U19 klar til svær udekamp mod FCM
Nyt fra U19

U19 klar til svær udekamp mod FCM

07 nov 2019

Selvom FC Midtjylland halter i U19-Ligaen, har de været suveræne i UEFA Youth League, så der venter Striberne en svær kamp, når de fredag aften gæster midtjyderne.

U19-drengene har i denne sæson fejet al modstand til side. Ti kampe har kastet ti sejre af sig, og derfor fører de naturligvis U19 Ligaen. I weekenden venter der en vanskelig opgave, når de møder sidste sæsons mestre fra FC Midtjylland på udebane. I år er det dog en anderledes udfordring end normalt, fordi FCM ganske atypisk kun er nummer 11 i den danske U19-Liga, mens de i UEFA Youth League har været suveræne. Derfor forventer cheftræner Kim Engstrøm da også, at det som altid bliver svært i Ikast.

- Det bliver en både svær og spændende udfordring. Hvis man ser på tabellen, så er det et FCM-hold, som er placeret, hvor de ikke plejer at være, og det er der flere grunde til. De har spillet nogle meget tætte kampe, hvor de, fordi marginalerne er faldet ud til modstanderens fordel, for mange gange kun har fået et enkelt eller slet ingen point med fra kampene.

- Til gengæld har de imponeret i UEFA Youth League, hvor de startede med at sende de svenske U19-mestre fra Elfsborg ud – efter at have slået dem både hjemme og ude. Dernæst har de mødt de bosniske mestre fra Zrinjski, som de slog 3-1 i hjemme på MCH Arena – så der venter os en kamp mod et hold med international klasse. Stiller de med de bedste spillere, de har på årgangen, så er de helt klart et top tre hold i Danmark, så der venter os en spændende udfordring, siger Kim Engstrøm.

OB har som nævnt maksimumpoint, og derudover er det en solid defensiv, der gør, at Striberne har hevet så mange point til sig i denne sæson. Kun i to kampe har modstanderen formået at passere OB-målmand Hans Christian Bernat, og cheftræneren er da også særdeles tilfreds med, at det går, som det gør for tiden.

- Vi kan selvfølgelig ikke klage over noget, når vi har vundet ti kampe i streg. Efter de første seks kampe snakkede vi om, at der nu ventede fire mentalt vanskelige kampe, fordi der kom kampe mod hold, som vi på papiret skal slå – i form af SønderjyskE, Esbjerg, Silkeborg og Randers.

- I de kampe har vi vist, at vi har den rigtige indstilling, mentalitet og trup, som der skal til for at vinde de kampe, hvor vi er klare favoritter. Nu venter der en kamp, hvor vi med udgangspunkt i tabellen igen er favoritter, men på udebane mod FCM i U19-Ligaen er du aldrig favorit – uanset hvordan tabellen ser ud.

Selvom Striberne er inde i en så god stime, så mener Kim Engstrøm ikke, at der i truppen er en følelse af, at sejrene kommer af sig selv, ligesom der heller ikke er en mæthedsfølelse af sejre. Der er hele tiden nye mål i sigte, og det næste mål for truppen er fredag aften klokken 18 på Ikast Stadion.

- Vi tager til FC Midtjylland for at fortsætte vores fantastiske stime. Derfor går vi selvfølgelig efter de tre point, som vi har en klar plan for, hvordan vi kan tage med hjem fra en rigtig svær udebane.

- Over sæsonen har vi hele tiden nogle forskellige delmål, og lige nu handler det om, at vi skal vinde den ellevte kampe på stribe. Hver gang vi vinder, så lægger vi pres på holdene under os, for så er de også tvunget til at vinde. Derfor handler det for os om at holde den afstand, som vi pt har ned til de konkurrerende klubber. Derudover er det vigtigt for mig at understrege, at vi har vundet ti kampe, men ikke andet end dem. Så der er lang vej endnu i en svær sæson, hvor der venter os 14 tætte kampe, inden sæsonen er slut, og det hele skal gøres op, siger Kim Engstrøm.

Kampen mellem OB og FC Midtjylland spilles som nævnt fredag aften klokken 18.00 på Ikast Stadion. Næste kamp hjemme i Ådalen – og sidste kamp på denne side af nytår er lørdag den 23. november klokken 12.30 mod AGF.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik