IMG_3928

28.06.2020 16:10

U19-drengene kan på søndag sikre sig guldmedaljerne hjemme i Ådalen, selvom første matchbold blev misbrugt i form af et nederlag på 1-3 efter en dårlig indsats.

3-1 (67.) Rasmus Nissen

U19-drengene misbrugte søndag eftermiddag den første af to matchbolde for at blive danske mestre, da det blev til et nederlag på udebane mod bronzebejlerne fra AGF. Aarhusianerne var vildere i duellerne, mere ærgerrige i deres løb, og på alt for mange parametre OB-spillerne overlegne, selvom der var guldmedaljer i sigte ved tre point til Striberne.

Derfor var der heller ikke noget at sige til, at det var AGF, der et kvarters tid inde i kampen bragte sig foran, da de straffede en personlig fejl fra OB-forsvaret.

OB forsøgte at presse på for at komme tilbage i den aarhusianske styrtregn, men det var begrænset, hvad der blev sat sammen og skabt på en dag, hvor alt for lidt lykkedes, og et kvarter inde i kampen blev det dobbelt så svært at komme tilbage. På et hjørnespark red en AGF-spiller på ryggen af Jonathan Harboe, så han forlængede bolden over til bagrummet, hvor det også var en af deres spillere, som var først på bolden, så de bankede den i kassen og fordoblede føringen.

OB ændrede system fra anden halvlegs start, så de gik fra 3-5-2 til 4-4-2, men allerede efter et minut blev det endnu mere op ad bakke, da sæsonens ellers usvigeligt sikre sidste skanse i form af Hans Christian Bernat ikke kunne holde ordentligt fast på en afslutning. Riposten havnede for fødderne af en angriber, der sparkede bolden i kassen, og OB var bagud 0-3.

Herefter ændrede OB igen lidt på strategien, og Jonathan Khemdee blev kort efter sendt op på toppen. Herfra blev det meste af angrebsstrategien en lang aflevering op på ham, som skulle forsøge at sende den videre til en holdkammerat. Det var flere gange ved at give pote, men vi skulle frem til kampens 67. minut, før reduceringen kom i hus, da Rasmus Nissen; præcis som mod både Brøndby og FC Midtjylland bankede et frispark flot i kassen.

I slutfasen fik OB i perioder presset aarhusianerne, og et par løse skud fra kanten af feltet var nærgående, men lige lidt hjalp det, og Striberne missede den første af to matchbolde.

Til trods for dagens nederlag har vi nemlig selv alle muligheder for at afgøre det. På søndag møder vi FC Nordsjælland hjemme i Ådalen klokken 12.30, og vinder vi den kamp, bliver vi danske mestre.