Annonce
Annonce
U15: Præstationerne skal være lige så stabile som resultaterne
Nyt fra U15

U15: Præstationerne skal være lige så stabile som resultaterne

16 dec 2021
Annonce

U15-drengene er ved julepausen placeret på andenpladsen efter et efterår, hvor der er blevet hentet stærke resultater, men hvor cheftræneren efterlyser bedre og mere stabile præstationer.

Annonce

På U15-årgangen ser det godt ud for tiden. I sidste sæson vandt årgang 2006 DM, og i denne sæson er årgang 2007 placeret på andenpladsen halvvejs i sæsonen. Uanset om man ser på den aktuelle placering eller ej, så har U15-cheftræner, Niklas Vincentz, oplevet en halvsæson med mange gode momenter.

- Vi har udviklet os, når vi kigger på vores værdisæt. Derudover har vi løftet vores bundniveau betydeligt i løbet af sæsonen, hvilket man også kan se af vores stabile resultater. Vi har både formået at vinde kampe, hvor vi har været bedst, kampe der har været jævnbyrdige, men også kampe hvor vi har været presset som hold.

- Det er vi lykkes med, fordi gruppedynamikken er god. Spillerne arbejder hårdt for sig selv, men de gør det også for deres holdkammerater og hele holdet. Når alt det er sagt, så savner jeg stabilitet på vores præstationer. Nogle af kampene har vi leveret på højt niveau, men vi har også kampe, hvor vi ikke har spillet godt nok. I foråret skal vi i højere grad dominere kampene, så det ikke bliver afgjort af tilfældigheder, men af at vi har kontrol over kampen, siger Niklas Vincentz.                         

Sidste sæson vandt U15-holdet mesterskabet, men det er dog ikke noget, Niklas Vincentz skænker en tanke i denne sæson, og det skal drengene heller ikke gøre.

- Vi kan ikke bruge det til noget som helst, at vi var gode i sidste sæson. Det er nogle helt andre spillere, vi har i kampen, og det er nogle helt andre spillere, de andre hold har i kamp. Årgang 2007 skal jagte deres egne meritter, og de skal ikke læne sig op ad andres, ligesom jeg heller ikke kan leve i fortiden, siger Vincentz.

U15-Ligaen toppes ved julepausen af FC Nordsjælland, mens vi indtager andenpladsen, og det er også ganske retfærdigt ifølge vores cheftræner. Selvom det ser sådan ud lige nu, så tør han ikke forvente, at der er medaljer i Ådalen, når sæsonen rundes af.

- Vi har ikke været det bedste hold i efteråret, det har FC Nordsjælland, og det har de været uden tvivl. Det kan man også se i tabellen. Vi ligger rimelig komfortabelt på en andenplads, og mange statistikker viser også, at vi har præsteret som det næstbedste hold i ligaen. Der er dog også en del andre hold, der gør det godt, og vi har spillet en del jævnbyrdige kampe mod hold, der er placeret under os. Så det bliver tæt til det sidste, og der venter os rigtig meget arbejde i foråret, hvis vi skal have medaljer til juni, siger Niklas Vincentz.

Første kamp efter julepausen spilles den 26. februar hjemme i Ådalen, og både i den kamp og i resten af foråret er hovedfokus for Niklas Vincentz, at drengene udvikler sig individuelt, men også at vi som hold leverer bedre præstationer end i efteråret.

- Vi skal blive bedre til at kontrollere kampene. Vores præstationer skal kontinuerligt ligge på en højere hylde, og vores topniveau skal hæves, så vi i højere grad kan udfordre de nærtliggende hold i tabellen, som vi desværre smed for mange point til i efteråret. Det kræver, at vi som hold forbedrer vores presintensitet, og at vi bliver mere omhyggelige i vores spil med bolden. Det kræver også, at vi forbedrer os individuelt, for det er alt andet lige det vigtigste for os. Derudover kan vi på statistikkerne se, at vi generelt set er lavt placeret, når det kommer til 1v1 både offensivt og defensivt, ligesom vi individuelt er for lavt placeret på statistikkerne med duelspil og pasningspræcision.

- Så der venter os et fedt forår, hvor vi kommer til at udvikle os, det er jeg slet ikke i tvivl om. Drengene er sindssygt dedikerede, og de jagter deres drømme benhårdt. Så er det min opgave - i samarbejde med Kasper Lund og resten af de ansatte i klubben - at guide og hjælpe drengene så godt på vej som overhovedet muligt, slutter Niklas Vincentz.

Annonce