Torsdag aften sikrede vi os alle tre point på udebane mod Lyngby Boldklub, efter en kamp der bød på fornemme redninger fra "HC" og en drømmescoring fra Emmanuel Sabbi.

Lyngby Boldklub: Marcel Rømer (77.)
OB: Robin Østrøm (34.), Oliver Lund (90.)

Tilskuertal: 2.114

Dommer: Michael Tykgaard

Torsdag aften spillede vi sæsonens sidste udebanekamp, og den næstsidste kamp i hele sæsonen, da vi gæstede Lyngby Boldklub. Det var to hold, der som altid kæmpede om tre point, men det var også to mandskaber, der kun havde muligheden for at pynte på det endelige resultat i tabellen. Vi kunne ikke længere nå syvendepladsen, der ville sende os i Europa Playoff, og hjemmeholdet fra Lyngby Boldklub kunne ikke længere redde sig i 3F superligaen.

Om man kunne nå det ene eller andet, så var der tre point på spil, og dem var vi kommet til hovedstadsområdet for at tage med hjem til Odense. Selvom vi var kommet efter dem, så var det hjemmeholdet, der først bed fra sig i kampen. Det gjorde de i det 17. minut på en omstilling. Magnus Warming drev bolden frem i fuld fart, og fra et par meter udenfor straffesparksfeltet, bragede han bolden på stolpen.

Små ti minutters tid senere var det så vores tur til at sætte en omstilling op. Hans Christian Bernat sparkede bolden op på Max Fenger, der lagde den af til Issam Jebali. Han tog et par træk, inden han spillede den ud til venstre, hvor Bashkim Kadrii kom stormende. Han smed bolden ind i boksen, og her tog Max Fenger en nærkamp med Lyngby-målmand, Thomas Mikkelsen. Den kom Max Fenger stærkest ud af, og så endte bolden for fødderne af Issam Jebali, der med sin niende sæsonscoring sparkede os foran med 1-0.

Lyngby var tæt på at bringe balance i regnskabet ganske få minutter senere, men vores unge, fynske målmand Hans Christian Bernat hev en klasseredning ud af ærmet. Et projektil affyret fra 25-30 meters afstand havde kurs mod det nederste målhjørne, men på rekordtid kom ”HC” ned i hjørnet og reddede på fantastisk vis bolden, så vi kunne gå til pause med en snæver føring.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før Hans Christian Bernat igen skulle vise, at han er en fremragende målmand på bare 20 år. Kasper Jørgensen fra Lyngby trykkede af fra distancen, og han måtte se sig forsøg flyve direkte op på overliggeren. Ved bagerste stolpe havnede bolden for fødderne af Mathias Hebo, der to meter fra målet bare skulle sparke bolden i kassen. Men igen nåede Hans Christian Bernat på rekordtid helt ned i hjørnet for at redde et forsøg fra hjemmeholdet.

Herefter fulgte en lang periode, hvor hjemmeholdet havde bolden mest, men uden at være i nærheden af at skabe chancer. Vi stod fornuftigt i kæderne defensivt, mens vi ikke formåede at sætte det store sammen offensivt. Lyngby væltede sig heller ikke i chancer, og derfor var det ekstra ærgerligt, at de i kampens 73. minut fik udlignet. Det gjorde de, efter de havde sendt bolden ind i feltet fra lang afstand. Fra feltets bagerste område blev den headet tæt ind foran mål, og her kom Mathias Hebo løbende direkte ind i bolden, så han kunne stange bolden i kassen, uden velspillende Hans Christian Bernat kunne stille noget op.

Efter scoringen var det fortsat hjemmeholdet, der var i teten, men præcis som i størstedelen af kampen kunne de ikke lave boldbesiddelsen om til store chancer.

Med fem minutter tilbage af kampen var det så i stedet os, der kom foran. Oliver Lund drev bolden frem langs venstresiden. En håndfuld meter fra straffesparksfeltet sendte han et chipindlæg over i det bagerste område. Her stod netop indskiftede Emmanuel Sabbi godt placeret, og med en flot flugter med venstreskøjten sparkede han os på sejrskurs.

Lyngby formåede efter scoringen ikke for alvor at sætte os under tryk, og derfor kunne vi efter scoringer fra Jebali og Sabbi samt et par fornemme redninger fra Hans Christian Bernat tage alle tre point med hjem til Odense.

Hans Christian Bernat – Robin Østrøm (Emmanuel Sabbi, 81.), Kasper Larsen (Alexander Juel Andersen, 66.), Jeppe Tverskov, Oliver Lund – Troels Kløve, Ayo Simon Okosun, Aron Elís Thrandarson, Issam Jebali (Moses Opondo, 57.) – Baskim Kadrii (Mikkel Hyllegaard, 66.), Max Fenger (Sveinn Aron Gudjohnsen, 81.)
Bænken: Marcus Alstrup, Alexander Juel, Emmanuel Sabbi, Sveinn Aron Gudjohnsen, Moses Opondo, Mikkel Hyllegaard