Annonce
Annonce
U14: Vi har fået testet os selv internationalt
Nyt fra U14

U14: Vi har fået testet os selv internationalt

02 dec 2021
Annonce

Der er ikke flere kampe tilbage i kalenderåret for vores U14-drenge, og de kan se tilbage på en efterårssæson, hvor vi er blevet matchet mod internationale modstandere fra den øverste hylde.

Annonce

En andenplads i den hjemlige turnering, hyppigt brug af U13-spillere i U14-turneringen og deltagelse i en international turnering, hvor vi blandt andet tørnede sammen med PSG. Det er en kort opsummering af efterårssæsonen for vores U14-drenge, og cheftræner Casper Ahm ser tilbage på et rigtig godt halvår.

- Det har været et super lærerigt halvår. Det er en årgang med nogle rigtig dygtige fodboldspillere, der i løbet af efteråret har taget nogle rigtig store skridt – særligt i forhold til deres individuelle udvikling. Vi har spillet masser af kampe – både turnerings- og træningskampe, ligesom vi også er blevet matchet internationalt. Så jeg synes absolut, at det har været et godt halvår, siger Casper Ahm, der er cheftræner for vores U14-drenge.

Den internationale matchning skete i Portugal i november måned. Her var vi i pulje med PSG, og turneringen blev vundet af Juventus. Vi var altså ikke oppe imod hvem som helst, og det var en rigtig god oplevelse at være med i den stærkt besatte turnering.

- Det er vigtigt for os, at vi deltager i internationale turneringer. På den måde kan vi se, hvor vi befinder os internationalt. Herhjemme kan vi sagtens matche os nationalt, men det er sundt for os også at prøve internationalt, og vi gjorde det godt. Vi spillede lige op med PSG i kampen med dem, og i de andre kampe i turneringen spillede vi også lige op med hold fra både Portugal og Holland. Så det var en god oplevelse, og den bidrog helt sikkert positivt til spillernes individuelle udvikling, som gennem hele efteråret har set godt ud.

U14-truppen består af to målmænd og 12 markspillere. Det gør, at det i nogle kampe godt kan være svært at lave en trup udelukkende med U14-spillere, når drengene har været i kamp. Det er blevet løst med spillere fra U13-mandskabet her i klubben, og det har faktisk været en stor succes – særligt i forhold til udviklingen af de enkelte spillere.

- Vi har i løbet af denne sæson brugt mange unge spillere. Vi er en smal trup uden så mange markspillere, og derudover har vi også en rigtig dygtig U13-årgang, hvor det gavner mange af spillerne at blive matchet mod spillere, der er U14. Så i forhold til spillernes individuelle udvikling, har det faktisk været det mest optimale for os, at vi har haft nogle spillere med fra årgangen under.

- Dertil er det vigtigt for mig at sige, at jeg ikke mener, man har kunne se i kampene, at vi har haft U13-spillere med. Drengene har klaret det rigtig godt, det har været godt for udviklingen, og det har været med til at gøre en god efterårssæson endnu bedre, siger Casper Ahm, inden han bliver bedt om at sætte nogle ord på det, han har været mest tilfreds med.

- Vi har levet op til DNA’et og værdierne i OB. På de individuelle kvaliteter har spillerne præsteret godt, men i særdeleshed også udviklet sig rigtig godt. Det er en god trup, og vi har rykket os som hold, men det vigtigste er, at spillerne har udviklet sig individuelt – både på og udenfor banen. Så jeg vil helt afgjort kalde det for en succesfuld efterårssæson.

U14-drengene fortsætter træningen indtil d. 17. december, og første træning efter juleferien er torsdag d. 6. januar.

Annonce