U15 tabte til forstærket VB-mandskab
Nyt fra U15

U15 tabte til forstærket VB-mandskab

19 aug 2019

U15 spillede lørdag sæsonens første kamp, og de løb ind i et ærgerligt nederlag på 1-2 mod er Vejle-hold, der til kampen var forstærket med tre U16-spillere.

U15-Ligaen
Lørdag 17. august, kl. 13.00, VB Parken
Vejle Boldklub – OB 2-1 (2-0)
1-0 (3.)
2-0 (19.)
2-1 (78.) Elias Hansborg

Kampens forløb:
U15-drengene tog lørdag hul på sæsonen, da de på udebane mødte Vejle Boldklub. Cheftræner Niklas Vincentz havde i optaktsinterviewet udtalt, at han troede på tre point, fordi OB-spillerne har et højere niveau end Vejle-spillerne.

Og det startede også perfekt for de unge OB-drenge, der fra første fløjt satte sig på begivenhederne. Der blev presset højt, der blev spillet hurtigt, og flere gange var det lige ved og næsten at blive til en stor chance.

Det sidste manglede dog, og så kom Striberne lige pludselig bagud 0-1. Det skete efter et målspark, hvor OB-spillerne sjuskede i det og hurtigt overlod bolden til Vejle. De rødklædte smed et indlæg ind i feltet, og en uheldig OB-spiller fik sendt bolden ind i eget net, og så var Vejle foran, selvom OB var kommet godt ud til kampen.

Målet gjorde noget ved OB-spillerne, og Striberne var på hælene herefter. Spillet hang ikke sammen, forsvaret var ikke afstemt, og det var begrænset, hvad der blev skabt i den offensive del af spillet. Opgaven blev heller ikke nemmere, da Vejle 19 minutter inde i kampen sendte et hjørnespark direkte i kassen og fordoblede føringen. Dermed var det et halvstort bjerg, OB-spillerne skulle bestige i de sidste 40 minutter, da de første 40 endte med 2-0 til et stærkt spillende Vejle-mandskab.

Fra anden halvlegs start kom Striberne på banen med mere gåpåmod. De var mere offensive i udtrykket, afleveringerne var hurtigere, og det hele så bedre ud, end det havde gjort i første halvleg.

Der var flere muligheder for at få bragt sig tilbage i kampen, men effektiviteten manglede. Som halvlegen skred frem, blev der gradvist satset mere for at få en udligning, og det åbnede op for et par muligheder i den anden ende af banen. Her manglede de dog også effektiviteten.

I slutfasen fik vi så alligevel en smule spænding om kampens udfald, da Elias Hansborg med tre minutter tilbage af kampen fik reduceret til 1-2. Det var dog for sent, og så startede sæsonen med et desværre fortjent nederlag på udebane til Vejle, som var bedre på dagen.

Kommentar fra Niklas Vincentz:
Det var bestemt ikke den premiere, vi havde håbet på, og jeg havde forventet mere. Det skal dog også siges, at Vejle var gode, og de var også bedre, end vi havde regnet med. I optakten til kampen havde jeg snakket om, at transitionen kan blive afgørende i denne sæson, og det blev den også i lørdags.

Vejle tog røven på os ved at smide tre af deres bedste U16-spillere i kamp – den havde vi ikke set komme. Set i det lys greb vi kampen forkert an, og det må jeg tage på min kappe. Når det er sagt, så må vi op på hesten igen. Det er heldigvis en lang sæson, og det kommer til at svinge i U15-Ligaen. Vi er ikke ude af spillet, fordi vi har tabt en enkelt kamp, og vi skal nok komme tilbage og finde et højere niveau.

OB’s holdopstilling:
Emil Rygaard - Jakob Grubbe (Niclas Vestby, 41.), Andreas Tomaselli, Samuel Juel, Marcus McCoy - Law Tham Kuu, Magne Clement, Théo Hansen (Valdemar Grymer, 58.), Jeppe Runge (Malthe Lorentzen, 65.) - Elias Hansborg, Markus Jensen

Næste kamp:
Lørdag 31. august, kl. 15.00, OB – FCK, Ådalen

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik