U19 krydser klinger med FCM i Ikast
Nyt fra U19

U19 krydser klinger med FCM i Ikast

12 sep 2020

U19-drengene spiller lørdag klokken 13.00 udebanekamp mod FC Midtjylland, og vi har taget en snak med cheftræner Engstrøm om dagens kamp.

U19-drengene spiller klokken 13.00 turneringskamp på udebane mod FC Midtjylland. Der venter os en svær kamp, da hjemmeholdet har vundet deres to første kampe i sæsonen, ligesom de sluttede sidste sæson særdeles stærkt af. Kampene mod FCK har da også for vane at være tætte, og det tror cheftræner Kim Engstrøm også bliver tilfældet denne lørdag.

- Vi glæder os helt vildt. Vi har traditionelt set nogle rigtig gode og spændende kampe mod FCM. Det plejer at være kampe med knald på, højt niveau, og to hold der ligger godt til hinanden. Begge hold vil spille fodbold i højt tempo, men også presse højt – så det plejer både at være intenst og seværdigt, siger Kim Engstrøm.

OB-drengene tog mesterskabet i sidste sæson, men denne sæson er ikke startet lige så godt. Det er blevet til en sejr over AC Horsens, men nederlag mod både BIF og FCN. Det er dog ikke noget, der påvirker humøret i truppen.

- Humøret er ganske fint. Vi glæder os til igen at spille kamp, og vi har haft 14 dage til at forberede os siden seneste kamp. Vi har set på de første tre runder og fundet frem til nogle både gode og mindre gode ting. Så i dag ser vi frem til endnu en kamp mod et af de stærke hold i rækken; og vil vi noget i denne sæson, er det de her hold, vi skal kunne måle os med, siger Engstrøm.

Selvom det kun er blevet til tre point i de tre første runder, så har der været mere i dem end de tre point, når man går i dybden med dem.

- Vores første to kampe var rigtig fine. Vi slog Horsens fortjent, og vi føler faktisk også, at vi set ud fra chancer skulle have haft mere ud af kampen mod BIF. FCN-kampen var mindre god fra vores sige.

- Vi ved, vi har mødt nogle af de formodede tophold, men derfor er vi stadig ikke tilfredse med pointudbyttet efter de første tre runder, så vi skal til Ikast for at jagte tre point.

FCM har for vane at være stærke i U19-Ligaen, og særligt i Ikast er de vanskelige at have med at gøre – Kim Engstrøm har dog opskriften til en stribet sejr klar.

- Vi skal kunne tage trykket af FCM. De kommer altid med et voldsomt tryk i kampene, og det skal vi tage af ved at spille fodbold, men især ved at spille klogt og ikke naivt. Vi skal turde tage initiativet på bolden – og når vi har bolden, skal vi turde sætte dem under tryk. Vi kan ikke tage derop og forsøge at lukrere på et point og bare stille os ned. Det kan ikke lade sig gøre i 90 minutter, så vi skal op og tage initiativet ved at trykke dem i bund, siger U19-cheftræneren.