IMG_9225

Benjamin Jakobsen — 20.06.2018 22:15

U14-drengene var både foran 1-0 og 2-1, men måtte til sidst se sig slået med 3-2 til Randers i kampen om det Jysk-/Fynske mesterskab.

U14 finale i Jysk-/Fynske mesterskaber
Onsdag 20. juni, 19:00, Hovedgård Stadion
OB – Randers 2-3 (1-1)
10. min. 1-0 Marius Uhd
32. min. 1-1
39. min. 2-1 Oliver Roche
52. min. 2-2
70. min. 2-3

Marcus Alstrup – Valdemar Astrup, Frederik Tao, Frederik Mahler, Philip Birkholm – Marius Uhd, Kristoffer Jørgensen, Max Ejdum, Gustav Vinter – Kasper Nyegaard – Oliver Roche
Bænken: Tobias Augustinus-Jensen, Karl Emil Callesen, Victor Birkholm

I jysk støvregn på Hovedgård Stadion var der onsdag aften finale om det jysk-/fynske mesterskab, da OB U14 og Randers U14 tørnede sammen. OB og Randers havde begge vundet deres pulje i U14 Liga 1, og nu skulle de to hold så finde ud af, hvem af dem, der var stærkest.

På forhånd var der forventninger om en tæt kamp mod en modstander, OB ikke havde stået overfor siden vinteropstarten. Dengang blev det til en stribet sejr på 5-4 over en flok fysisk stærke kronjyder. Og det var de samme fysisk stærke unge drenge, der var kørt sydpå fra Randers til onsdagens finale. Den fysik forsøgte de at drage nytte af ved en meget direkte form for fodbold fra kampens første fløjt.

Alligevel var det OB, der kom bedst fra start, da Marius Uhd efter ti minutters spil bragte striberne på sejrskurs med en glimrende scoring til 1-0. Kasper Nyegaard spillede ham fri, hvorefter han tog bolden til sig, lavede en fiks tunnel på sin modstander og kringlede bolden over i modsatte sidenet til 1-0.

Ti minutter senere var det tæt på at blive 2-0 til striberne, da Oliver Roche vendte fikst rundt på den centrale forsvarsspiller fra Randers, inden han spillede den på tværs til Kasper Nyegaard, der trykkede af. Glimrende afslutning med retning mod kassen, men en Randers-spiller kom i vejen for bolden og fik blokeret den til hjørnespark.

Det lignede en pauseføring på 1-0 til OB, men tre minutter før tid fik Randers på et hurtigt angreb og et koks i OB-forsvaret udlignet føringen, og derfor stod det 1-1 efter de første 35 minutter.

I anden halvleg kom OB atter blæsende ud og bare efter fire minutters spil måtte Randers-målmanden pille bolden ud af nettet. Kristoffer Jørgensen sparkede et direkte frispark frem efter en fantastisk spillende Oliver Roche, der på ny spænede fra en flok Randers-spillere. På kanten af feltet forsøgte de at lukke Roche’s højreben ned efter besked fra træneren. Det var Roche dog ligeglad med, og i stedet bragede han bolden ind i nettet til 2-1 med venstreskøjten.

Kort efter fik Randers så et gult kort af kampens dommer for en alt for voldsom tackling, og OB fik derfor muligheden for ti minutters overtal. I den periode var det OB, der var dominerende på bolden ligesom det overordnet set var i kampen. Der blev dog ikke skabt de store chancer i overtalsperioden, og i det sidste af de ti minutter fik Randers så et frispark omkring midterlinjen.

På det frispark hældte de kuglen direkte ind i boksen, og her kom randrusianernes fysik dem til gode. De vandt duellen og fik bragt balance i regnskabet med en scoring til 2-2.

En spand kold vand i hovedet på OB-striberne i slutningen af overtalsperioden, men alligevel formåede striberne at komme op med hovedet igen – og de forsøgte at få etableret et nyt pres mod Randers-målet, hvor Oliver Roche fortsat var en stor trussel i angrebet.

Det lykkedes dog ikke fuldstændig, og i de sidste ti minutter kom den fysiske fordel til Randers dem til gode. OB havde svært ved at fastholde bolden, og hver gang de mistede den, blev den pumpet direkte op i feltet – og i et par omgange måtte Marcus Alstrup hive glimrende redninger ud af ærmet i OB-målet.

Tiden skred frem – og efter en periode uden de store chancer lignede det en uafgjort kamp og dermed to gange ti minutters forlænget spilletid, men Randers ville det anderledes. Ud af det blå sparkede de på mål fra venstre side, og det var en glimrende afslutning udenfor Alstrups rækkevidde, og derfor trillede kuglen i kassen, og Randers slog OB med 3-2 i finalen om det jysk-/fynske mesterskab på en scoring i de døende sekunder.