IMG_4305

24.11.2018 19:34

U17 var både foran 1-0 og 2-1, men måtte nøjes med 2-2 mod Esbjerg, da et dumt rødt endte med at koste to point i slutfasen.

U17-Ligaen
Lørdag 24. november kl. 14:00, Esbjerg
EfB – OB 2-2 (0-1)
2. min. 0-1 Luca Kjerrumgaard
73. min. 1-1 Rasmus Madsen
74. min. 1-2 Valdemar Kwasniak
90. min. 2-2 Tobias Stagaard

Rødt kort:
OB: 81. min. Lasse Skøtt

OB’s holdopstilling:
Tobias Jakobsen – Gustav Grubbe, Jonathan Khemdee, Daniel Obbekjær, Mathias Brems – Jakob Breum (84. min. Frederik Lebæk), Lasse Skøtt, Mikkel Stangerup, Simon Skøtt (31. min. Isak Steiner Jensen) – Valdemar Kwasniak, Luca Kjerrumgaard (68. min. Jonathan Petersen)
Bænken: Marcus Alstrup, Isak Steiner Jensen, Jonathan Petersen, Frederik Lebæk

OB kom til kampen med tre sejre på stribe, og cheftræner Ivan Poulsen havde inden kampen understreget, at der under ingen omstændigheder måtte hviles på laurbærrene i lørdagens kamp, bare fordi det havde set godt ud i de foregående kampe.

Og striberne kom rigtig godt i gang med kampen, da det allerede to minutter inde i opgøret blev 1-0. Daniel Obbekjær smed en flot diagonalbold ud til en fremadstormende Gustav Grubbe på højrekanten. Grubbe tog bolden med sig, inden han smed den fladt ind i fødderne på Luca Kjerrumgaard, der sikkert sparkede den i kassen til 1-0.

En perfekt start på kampen, men også tæt på slutningen af det flotte spil fra striberne. Mildest talt var det ikke kønt, og det udviklede sig hurtigt til at blive en slåskamp på midten af banen. Esbjerg spillede sig bedre med i kampen, og midtvejs i første halvleg var de tæt på at få bragt balance i regnskabet.

Jonathan Khemdee koksede i bolden på kanten af eget straffesparksfelt, men en vaks debutant i målet, Tobias Jakobsen, fik reddet kastanjerne ud af ilden, da han flot kom ud af målet og fik tacklet Esbjerg-spilleren, som forsøgte at runde ham.

Det var en kamp uden de store chancer, men med masser af nærkampe og hårde tacklinger.

Små ti minutter inde i anden halvleg var hjemmeholdet igen tæt på at få udlignet. Denne gang var det efter et kort hjørnespark, de fik spillet sig igennem, men afslutningen savnede kvalitet.

OB skiftede efter 68 minutters spil Jonathan Petersen på banen i stedet for målscorer Luca Kjerrumgaard, og bare 40 sekunder senere var ”JP” ved at bringe OB på 2-0. En skarp pasning skar hul i Esbjeg-forsvaret, og Jonathan Petersen løb fra forsvaret. Desværre sad afslutningen for tæt på keeperen, der kunne dæmpe afslutningen, inden en forsvarsspillet nåede ind på stregen, hvor man med en glidende tackling sendte bolden ind på egen stolpe, inden en holdkammerat kom ham til undsætning.

Så tæt på 2-0, men i stedet blev det kort efter 1-1 i den anden ende. En vestjysk omstilling blev egentlig lukket ganske fornuftigt ud, og den ensomme angriber blev taget ned i tempo på hjørnet af straffesparksfeltet. Her valgte han fra stående at trykke af, og bolden sneg sig ind ved den nærmeste stolpe til 1-1.

Den stilling holdt dog kun et enkelt minut, så var OB igen på sejrskurs, da Valdemar Kwasniak sparkede en bold i kassen til 2-1.

Der var fortsat masser af fight, så de 15-20 minutter der resterede krævede hårdt arbejde fra alle 11 OB-spillere, og efter 81 minutters spil svigtede Lasse Skøtt sine holdkammerater. Midtbanekrigeren havde tidligere i halvlegen fået en advarsel for at bremse en omstilling, og efter 81 minutter tog han en dum beslutning, da han sparkede bolden væk, efter dommeren havde fløjtet. Det resulterede i advarsel nummer to til ham – og dermed en afslutning af kampen, hvor OB måtte spille ti mod elleve.

De ti OB-spillere kæmpede bravt, og det lignede også, at de kunne stå imod EfB-presset, men i sidste minut af den ordinære spilletid gik det galt. Esbjerg kom frem til et indlæg, som Tobias Stagaard var først på inde i feltet, hvor han bragte balance i regnskabet.

Dermed endte det 2-2 i en intens og spændende, men ikke særlig flot fodboldkamp.