DSC_0019

Benjamin Jakobsen — 18.05.2018 15:50

De unge OB-drenge havde massivt spilovertag, men dårlig chanceudnyttelse, da det blev til et nederlag på 2-1 ude mod Esbjerg.

U14 Liga 1
Torsdag 17. maj, Esbjerg
Esbjerg fB – OB 2-1 (1-1)
14. min. 0-1 Selvmål
27. min. 1-1 EfB
58. min. 2-1 EfB

Oskar Kristensen – Frederik Tao, Gustav Jensen, Frederik Mahler, Jakob Jessen – Karl-Emil Callesen, Max Ejdum, Kristoffer Jørgensen, Gustav Vinter – Tobias Augustinus-Jensen, Oliver Roche
Bænken: Lucas Hansen, Valdemar Astrup, Philip Birkholm

U14-drengene var torsdag aften en tur i det vestjyske, hvor den stod på turneringskamp mod et andet stribet mandskab i form af Esbjerg fB. Og det var OB, der kom klart bedst fra start i kampen, da bolden allerede efter et minut blev erobret, hvorefter der blev sat fuld fart på en omstilling. Det gav en stor chance til OB, men afslutningen manglede kvalitet.

Det var et godt spillende OB-hold fra første fløjt, hvor det fremadrettede udtryk i spillet var særdeles tydeligt. Medspillerne bevægede sig meget for boldholderen, og der var rigtig mange løb forbi boldholderen, som gjorde det let at komme af med bolden til en holdkammerat. Samtidig fungerede presspillet på Esbjergs målspark rigtig godt, og det gjorde, at bolden som regel kom på fynske fødder efter et vestjysk målspark.

Men det var svært for OB’erne at udnytte de store chancer, som blev skabt. Derfor var det også ganske symptomatisk og meget lidt overraskende, at OB’s føringsmål blev sat i nettet af en Esbjergspiller. Efter en omstilling lagde OB et indlæg ind i feltet, hvor en Esbjerg-spiller sendte bolden i kassen, så OB kom foran med 1-0 efter et lille kvarters spil.

Det var 25 minutter med OB-dominans. Herefter kom hjemmeholdet bedre med i opgøret, da OB selv satte dem i gang. En dum fejl i forsvaret gav Esbjerg en kæmpe chance, da bolden ikke blev clearet, og der i stedet blev taget en berøring for meget. Derfor kunne EfB opsnappe bolden og drøne afsted mod OB-målet. Oskar Kristensen nuppede afslutningen i første omgang, men riposten havnede ved en Esbjergspiller, som bragte balance i regnskabet.

Fra anden halvlegs start var det et OB-mandskab i problemer. Ikke fordi Esbjerg kom frem til chancer, men fordi OB ikke selv skabte noget. Der var således rigtig meget spil på midten af banen. Esbjerg ville ikke noget med bolden, og de var gode til at få sendt bolden væk fra deres forsvarszone, så OB’erne ikke kunne skabe chancer.

Og med 12 minutter tilbage af kampen kom vestjyderne pludselig frem til en chance for første gang i anden halvleg. Her viste de sig særdeles kyniske, da de udnyttede den på fornemmeste vis og bragte sig foran med 2-1 på et indlæg. Det blev også kampens slutresultat, da OB ikke formåede at svare igen på scoringen.