IMG_7542

17.08.2020 10:28

U19-drengene startede lørdag deres titelforsvar, og med en overbevisende sejr på 2-1 over AC Horsens fik drengene en perfekt start på sæsonen.

U19-Ligaen
Lørdag 15. august, kl. 17.15, Ikast Stadion
OB – AC Horsens 2-1 (0-0)
1-0 Jakob Breum
2-0 Anton Stage
2-1 Alem Sabic

U19-drengene vandt i sidste sæson guld i U19-Ligaen, så der er pres på den nye årgang, som lørdag indledte titelforsvaret med en kamp mod AC Horsens. Selvom vi stod først i kampprogrammet, blev kampen spillet på Ikast Stadion, så de danske dommere kunne få træning i brugen af VAR, som bliver en del af den kommende 3F Superligasæson.

Selvom Striberne ikke var på hjemmebane, var det dem, der satte sig tungt på begivenhederne fra første fløjt. Der blev presset højt, og der blev spillet hurtigt. Det gjorde, at drengene i det første kvarter havde skabt tre kæmpestore chancer, så sejren nærmest burde have været sikret. Effektiviteten manglede dog i allerhøjeste grad, og derfor endte første halvleg; til trods for stor stribet dominans, uden scoringer.

Fra anden halvlegs start fortsatte OB med at presse på, og allerede fem minutter inde i halvlegen lykkedes det at få nettet til at blafre. Et flot, gennemspillet mønsterangreb gav Jakob Breum en helt fri afslutning, og den stærkt spillende kantspiller svigtede ikke, da han bragede bolden i nettet til en fynsk 1-0 føring.

OB fortsatte med at presse på, og AC Horsens var sjældne gæster på Stribernes halvdel. Et OB-hjørnespark viste dog at blive katastrofalt for drengene. AC Horsens fik afvist indlægget, og med det samme igangsat en omstilling. Sløset defensivt arbejde fra OB-spillerne gjorde, at ”De gule” pludselig var fem mod en nede ved vores straffesparksfelt, og en perfekt tempereret aflevering fra en gul til Alem Sabic gjorde, at han uden problemer kunne bringe balance i regnskabet.

Dermed var det op ad bakke for OB-drengene igen, men heldigvis skulle der denne gang ikke gå 49 minutter, før der blev svaret igen. Bolden var nemlig knapt nok givet op, inden Anton Stage tæskede bolden i nettet til 2-1. Igen var det efter et flot opspil, at OB-drengene kom frem til en stor chance. AC Horsens fik ikke afvist et indlæg fra Mathias Brems, og så bankede Anton Stage sikker bolden i nettet til en ny føring.

Herefter fortsatte kampbilledet fra første halvleg, hvor OB pressede massivt på, og hvor der var mange chancer til både at gøre det til 3, 4 eller 5-1. Effektiviteten manglede dog; men selvom det ikke blev til flere scoringer, så blev det til en sejr på 2-1 og der med maksimalt udbytte i sæsonens første kamp.