Vinderbilledet (3)

Benjamin Jakobsen — 12.06.2018 13:27

U13-drengene vandt lørdag en endagsturnering for næsen af flere store internationale klubber i Holland.

I weekenden var OB U13 i Holland for at deltage i Sparta Enschede U13 Tournament. Det er en endagsturnering for ti mandskaber, hvor holdene er delt ind i to 5-holdspuljer. Herefter møder puljevinderne hinanden i finalen, nummer to fra de to pulje spiller bronzekamp og så videre ned gennem puljen.
OB’erne var havnet i pulje med FC Twente, Slavia Prag, Sparta Enschede og Werder Bremen, og det gik således:

OB - FC Twente 1-0
Twente ligger på nuværende tidspunkt nr. 4 i den nordlige pulje, hvor AZ Alkmaar fører foran Ajax. Kampen blev spillet på et højt niveau, hvor hollænderne havde bolden mest, men det var hele tiden foran OBs organisation. OB var omvendt giftige på de offensive omstillinger og havde mulighederne til at udbygge sejren, men vandt 1-0.

OB - Slavia Prag 0-1
Begge hold havde vundet deres første kamp, så en sejr ville lune gevaldigt i jagten på puljedejsren. Kampen blev desværre spillet for meget på Slavia Prags præmisser, og de kontrollerede første halvleg, hvor de også fuldt fortjent fik scoret. Anden halvleg blev et anderledes tryk fra fynboerne, men fortsat ikke noget rigtig farligt.

OB - Sparta Enschede 1-0
Sparta kom med deres lokale U14 hold. Nogle gæve gutter som kom med alt, hvad de havde. OB dominerede kampen fuldt ud og havde chancerne til at lukke kampen i første halvleg. Scoringen udeblev, og først med to minutter igen lykkedes det striberne at få bragt sejren i land.

OB - Werder Bremen 4-0
Dette skulle vise sig at blive en vanvittig kamp. OB ville ende som puljevinder med en 3-0 sejr og Werder Bremen måtte ikke tabe med mere end en. OB kom flyvende ud til kampen og førte fuldt fortjent 2-0 ved pausen. Anden halvleg blev med samme fortegn, selvom Werder Bremen skulle op og jagte mål. OB-drengene fortsatte og scorede yderligere to mål og sikrede sig dermed en flot førsteplads i puljen.

Finalen:
OB - BIF 0-0 (6-5)
Finalen gik ikke i historiebøgerne som den mest intense kamp. Begge hold havde kort forinden spillet vigtige kampe. OB skulle som skrevet vinde over Werder Bremen, og Brøndby skulle have point mod AZ Alkmaar. Fælles for begge hold var, at de ikke turde angribe med alt, hvad de havde, så det forblev ved få løse muligheder til begge hold. Kampen gik i straffe og her blev det afgjort på sjette spark til OB's fordel.