IMG_9454

21.06.2018 22:17

U15-drengene slog FC Midtjylland med 2-0 i finalen, og derfor er striberne Jysk/Fynske mestre!

Finale – Jysk/Fynsk mesterskab U15
Torsdag 21. juni, klokken 19:00, Nørre Aaby Idrætspark
OB – FC Midtjylland 2-0 (1-0)
7. min 1-0 Valdemar Kwasniak
44. min. 2-0 Jakob Okkels

Tobias Jacobsen – Jakob Gaarde, Gustav Grubbe, Frederik Lebæk, Aske Adelgaard – Johan Verner Blirup, Magnus Saaby, Oliver Hansen, Jakob Okkels – Valdemar Kwasniak, Luca Kjerrumgaard
Bænken: Frederik Emil Lyneborg, Andreas Hother, Emmanuel Yeboah

Torsdag aften bød Nørre Aaby Idrætspark på finalekampen om det Jysk/Fynske mesterskab for U15-årgangen. OB havde vundet den ene Liga 1, og FC Midtjylland havde taget sejren i den anden pulje af U15 Liga 1. Derfor var det de to klubber, der torsdag aften krydsede klinger i finalen på Nørre Aaby Idrætspark.

Og det var et hold fra FC Midtjylland, der fra start af pressede OB højt og kom til et par ufarlige afslutninger i kampens første fem minutter. Det ville OB-angriberen Valdemar Kwasniak til gengæld ikke finde sig i – derfor tog han sagen i egen hånd. Med enorm fysik flyttede han sin modstander ud af banen, inden han med enorm kraft huggede bolden ind i kassen til en stribet føring på 1-0 – i en situation hvor den midtjyske målmand ikke så alt for heldig ud.

Målet gav OB optimisme, og striberne kom længere frem på bolden – og det blev til flere lige ved og næsten chancer mod det midtjyske mål. Eksempelvis måtte FCM-målmanden fem minutter efter føringsmålet hive en fremragende redning ud af ærmet på et hovedstød fra banens mindste spiller, Magnus Saaby.

Derfor gik OB til pause med en føring på 1-0 efter en første halvleg hvor de havde holdt FCM fra store chancer – og derfor med masser af optimisme til anden halvleg.

Det var i den grad også til at se, og allerede efter tre minutters spil gjorde Valdemar Kwasniak kunststykket fra tidligere i kampen om igen. Han fjernede fjenden, inden han huggede bolden i kassen. Denne gang mente dommeren dog, at fysikken fra Kwasniak var for voldsom – og han dømte frispark til FC Midtjylland.

Fem minutter senere var OB igen på pletten. Et indlæg fra Valdemar Kwasniak strøg først mellem benene på angrebsmakker Luca Kjerrumgaard og bagefter gennem benene på en FCM-spiller, inden den pludselig lå for fødderne af Jakob Okkels. Han var usvigeligt sikker i situationen og sparkede sikkert OB foran med 2-0 og godt på vej mod sejren i det jysk/fynske mesterskab.

Fem minutter senere fik Magnus Saaby en advarsel af kampens dommer – og det betød ti minutters undertal til striberne. I den periode rykkede de ti markspillere bare den tand tættere sammen og gjorde det om muligt endnu sværere for FC Midtjylland at skabe chancer.

En enkelt gang fik FC Midtjylland nettet til at blafre, men det var kun efter hjælp fra en klar offside, hvorfor målet ganske korrekt blev annulleret af dommertrioen.

FC Midtjylland forsøgte at etablere et pres mod OB-forsvaret i slutningen af kampen, men OB-defensiven viste sig klart stærkere end FCM-offensiven, og derfor endte det med en fuldt fortjent sejr til OB på 2-0 over FC Midtjylland, og derfor er OB jysk/fynske mestre.