Pokalbillede

16.06.2022 07:08

En god forårssæson i U14-Liga 1 kulminerede med en 4-0 sejr i DBU Fyns Pokalturnering og bliver OB’s tredje pokalvindere i denne sæson.

Mads Jørgensen

På en lun juni aften i Ådalen mødte vores U14-drenge Dalum IF i DBU Fyns Ungdomspokalfinale. Trods den sene kampstart havde en del tilskuere fundet vej til Bane 2 i Ådalen.

Kampen startede med høj intensitet og hårdt duelspil, men efter de første fem minutter begyndte vi at finde rytmen og få overtaget i kampen. Dette udmøntede sig i et farligt langskud fra Yehya Abou-Lebde, som desværre gik lige forbi mål. Kort tid efter kom Magne Hansen igennem på højresiden, og han sendte et hårdt indlæg ind i feltet, der blev stoppet af en hånd på bolden fra en spiller fra Dalum IF. Det betød, at Salem Strasevic kunne sende den sikkert ind fra straffepletten.

OB fastholdt trykket mod Dalum IF’s mål, og Faris Music var kun centimeter fra at kunne sende bolden i kassen kort efter føringsmålet. Der skulle dog ikke gå længe før 2-0 målet blev en realitet. Lucas Bryde sendte en god bold i dybden til Asger Lohmann, som måtte se sit forsøg reddet af målmanden. Dog var Tobias Faber hurtig på opsamlingen, og han kunne sikkert sparke OB tættere på pokaltriumfen.

Spændingen kom dog tilbage i kampen, da Mads Jørgensen modtog et gult kort og dermed fik en 10 minutters udvisning. I undertalsperioden viste OB-drengene sig dog stærke, og i det 32. minut brød Noah Damsø stærkt igennem i venstre side, hvorfra han serverede bolden til Asger Lohmann, der kunne sende den i nettet til 3-0.

Anden halvleg bød på flere stærke OB-momenter, men i takt med at minutterne forsvandt, dalede intensiteten og spændingen i kampen. Dette betød dog ikke, at vi ikke kunne score endnu engang. I det 56. minut kom OB’s højre back, Magne Hansen, stormende ind i feltet, og kunne med et stærkt hovedstød sende indlægget fra Faris Music i mål til 4-0. Mere blev det ikke til i kampen, og de unge OB-drenge kunne som det tredje OB-hold i år løfte trofæet i DBU Fyns Ungdomspokalfinale.

Årets pokalfighter blev i øvrigt Yehya Abou-Lebde, som endnu engang viste glimrende eksempler på hans fornemme tekniske kunnen.