Annonce
Annonce
U15-cheftræner: Stolt over måden vi vandt på
Akademi, Nyt fra U15

U15-cheftræner: Stolt over måden vi vandt på

28 jun 2021
Annonce

Lørdag eftermiddag sikrede vi os det danske mesterskab i U15-Ligaen, og cheftræner, Niklas Vincentz, er stolt over måden, mesterskabet kom i hus på.

Annonce

U15-drengene sikrede sig i weekenden det danske mesterskab efter en flot sæson, hvor det blev til et pointsnit på 2,5 point pr. kamp og en imponerende målscore på 102-32 efter 26 kampe. Når man over 26 kampe henter 65 point, så siger det sig selv, at der er noget, der fungerer, og spillernes ihærdighed for hele tiden at ville blive bedre har været afgørende for, at de lørdag blev danske mestre

- Drengene har været gode til at fokusere på deres udvikling, og de har været godt til at tage en uge ad gangen. Der har i hele sæsonen været individuelt fokus på udvalgte færdigheder eller kompetencer for den enkelt spiller, og som hold har vi haft fokus på vores spillestil og værdier, der peger i den samme retning i hele klubben, siger U15-cheftræner, Niklas Vincentz.

- Kampene har så været en arena for os, hvor vi kunne sætte alt dette på spil, og hvor vi hver weekend fik en hurtig feedback på, hvordan det stod til med vores udvikling. Der er ikke én spiller eller ét stabsmedlem, som ikke ønsker at være den bedste, og det har været afgørende for den gode udvikling vi har været i.

Mentalt og fysisk har vi udviklet os enormt
Niklas Vincentz er cheftræner for holdet, og Andreas Jørgensen assistenttræner for mandskabet. Derudover er der flere trænere, der har arbejdet med drengene i løbet af sæsonen, og to andre trænere, der har haft stor betydning for denne sæson, er mentaltræner Kenneth Philipsen samt Bo Nielsen, der er fysisk træner på Akademiet.
- Som året er gik, kunne vi se, at udviklingskurven bare tog mere og mere til. Mentalt havde Kenneth Philipsen nogle meget givende workshops, hvorefter drengene ændrede karakter og udtryk, til det vi kender som OB-DNA. Skal jeg sætte ét ord på denne årgang og denne sæson, så er det vindermentalitet. Vi har brugt den faktor til at udvikle os, men vi har også brugt den mentalitet til at vinde kampe, også kampe som det ikke nødvendigvis lignede, vi ville vinde, mens de var i gang. Som nævnt tidligere jagtede vi hele tiden næste niveau, det gjorde vi ikke, fordi vi skulle vinde rækken, vi gjorde det, fordi vi alle sammen hver især jagter drømmen om at blive den bedste, og det er kendetegnende for alle på og omkring dette hold, siger cheftræneren.

- På det fysiske parameter fortjener Bo Nielsen rigtig meget anerkendelse, for han har rykket drengene helt vildt, hvilket tallene meget tydeligt viser. Derudover har Bo doseret træningen til næsten perfektion, hvilket er tydeligt for enhver, da vi har været i god fysisk forfatning og samtidig haft et minimum af skader, fortæller Niklas Vincentz.

Store talenter skal gøre en forskel i U17-Ligaen
Indtil videre har spillerne spillet på årgange, hvor de kun har været årgang 2006 samlet, mens efter sommerferien skifter de fra U15-Liga til U17-Liga, og det betyder også, at halvdelen af truppen er et år ældre. Alligevel er Niklas Vincentz overbevist om, at flere af spillerne, der lørdag blev danmarksmestre nok skal få en rolle for OB i U17-Ligaen allerede efter sommerferien.

- Vi har her i foråret set flere eksempler på, at vores U15-drenge har spillet med i U17-Ligaen, hvor vi som klub leverede et flot forår. Det har ikke været overraskende for mig, men det har været utrolig bekræftende at se, drengene kan gå ind på det niveau og gøre sig gældende. Det betyder meget for os i klubben, så efter sommerferien skal der selvfølgelig være spillere fra vores årgang 2006, der skal være bærende spillere på det kommende U17-hold, siger Niklas Vincentz.

En sæson der startede på den værst tænkelig måde
U15-drengene har i sæsonen kun lidt tre nederlag, og et af dem var faktisk i sæsonpremieren på udebane mod AC Horsens, der sluttede som nummer 12 i ligaen. Spørger man Niklas om, hvad der er af højdepunkter for ham i denne sæson; så er det nok et det svar, som de fleste havde forventet, der kommer frem som det første hos ham.

