampen var som ventet også tæt, men det endte desværre med et ærgerligt nederlag på 2-0 i finalen, så drengene måtte tage hjem med sølvmedaljer.

I den netop overståede weekend var U13-drengene så igen afsted i udlandet. Her var Frankfurt igen en af modstanderne i puljen, hvor de andre hold var Zenit, Utrecht og De Graafschap.

Fire puljekampe gav et udbytte på ti point og en førsteplads, da det kun var russiske Zenit St. Petersburg, der med 2-2 formåede at tage point fra OB. Utrecht blev slået 2-1, De Graafschap 4-0 og Frankfurt 2-0.

En førsteplads sendte striberne videre til en finalepulje, hvor franske Lille og hollandske Twente var modstanderne. Igen var OB det bedste mandskab, og de endte med to flotte 2-0 sejre i finalepuljen, og endnu en finaleplads for de unger Striber.

Her var det noget overraskende Zenit St. Petersburg, der ventede, da de selvom det kun blev til en tredjeplads i den indledende pulje formåede at blive nummer et i finalepuljen.

I finalen var det OB, der dominerede, men ligesom i puljen endte det uafgjort, og uheldigvis var det russerne, der trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen, så OB igen måtte rejse til Danmark med et i øjeblikket ærgerligt, men overordnet set flot sæt sølvmedaljer.

Kommentar fra Nicolas Arvid Hedeman:
Det har været to turneringer med vidt forskellige forløb. I Belgien var vi ikke nået ret langt spillemæssigt, og det flotte resultat kom primært i hus via solid fight, og så selvfølgelig flere stærke individuelle præstationer.

I seneste weekend fik vi så tilmed det spillemæssige til at sidde i skabet. Hele truppen bød sig til, og vi kunne blande kortene på stort set alle tænkelige måder. Set på præstationen havde vi fortjent et sæt guldmedaljer, men straffesparksguderne ville det desværre anderledes.

Holdet og spillerne har vist sig frem på allerbedste vis, og det lover godt for resten af sæsonen, og det er en rigtig stærk motivation at have, når vi går ind i en lang efterårssæson. Til foråret håber vi så på, at vi igen kan gøre en god figur, når vi skal til udlandet og spille turneringer.

Næste kamp:
Søndag 22. september, kl. 11.30, OB – Horsens fS, Ådalen

Foto: Berit Clausen Abrahamsen

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik