IMG_4227

Benjamin Jakobsen — 12.05.2018 17:37

Efter et kvarter blev OB-målmanden skadet, og en markspiller måtte på kassen, da OB og Vejle spillede 1-1 i U17-Ligaen.

U17-Ligaen
Lørdag 12. maj, 15:15, Ådalen
OB – Vejle 1-1 (0-1)
5. min. 0-1 Tobias Sommer
61. min. 1-1 Rasmus Nissen

Peter Bergmann (23. min. Jonathan Khemdee) – Jonas Skytte, Christian Vestergaard, Daniel Obbekjær, Frederik Lund – Rasmus Nissen, Tarik Ibrahimagic, Valdemar Ibsen (63. min. Andreas Eriksen), Simon Skøtt (71. min. Jonathan Petersen) – Lasse Skøtt, Mikkel Michelsen

U17-drengene tog lørdag imod en flok formstærke vejlensere. Ikke siden starten af december havde de smidt point – og de havde således vundet syv kampe i træk i U17 Ligaen. Lørdag i Ådalen kom de også godt fra land, da de bare fem minutter inde i kampen bragte sig foran med 1-0 ved Tobias Sommer.

Ti minutter senere kom der så lidt drama i Ådalen, da målmand Peter Bergmann blev utilpas. Det resulterede i en afbrydelse af kampen på små ti minutter – og en OB-målmand som ikke var i stand til at spille videre. Derfor flåede Daniel Obbekjær til stribede trøje af og hoppede i den lyseblå målmandstrøje, mens Jonathan Khemdee kom ind i det centrale forsvar som erstatning for Daniel Obbekjær.

Det var tydeligt, at vejlenserne havde en plan om, at Obbekjær skulle testes af i målet, og så snart de var halvvejs oppe på stribernes banehalvdel, så blev der trykket af mod målet. De fleste gange var fløj afslutningerne forbi, men de gange de var indenfor rammen – så viste Daniel Obbekjær glimrende evner med lapperne inde i målet.

Derfor måtte OB gå til pause bagud med 1-0 efter 40 minutter, hvor kampen aldrig rigtig fandt sig selv. Der var mange afbrydelser og rigtig mange fejl fra begge mandskaber, som gjorde det til en chancefattig affære.

Anden halvleg bød på lidt flottere boldspil, men det var stadigvæk en kamp med masser af intensitet og et vælg af nærkampe, hvor der blev givet og taget i begge lejre.

Efter en times spil brød Rasmus Nissen igennem på venstrekanten, inden han på kanten af feltet blev revet ned af en forsvarsspiller. Frispark til Nissen – og som så mange gange før bankede han bolden i nettet til 1-1 efter et flot spark i den nærmeste side af målet.

Fire minutter efter var OB tæt på at gøre det til 2-1. Fra egen banehalvdel slog Tarik Ibrahimagic en flot aflevering i dybden, der havde Andreas Eriksen som modtager. En flot tæmning fra den indskiftede kantspiller og efterfølgende en afslutning mod målet – som desværre prellede af på stolpen.

Ligesom i første halvleg var det som om, at markspilleren i målet, Daniel Obbekjær, flere gange fremprovokerede nogle forhastede afslutninger fra vejlespillerne. Derfor manglede de ofte kvalitet, og størstedelen af vejlensernes afslutninger var ikke indenfor målrammen.

Og med tre minutter tilbage af opgøret var OB lige ved at bringe sig foran. Andreas Eriksen der tidligere havde ramt stolpen sendte denne gang en anden indskifter, Jonathan Petersen, afsted i dybden. Ligesom Eriksen var han alene med målmanden, men den fremadstormende vejlekeeper vandt duellen overfor OB-angriberen.

I stedet var det så VB, der i kampens sidste minut var tæt på at tage alle tre point. På et frispark fra kanten af feltet sparkede Mark Asp Rasmussen bolden mod målhjørnet. Retningen var god, men den manglede lige det sidste, og bolden sneg sig heldigvis forbi på den rigtige side af stolpen.

Således endte det med 1-1 mellem OB og Vejle Boldklub – og værd at bemærke er det, at markspilleren Daniel Obbekjær holdt buret rent i den time han fik som målmand.