07.08.2021 18:48

U19-drengene fortsætter med at imponere i Zagreb, og med endnu en sejr sent lørdag, er Striberne nu klar til finale mod Slavia Prag søndag formiddag.

OB: Jakob Okkels (76.)

U19-drengene vidste inden lørdagens kampe ikke, om de her til aften skulle i kamp for en plads i finalen – eller om de skulle jagte en plads i kampen om bronzemedaljerne. Skulle en finale blive aktuel, så krævede det, at hjemmebaneholdet og turneringsfavoritterne fra Dinamo Zagreb, hvor alle U19-spillerne er fuldtids, smed point med Fenerbahce om eftermiddagen.

Kroaterne kom hurtigt foran med 2-0, og da der resterede syv minutter af kampen, var stillingen det samme, men så fik tyrkiske Fenerbahce sparket gang i kampen. En reducering seks minutter før tid bragte spænding i kampen, og en tyrkisk udligning i kampens overtid gjorde, at Striberne klokken 18.15 skulle i kamp mod slovenske NK Maribor om en plads i finalen.

Det blev tidligt til den perfekte start på kampen for OB-spillerne. OB satte sig på opgøret fra første fløjt, og efter 12 minutters tid blev OB tildelt et straffespark. Det skete, da Noah Engell Christensen skulle modtage en bold inde i straffesparksfeltet. Det endte med en duel mod den slovenske keeper, der i situationen slet ikke ramte bolden, men i stedet ramte Noah. Dommeren var sikker i sin sag, og han pegede på pletten.

U19-førsteårsspilleren Tobias Augustinus-Jensen tog bolden til sig, og med den største selvfølgelighed sparkede han bolden op i venstre hjørne, og så var Striberne på finalekurs.

Efter scoringen blev Stribernes indsats en kende forkrampet, og det var tydeligt at se, drengene godt var klar over, hvilket resultat de var ved at skabe. Det gjorde, at indsatsen ikke var så god, som den havde været i de foregående 180 minutter af turneringen, og fem minutter før pausen ender det så med, at Maribor får en unødvendigt hjørnespark.

Hvad der var endnu mere unødvendigt var så, at slovenerne på scoringen fik skovlet bolden over stregen efter lidt klumpspil, og dermed kunne holdene gå til pause med stillingen 1-1. Et resultat som ingen af holdene ville kunne bruge til det store. OB ville ende på andenpladsen, hvilket inden turneringen ville være flot; men når muligheden for en førsteplads var der; så skulle den jagtes. NK Maribor ville ende på fjerdepladsen i puljen med to uafgjorte kampe, og dermed var der lagt op til en anden halvleg med fuld fart på.

Anden halvleg blev, præcis som første, med OB meget på bolden. Striberne var også bevidste om, at der skulle en scoring til, men samtidig skulle der heller ikke indkasseres en scoring, da et nederlag ville sende Striberne ned på fjerdepladsen i puljen.

Det gjorde, at det hele blev en kende febrilsk, men midtvejs inde i anden halvleg lykkedes det så endelig for Striberne at bringe sig fortjent foran. På en omstilling drev Charly Nouck Horneman bolden frem i højre side. Da han kom tilpas på målet, trak han ind i banen, hvorefter han krøllede den over i det lange hjørne til 2-1, og så var OB-drengene blot 20 minutter fra en plads i finalen i en turnering, hvor Real Madrid har sikret sig en podieplads i de fire foregående udgaver.

Det skulle dog ikke blive så lige til. Med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Jakob Okkels tildelt sit andet gule kort. Okkels stod pænt og ventede med at sparke et frispark, til dommeren fløjtede – men i stedet for at fløjte spillet i gang, så løb dommeren pludselig over til Okkels og viste ham sin anden advarsel i kampen.

Dermed ventede der fem minutters overlevelse af den ordinære tid, og det skulle vise sig, at der også ventede yderligere fem minutter i den forlængede spilletid.

Striberne arbejde hårdt for hinanden, og efter fem minutters overtid fløjtede dommeren endelig af, og OB-drengene kunne juble over en flot finaleplads i en rigtig stærk turnering.