- Jeg er nok en del anderledes end mange andre, men det første, jeg tænker på, når jeg skal tænke på sæsonen, det er nederlaget i første turneringskamp i Horsens. Den gjorde ondt, rigtig ondt. Den satte gang i tankerne, og vi kiggede efter kampen hinanden i øjnene og blev enige om, at det ikke skulle være niveauet for os. Resultatmæssigt var det et kæmpe lavpunkt, men det var også et wake-up call, og efterfølgende spillede vi os til to flotte sejre; først mod FCM i Ikast og sidenhen mod FCN hjemme i Ådalen.

- Så allerede efter tre kampe havde vi prøvet at være helt nede og helt ovenpå. Men højdepunktet og vendepunktet for os, i forhold til pludselig at tro på guldet og jagte guldet, var sejren i Brøndby. Brøndby har været fuldstændig suveræne sæsonen igennem, indtil vi den 12. juni slog dem på udebane. Det var deres første nederlag i sæsonen, og følelsen i bussen da vi kørte hjem fra Vestegnen var ekstatisk, vi troede virkelig på det, og det var faktisk først efter den kamp, vi internt begyndte at italesætte muligheden for at vinde noget, siger Niklas Vincentz.

Nervøs afslutning i sidste spillerunde
Sidste runde i sæsonen var for vores vedkommende en kamp hjemme i Ådalen mod FC Midtjylland. Da vi gik til pause, var vi foran med 1-0, og i pausen fik vi en melding fra København om, at Brøndby havde smidt point mod FCK. Det betød, at en sejr over FCM ville betyde guldmedaljer, og det mener Niklas Vincentz godt, at man kunne se på præstationen inde på banen.

- Vi kunne fornemme guldet var indenfor rækkevidde og for - måske - første gang i sæsonen kunne jeg mærke, at jeg tabte holdet. Blandt spillerne og os trænere var der uenigheder om, hvordan de sidste 20 minutter af kampen skulle spilles, men på grund af hårdt arbejde formåede vi heldigvis at holde stand, så vi kunne sikre os et flot mesterskab, som drengene virkelig har fortjent, siger Niklas Vincentz.

Stolthed over måden vi vandt mesterskabet på
Med et pointsnit på 2,5 og med mere end 100 scorede mål, er det tydeligt for enhver, at præstationen har været god fra OB-drengene. At det endte med et mesterskab, er Niklas Vincentz på sin vis ret rolig omkring, men måden det skete på, er han rigtig stolt over.

- For drengene er det kæmpestort, og de har fortjent det. De har virkelig fået slået deres navne fast og vist sig frem på øverste hylde herhjemme. Mesterskabet i sig selv er jeg rimelig rolig omkring, men måden vi gjorde det på, er jeg pisse stolt af!

- Vi har scoret 102 mål, hvilket er 3,9 i snit pr. kamp, vi har vundet 21 ud af 26 kampe, vi er bedst indbyrdes mod alle hold i turneringen, og vi har hjemme i Ådalen hentet 35 ud af 39 mulige point. Det er helt vanvittigt.

- Vi kører igennem foråret med en trup på 10 markspillere og to målmænd. Vi har spillere, som har rundet 25 kampe siden slutningen marts, og vi har haft et fantastisk godt samarbejde med Ivan Poulsen og Kim Drongesen på henholdsvis U17 og U14, og selvfølgelig også med Tonny Hermansen. Det har gjort, at vi uge efter uge fik løst trupsammensætningen på den mest optimale måde. Så spørger du mig om vores præstationer, spillernes individuelle udvikling over sæsonen og måden vi har håndteret hverdagens udfordringer på, så er jeg enormt stolt, siger Niklas Vincentz.

Drengene har lært, hvad man kan udrette som en gruppe
Det blev dermed en perfekt afslutning på sæsonen for årgang 2006. Efter sommerferien blandes de med årgang 2005, og året efter spiller de sammen med årgang 2007. Dermed kan de se frem til nye holdkammerater, og for Niklas Vincentz er det vigtigt, at drengene tager med, hvordan de som hver enkelt spiller kan gøre en gruppe stærkere.

- Jeg ved, at de alle har drømmen om at opnå det ypperste niveau i Danmark og måske mere til, og det tror jeg også, at flere af drengene har muligheden for. Det ville jeg også sige, selvom vi ikke havde vundet U15-Ligaen, for det ikke har betydning for, hvor langt de hver især kan nå.

- Der vil givetvis også være nogle af spillerne, som skal skabe sig en karriere udenfor fodboldverdenen, og her håber og tror jeg på, at de i år har lært, hvordan man som gruppe kan løfte overliggeren, og hvordan man uge efter uge skal præstere sit ypperste for at gøre hele holdet eller organisationen bedre, slutter Niklas Vincentz med stolthed i stemmen.

Vi har på Odense Boldklub Akademi nu vundet et nationalt mesterskab to sæsoner i træk, efter vores U19-drenge sidste sæson blev danske mestre, og U15-drengene blev det i den netop overståede sæson.

Annonce